5 ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ.

Το ιστορικό «ΟΧΙ» εορτάζουμε σήμερα, αλλά τα τελευταία 36 χρόνια –από το 1974 έως σήμερα που η μαρξιστική προπαγάνδα που έχει το πάνω χέρι- και αυτή η εθνική επέτειος έχει πέσει θύμα αναίσχυντης διαστρεβλώσεως. Τους μύθους αυτούς με τους οποίους η αριστερά παραποιεί την ιστορία μας, θα παρουσιάσω και θα αντικρούσω στην σημερινή μου συνεργασία.

Μύθος 1ος: «Το ΟΧΙ το είπε ο λαός»! Βεβαίως το ΟΧΙ το είπε ο λαός, αφού όμως πρώτα το είχε πει ο Ι. Μεταξάς. Χωρίς τον «πατέρα του ΟΧΙ» Ι. Μεταξά, το έπος του ’40 δεν θα γραφόταν ποτέ. Μύθος 2ος: «Ο Μεταξάς, που ήταν «φασίστας», «γερμανόφιλος» κ.τ.λ., είπε μεν το ΟΧΙ, αλλά εξ ανάγκης, γιατί εάν δεν το ’λεγε την επομένη θα τον ανέτρεπε ο λαός». Ωραίο το παραμύθι, αλλά την ώρα που θα ξυπνούσε ο λαός, τα ιταλικά στρατεύματα θα είχαν ήδη καταλάβει την μισή Ελλάδα.

Μύθος 3ος: «Ο Ελληνικός Λαός πολέμησε το ’40 κατά του φασισμού». Πως, όμως, συνέβη αυτό, αφού και στην Ελλάδα είχαμε φασιστικό καθεστώς, όπως λένε οι ίδιοι; Ο ένας φασισμός πολέμησε τον άλλο; Η αλήθεια είναι, ότι, οι Έλληνες πολέμησαν υπέρ βωμών και εστιών, υπέρ πίστεως και πατρίδος και όχι κατά οποιασδήποτε μορφής πολιτεύματος. Κι όποιοι κι αν μας επιτίθονταν για να μας κατακτήσουν, πάλι ΟΧΙ θα λέγαμε.

Μύθος 4ος: «Όλοι οι Έλληνες πολέμησαν σαν γροθιά τον εισβολέα». Ναι, όλοι πλην των κομμουνιστών. Γιατί συνέβη αυτό; Ως γνωστόν, το 1940 ήταν σε ισχύ το σύμφωνο Ρίμπεντροπ-Μολότωφ και η εντολή της Μόσχας προς τα κατά τόπους Κ.Κ. ήταν να μην είναι εχθρικά προς τις δυνάμεις του Άξονα. Οι αριστεροί εμφανίζουν ως απόδειξη της δήθεν πατριωτικής τους στάσεως, την περιβόητη επιστολή Ζαχαριάδη, που δημοσιεύθηκε στην «Καθημερινή» της 2ας Νοεμβρίου 1940, με την οποία ο έγκλειστος αρχηγός του ΚΚΕ –παραδόξως- καλούσε τον ελληνικό λαό σε αντίσταση κατά του εισβολέα. Όμως, η επιστολή αυτή ήταν πλαστή, δημιούργημα του δαιμόνιου υπουργού Ασφαλείας Κ. Μανιαδάκη. Αυτό υποστηρίζει και το ΚΚΕ, σε άρθρο του Πλουμπίδη που δημοσιεύτηκε αργότερα στον παράνομο «Ριζοσπάστη»: «Ιδιαίτερα, με το δημοσιευμένο στις φυλλάδες του Μεταξά της 2 Νοέμβρη πλαστό γράμμα του μεγάλου μας αρχηγού συν. Ζαχαριάδη, παράσυρε στην αυτοκτονία το λαό» (πηγή: «ΚΚΕ-Τα επίσημα κείμενα», τόμος Ε΄, σελ. 36). Έναν μήνα αργότερα, ο Ζαχαριάδης έστειλε πραγματική επιστολή, στην οποία αναφέρει ότι «Ο Μεταξάς από την πρώτη στιγμή έκανε πόλεμο φασιστικό και κατακτητικό» και καλούσε τους ηρωϊκά μαχόμενους στρατιώτες μας να αρνηθούν να πολεμήσουν: «Τι ζητάμε στην Αλβανία; Που μας πάνε; Ο λαός μας δε θέλει δεύτερο Σαγγάριο».


Να κρατήσουμε, λοιπόν, το πραγματικό νόημα του ΟΧΙ, απαλλαγμένο από τους μύθους των διαστρεβλωτών της ιστορίας και να θυμόμαστε και να τιμούμε τον άξιο εθνικό κυβερνήτη Ι. Μεταξά, που είπε αυτό το μεγάλο ΟΧΙ. Ένα ΟΧΙ που είναι ιδιαιτέρως επίκαιρο σήμερα, στην εποχή του ΔΝΤ και της τρόϊκας. Ένα ΟΧΙ στην νέα κατοχή που, ίσως, πολύ σύντομα χρειαστεί να το ξαναπούμε. Και θα το ξαναπούμε!

Γ. Δημητρακόπουλος, Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός – Αθήνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...