Εισβολή στη Ρώμη!


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΙΚΕΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ
ΗΧΗΤΙΚΗ «ΚΟΝΤΡΑ» ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΩΝ ΚΑΙ «ΛΑΤΣΙΑΛΙ»

Πολύ έντονη είναι η παρουσία Ελλήνων φιλάθλων στη Ρώμη, με αφορμή την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού εναντίον της Ρόμα απόψε το βράδυ.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις...



...στην πόλη βρίσκονται περισσότεροι από δέκα χιλ. φίλαθλοι των «πράσινων», το μεγαλύτερο μέρος των οποίων θα δώσει το «παρών» στο γήπεδο για να παρακολουθήσει το παιχνίδι.

Τα εισιτήρια

Από τον Παναθηναϊκό δεν είχαν σαφή εικόνα του όγκου των οπαδών τους που έχουν μεταβεί στην Ιταλία και οι πρώτες εκτιμήσεις των ανθρώπων της ΠΑΕ ήταν ότι περίπου εφτά χιλ. Έλληνες φίλαθλοι θα δουν από το γήπεδο το ματς.

Οι «πράσινοι» έχουν προμηθευτεί επίσημα 3.500 εισιτήρια, με βάση τη χωρητικότητα του γηπέδου, παρόλα αυτά η Ρόμα πουλάει μεμονωμένα κομμάτια στη μπουτίκ της, πολλά από τα οποία έχουν προμηθευτεί οι φίλοι του «τριφυλλιού».

‘Πράσινη’ λαοθάλασσα

Σε κουβέντα που είχαμε με τον ανταποκριτή της «ΕΡΑ» στην Ιταλία, Χρήστο Κοντό, μας τόνισε πόσο βαθιά χαραγμένη είναι η λέξη Ευρώπη στο DNA των φιλάθλων του συλλόγου. «Το ιστορικό κέντρο της πόλης ήταν γεμάτο Έλληνες σήμερα το μεσημέρι», μας είπε χαρακτηριστικά ο Χ. Κοντός και συμπλήρωσε:

«Υπήρχαν περισσότεροι Έλληνες σήμερα εδώ, παρά στο Σύνταγμα! Σίγουρα περισσότεροι από ό,τι στο αντίστοιχο περσινό παιχνίδι εναντίον της Ίντερ. Το κέντρο της πόλης ήταν ‘πράσινο’».

Τι λένε στην Ιταλία

Στη Ρώμη χαρακτηρίζουν ως ‘παιχνίδι της χρονιάς’ την αποψινή αναμέτρηση, δεδομένου ότι αν η Ρόμα αποκλείσει τον Παναθηναϊκό, θα είναι «ανοιχτός ο δρόμος» ακόμα και για την κατάκτηση του Γιουρόπα Λιγκ. Όπως, τουλάχιστον, υποστηρίζουν στην Ιταλία.

Ηχητική «κόντρα» (-χαβαλές)

Σήμερα το μεσημέρι, στη Φοντάνα ντι Τρέβι, ένας μεγάλος όγκος οπαδών του Παναθηναϊκού συναντήθηκε με περίπου 50-60 οπαδούς της Λάτσιο. Παρότι οι Ιταλοί ζητούσαν με συνθήματα να συντρίψουν οι «πράσινοι» της Ρόμα σήμερα το βράδυ, λόγω της αντιπαλότητας των δύο συλλόγων, οι Έλληνες απάντησαν με ιαχές υπέρ των Ρωμαίων!

Κάπως… οξύμωρο αν σκεφτεί κανείς ότι ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει σήμερα τη Ρόμα, απόλυτα λογικό όμως αν αναλογιστεί την πολύ καλή σχέση που έχουν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού με τους αντίστοιχους της Ρόμα (είναι αδελφοποιημένα σωματεία). Το σκηνικό χαβαλέ που «στήθηκε», πάντως, είναι ενδεικτικό του καλού κλίματος που υπάρχει στην πόλη.

Παντού καραμπινιέροι

Έντονη είναι η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων στην πόλη, αλλά και ιδιαίτερα διακριτική. Οι Ιταλοί κάθε άλλο παρά να προκαλέσουν θέλουν, παρόλα αυτά κοντά σε κάθε ομάδα οπαδών του Παναθηναϊκού η οποία αριθμεί 15-20 μέλη, βρίσκονται κοντά δύο-τρεις αστυνομικοί με διακριτικότατη παρουσία.

Ο σταρ Ζιλμπέρτο

Το κλίμα στο «στρατόπεδο» του Παναθηναϊκού είναι πάρα πολύ καλό και οι παίκτες είχαν την ευκαιρία να βγουν μία βόλτα. Σε χθεσινή επίσκεψη των Ζιλμπέρτο Σίλβα και Σιμάο στο Βατικανό, τα μέλη ενός πούλμαν αναγνώρισαν τον αρχηγό του Παναθηναϊκού και της εθνικής ομάδας της Βραζιλίας.

Ζήτησαν από τον οδηγό να σταματήσει για να φωτογραφηθούν μαζί του, όπως και έγινε και έπειτα συνέχισαν την ξενάγησή τους.

Πρόωρη Άνοιξη

Ο καιρός στη Ρώμη είναι πάρα πολύ καλός, αφού όλη την ημέρα σήμερα ο κόσμος κυκλοφορούσε με κοντομάνικα. Το βράδυ, δηλαδή, αναμένεται να υπάρχουν οι κατάλληλες καιρικές συνθήκες για μπάλα και, το μόνο που μένει, είναι να το εκμεταλλευτούν στο έπακρο οι παίκτες του Παναθηναϊκού.

Το ρεπορτάζ δημιουργήθηκε με την πολύτιμη βοήθεια του Χ. Κοντού, ο οποίος βρίσκεται στη Ρώμη.

http://www.sportdog.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...