Αντόνιο Ντε Νίγκρις, 1978-2009

protagon.gr Bookmark and Share
16/11/2009
του Γιάννη Κυφωνίδη
Στις 6 Σεπτεμβρίου 1979 ο Δημήτρης Κουκολίτσιος και ο Δημήτρης Μουσιάρης έχασαν τη ζωή τους σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Δύο ποδοσφαιριστές της Λάρισας σε ηλικία 19 ετών, από τα αστέρια της εθνικής ομάδας των ελπίδων, βύθισαν στο πένθος την θεσσαλική πόλη. Στο αυτοκίνητο επέβαινε και ο Γιάννης Βαλαώρας, ο οποίος σώθηκε και εξελίχθηκε σε έναν από τους σπουδαιότερους παίκτες στην ιστορία της ΑΕΛ. Οι δύο φίλοι του δεν πρόλαβαν.
Τότε, τον Σεπτέμβριο του 1979, στο μακρινό Μεξικό ο Αντόνιο Ντε Νίγκρις ήταν μόλις δεκαεφτά μηνών. Σήμερα, τριάντα χρόνια μετά, έγινε μία ακόμα παραπομπή θανάτου, στον «κάμπο των δακρύων». Μέλος της ομάδας από το καλοκαίρι, είχε παίξει έξι ματς με τη βυσσινί φανέλα και το πρωί της 16ης Νοεμβρίου 2009 δεν ξημέρωσε ποτέ γι’ αυτόν. Ξύπνησε στις 3.30 τα ξημερώματα με δυσφορία, η γυναίκα του κάλεσε το ασθενοφόρο, αλλά ο διεθνής Μεξικανός επιθετικός υπέκυψε κατά την διακομιδή του στο νοσοκομείο. Μέσα στο ασθενοφόρο. Τραγική σύμπτωση. Ακόμα και ο δικός του θάνατος, πιθανότατα από φυσικά αίτια, επήλθε μέσα σε αυτοκίνητο. Όπως του Κουκολίτσιου και του Μουσιάρη. Όπως του μεγάλου Γιώργου Μητσιμπόνα, αρχηγού της Λάρισας στο παρελθόν, ο οποίος σκοτώθηκε τον Σεπτέμβριο του 1997.
Όπως του Λευτέρη Μίλος, παίκτης και αυτός της θεσσαλικής ομάδας από το 1991 μέχρι το 1996, που άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο τον Μάρτιο του 1997. Ο Αντόνιο Ντε Νίγκρις αφήνει πίσω του την σύζυγό του και κόρη πέντε ετών.
Δύο τραγικές φιγούρες, που χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από την πατρίδα τους καλούνται να διαχειριστούν την δυσκολότερη κατάσταση της ζωής τους. Έχουν ανάγκη την βοήθεια όλων μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...