Περιμένοντας το «μαγειρείο» της Ομοσπονδίας


Γιώργος Αρκουλής

Τόσο στις Σέρρες, όσο και στον Πειραιά, αναμένεται με ενδιαφέρον αν θα υπάρξει «παράταση» του αγώνα Κυπέλλου, που έληξε με εντυπωσιακή πρόκριση (3-1) της ομάδας με τον Λέοντα της Πέλλας στη φανέλα.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός, προς τιμήν της, ανακοίνωσε ότι «δεν θα προσφύγει με ένσταση κατά του κύρους του αγώνα, διότι θεωρεί ανθρώπινο λάθος ό,τι συνέβη στο γήπεδο», δηλαδή να αγωνιστεί ο αντίπαλος (ομάδα δεύτερης κατηγορίας) με 6ο αλλοδαπό ποδοσφαιριστή  για ένα τρίλεπτο!

Γενναία η απόφαση, όμως ενδέχεται να μη «λέει» όλη την αλήθεια. Πλήθος ρεπορτάζ, επιμένουν ότι η αρμόδια επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ (λες και κατατέθηκε έφεση!), είναι πολύ πιθανό τις επόμενες ώρες να επιληφθεί και με βάση τον κανονισμό (δηλαδή το γράμμα του νόμου) να μηδενίσει τον Πανσερραϊκό κλπ.

Η θέση του επίσημου Ολυμπιακού θα έχει ασφαλώς αντίκρισμα, αν ο Σωκράτης Κόκκαλης επιμείνει στη θέση του και να στηρίξει το λάθος των Σερραίων. Τότε θα μπορούσε να τον χειροκροτήσει κάποιος ο οποίος δίνει σημασία στο ηθικό μέρος και ακολούθως στο τυπικό του κανονισμού. Εκτός αν ισχύσει το κλασικό (από υπουργικά χείλη νεοδημοκράτη) «Ηθικό είναι το νόμιμο»!!!

Κάτι ακόμη: αν ο κανονισμός (μέχρι πέντε ξένοι) ισχύει για το πρωτάθλημα Β’ Εθνικής, τότε γιατί να δεσμεύει ομάδες Β’ Εθνικής σε αγώνες Κυπέλλου; Όταν μάλιστα ο «μεγάλος» αντίπαλος (εν προκειμένω ο Ολυμπιακός) έχει δικαίωμα –στην ίδια διοργάνωση- να ρίξεις τη μάχη ακόμη και έντεκα παλικάρια από την αλλοδαπή;

Τα συμπεράσματα δικά σας και πάντως μετά τα όσα προκύψουν –αν προκύψουν- στα «μαγειρεία» της ΕΠΟ. Αυτά που ουσιαστικά διέλυσαν τον Απόλλωνα Καλαμαριάς (για να μη ξεχνάμε πριν δύο χρόνια…).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...