Αλέξης Τσίπρας: H κυβέρνηση κατέρρευσε υπό το βάρος της πολιτικής της

ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ 4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

«Η κυβέρνηση Καραμανλή, κατέρρευσε υπό το βάρος της αδιέξοδης πολιτικής της», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, σχολιάζοντας την προκήρυξη πρόωρων εκλογών. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ εκτίμησε ότι η προσφυγή στις κάλπες είναι αποτέλεσμα πίεσης από τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, τα οποία επιθυμούν νωπή λαϊκή εντολή για ένα από τα δύο μεγαλύτερα κόμματα, με στόχο την εφαρμογή ενός ακόμη πιο σκληρού και επώδυνου προγράμματος αντιλαϊκών μέτρων.

Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι η κοινωνική συναίνεση σε αυτή την πολιτική έχει προ πολλού τελειώσει. "Η κοινωνία ζητάει μια πραγματική αλλαγή και όχι απλώς κυβερνητική εναλλαγή με συνέχιση της ίδιας πολιτικής", υπογράμμισε. Ασκώντας κριτική τόσο στη Νέα Δημοκρατία, όσο και στο ΠΑΣΟΚ, δήλωσε ότι η απάντηση στην κρίση δεν είναι η πολιτική της Ν.Δ. που τα έδωσε όλα στους βιομηχάνους και στους τραπεζίτες, ούτε η πολιτική που εξαγγέλλεται από το ΠΑΣΟΚ, το οποίο κατηγόρησε υπόσχεται ότι τα πάντα μπορούν να αλλάξουν χωρίς τομές και ρήξεις με το οικονομικό κατεστημένο.

"Η μόνη απάντηση στη κρίση είναι ένα προοδευτικό πρόγραμμα που θα οικοδομήσει μια ασπίδα αλληλεγγύης και κοινωνικής προστασίας", δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ. ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε όλους τους προοδευτικούς πολίτες να αγωνιστούν μαζί για να αποτρέψουν τα σχέδια της "συντηρητικής οπισθοδρόμησης" και να εγγυηθούν θετική διέξοδο από τη κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...