ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΥ

«Η οικονομία μας έχει πολλές δυνατότητες, περνάμε όμως μια κρίσιμη καμπή στα δημοσιονομικά και σε ό,τι αφορά τη ρευστότητα», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, στη διάρκεια της συνάντησής του με το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργο Προβόπουλο.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στην ασφυξία που υπάρχει στην αγορά και στις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης γι΄αυτό.

Επεσήμανε, επίσης, την ανάγκη να υπάρξει μια νέα αρχιτεκτονική στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, ώστε να καταστεί μοχλός για τη σωστή χρηματοδότηση των επιχειρήσεων και την ανάπτυξη της οικονομίας.

Παράλληλα, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι χρειάζεται να περισταλούν οι πελατειακές δαπάνες στο Δημόσιο και να γίνει ανακατανομή των δαπανών του, αλλά και να υπάρξει ριζική αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος.

Η νέα κυβέρνηση που θα προέλθει από τις εκλογές και θα είναι του ΠΑΣΟΚ, σημείωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου, θα προχωρήσει σε ορισμένα μέτρα, όπως είναι η προστασία των καταναλωτών από τις επιπτώσεις των όρων των δανειακών τους συμβάσεων, η ανασυγκρότηση της οικονομίας, εφαρμόζοντας ένα σχέδιο ανάταξης, καθώς και η εφαρμογή ενός νέου τύπου ρυθμίσεων για την οικονομία.

Αυτός θα είναι, όπως πρόσθεσε, και ο κορμός όσων θα εξαγγείλει στη ΔΕΘ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ερωτηθείς σχετικά, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση, θα αντικαταστήσει το ΕΤΑΚ με μια προοδευτική φορολόγηση της μεγάλης περιουσίας.

Σε ό,τι αφορά δε τους ημιυπαίθριους χώρους, ο κ. Παπακωνσταντίνου υπενθύμισε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει υποβάλει πολύ σημαντικές ενστάσεις στις ρυθμίσεις στις οποίες προχώρησε η κυβέρνηση και δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση θα επανεξετάσει το θέμα μετά τις εκλογές.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...