Η εν λόγω δικαστική απόφαση-βόμβα έχει διπλή σημασία. Κατά πρώτο λόγο αποδεικνύει για ακόμα μια φορά ότι το «σεμνά και ταπεινά» δεν ήταν τίποτα περισσότερο από ένα επικοινωνιακό κόλπο της Νέας Δημοκρατίας, αφού ο κ.Μιχαλολιάκος, με κρατικά έξοδα, πραγματοποίησε πολυέξοδα ταξίδια στη Βουλγαρία χωρίς να λογοδοτήσει σε κανέναν. Κατά δεύτερο λόγο, αποδεικνύει ότι το ίδιο το Μαξίμου δεν είχε καμία πρόθεση να περιορίσει τον κ.Μιχαλολιάκο, καθώς γνώριζε τα πάντα για την υπόθεση, αλλά αποφάσισε να... καταστρέψει την επιστολή του ταξιάρχου που κατήγγειλε τα περιστατικά με λεπτομέρεια.
Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Ο ταξίαρχος κ.Καλημερίδης, ο οποίος υπηρετούσε πριν από τρία χρόνια ως στρατιωτικός ακόλουθος στην ελληνική πρεσβεία στη Σόφια, κατήγγειλε με επιστολή του προς το Μέγαρο Μαξίμου τις πρακτικές και τα έξοδα χλιδής του τότε υφυπουργού, κ.Μιχαλολιάκου, κατά τα επίσημα ταξίδια του στη Βουλγαρία. Το περιεχόμενο της επιστολής είχε έρθει στο φως από την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», και ως αποτέλεσμα ξεκίνησε ένας δικαστικός αγώνας ανάμεσα στον κ.Μιχαλολιάκο και τον κ.Καλημερίδη. Ο κ.Μιχαλολιάκος ζήτησε την καταδίκη του κ.Καλημερίδη για συκοφαντική δυσφήμηση και ο ταξίαρχος αντεπιτέθηκε ζητώντας την καταδίκη του κ.Μιχαλολιάκου για εξύβριση και προσβολή της προσωπικότητάς του.
Αξίζει να σημειωθεί, μάλιστα, ότι λίγο μετά την αποστολή της επιστολής στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ.Καλημερίδης αποστρατεύθηκε εκτάκτως – πράγμα που ο ίδιος αποδίδει στη διαμάχη του με τον κ.Μιχαλολιάκο. Πράγματι, η δικαστική απόφαση έρχεται να επιβεβαιώσει αυτή ακριβώς την υπόθεση...
Καταδικάζει το Μιχαλολιάκο – «εξέθεσε τη χώρα»
Το αποτέλεσμα του δικαστικού αγώνα ήταν κυριολεκτικός καταπέλτης κατά του πρώην υφυπουργού. Το δικαστήριο όχι μόνο δικαίωσε τον κ.Καλημερίδη, αλλά καταδίκασε τον κ.Μιχαλολιάκο για εξύβριση, καθώς «εν γνώσει του κατέθεσε ψέματα και έβλαψε την τιμή και υπόληψη του κ.Καλημερίδη, προσβάλλοντάς τον παράνομα στην προσωπικότητά του»! Παράλληλα, καταδίκασε τον κ.Μιχαλολιάκο να καταβάλει τα δικαστικά έξοδα και να δημοσιεύσει σε ημερήσια εφημερίδα πανελλαδικής κυκλοφορίας επιστολή με την οποία θα ανακαλεί όσα ψευδή είχε υποστηρίξει εις βάρος του απόστρατου ταξίαρχου.
Ακόμα μεγαλύτερο «ρεζίλι» για τον κ.Μιχαλολιάκο, ωστόσο, αποτελούν τα όσα το δικαστήριο δέχεται ότι συνέβησαν, σύμφωνα με τις μαρτυρικές καταθέσεις και το αποδεικτικό υλικό. Τα τεκταινόμενα στη Βουλγαρία όχι μόνο δε συνάδουν με το «σεμνά και ταπεινά», αλλά κυριολεκτικά «εκθέτουν τη χώρα» – όπως αναγράφεται στην απόφαση. Είναι αξιοσημείωτο ότι το δικαστήριο, με στόχο να καταδείξει τις υπερβολικές απαιτήσεις του κ.Μιχαλολιάκου, παραθέτει σε αντιδιαστολή τις μετρημένες κινήσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας κ.Μεϊμαράκη κατά τη δική του επίσημη επίσκεψη στη Βουλγαρία.
Από τη δικαστική απόφαση εκτίθεται, ωστόσο, και το γραφείο του πρωθυπουργού. Η επιστολή του κ.Καλημερίδη είχε διαβιβαστεί (μετά την αποστρατεία του) στον διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου κ.Αγγέλου, αλλά δεν υπήρξε καμία αντίδραση. Το Μαξίμου απέφυγε να αντιδράσει ακόμη κι όταν δημοσιοποιήθηκε από την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» το περιεχόμενο της επιστολής, τον Φεβρουάριο του 2007. Ο κ.Μιχαλολιάκος όχι μόνον παρέμεινε υφυπουργός έως τις εκλογές, τον Σεπτέμβριο του 2007, αλλά το Μαξίμου φρόντισε να... καταστρέψει την επιστολή, σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο ίδιος ο πρώην υφυπουργός. «Ο Βασ. Μιχαλολιάκος ισχυρίζεται ότι τη ζήτησε από το γραφείο του Πρωθυπουργού και έλαβε την απάντηση ότι η επιστολή κατεστράφη» τονίζεται στη δικαστική απόφαση.
Έξοδα χλιδής για... 16 άτομα!
Σε ό,τι αφορά τα όσα συνέβησαν στη Βουλγαρία πριν τρία χρόνια, το δικαστήριο δέχεται ότι ο κ.Καληερμίδης έλεγε την αλήθεια στην επιστολή του προς το Μαξίμου αφού «η ελληνική αποστολή, κατά την πρώτη επίσκεψη, είχε ως λόγο μία έκθεση αμυντικού υλικού, στην οποία οι περισσότερες αποστολές των άλλων κρατών αποτελούνταν από τεχνοκράτες, 1 έως 4 άτομα. Η ελληνική αποστολή περιελάμβανε 16 άτομα. Επελέγη μάλιστα να παραμείνουν όλα στο πολυτελές ξενοδοχείο “Seraton” με δαπάνη του Ελληνικού Δημοσίου, μολονότι από τη βουλγαρική πλευρά προσφερόταν δωρεάν το κατάλυμα υψηλόβαθμων επισκεπτών «Lozenets» για έξι άτομα και τα υπόλοιπα θα μπορούσαν, με λιγότερα έξοδα, να παραμείνουν και αυτά στο ίδιο κατάλυμα. Στο κατάλυμα αυτό είχαν διανυκτερεύσει σε άλλες επισκέψεις άλλοι Έλληνες προσκεκλημένοι του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, καθώς και ο ίδιος ο υπουργός κ. Μεϊμαράκης.»
«Περαιτέρω – συνεχίζει το δικαστήριο – στην ίδια αποστολή περιλαμβανόταν η διερμηνέας Μ.Δ. επ΄ αμοιβή έργου και λοιπών εξόδων μετακίνησης και διαμονής, η οποία μάλιστα δεν γνώριζε βουλγαρικά, αλλά μόνο αγγλικά, τη στιγμή που η βουλγαρική πλευρά προσέφερε δωρεάν μεταφραστή από τα ελληνικά στα βουλγαρικά και αντίστροφα και διερμηνέα διέθετε και η ελληνική πρεσβεία. Στο ίδιο ταξίδι στην αποστολή περιλαμβάνονταν δύο κινηματογραφιστές και ένας φωτογράφος από την Αθήνα, ενώ μπορούσε να επιλεγεί τοπικό τηλεοπτικό συνεργείο και φωτογράφος, λύση οικονομικότερη, που υιοθετήθηκε πάντως από τον υφυπουργό στα επόμενα ταξίδια. Αληθινή ήταν και η επιδίωξη του υφυπουργού κατά τη δεύτερη επίσκεψη να συναντηθεί εκτός πρωτοκόλλου με τον Πρόεδρο της Βουλγαρικής Δημοκρατίας, όπως αληθινό είναι και το γεγονός ότι κατά τη συνάντησή του τελικά με τον Αντιπρόεδρο της Βουλγαρικής Δημοκρατίας η συζήτηση περιστράφηκε και γύρω από το ποδόσφαιρο, αφού συνέπεσε χρονικά η κατάκτηση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου από την εθνική μας ομάδα».
«Ήθελε να ηγηθεί της Νέας Δημοκρατίας»
Η δικαστική απόφαση περιέχει την αφήγηση και ενός άλλου περιστατικού που συνέβη στη Βουλγαρία: «Κατά την περιήγηση της αποστολής την 1.7.2006 στο παραδοσιακό χωριό Αrbanasi, έγινε επίσκεψη σε μία εκκλησία στην οποία υπάρχουν εικόνες αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων καθώς και ένα αστρολόγιο. Όταν η ξεναγός άρχισε να εξηγεί τα ζώδια, και έφτασε στο ζώδιο του Βασιλείου Μιχαλολιάκου, ανέφερε ότι το ζώδιό του έχει ηγετικές ικανότητες, ο δε Βασίλειος Μιχαλολιάκος σχολίασε προς τη σύζυγό του το ενδεχόμενο να γίνει ο ίδιος αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας (...). Επίσης, ο Βασίλειος Μιχαλολιάκος είχε κατά την πρώτη του επίσκεψη αγοράσει μπουφάν από τη Φιλιππούπολη και έψαχνε να βρει ίδια και κατά τη δεύτερη επίσκεψή του, στη Σόφια. Ισχυρίστηκε μάλιστα, χαριτολογώντας, σε μέλη της αποστολής παρουσία της ίδιας ως άνω μάρτυρα που ακολουθούσε τη σύζυγό του, εκ του πρωτοκόλλου, ότι βρήκε αυτά κατά την έξοδό του από το νυχτερινό κέντρο “Διόνυσος” μετά το τέλος της εκεί διασκέδασης, και ότι δεν ήταν μεθυσμένος, αλλιώς δε θα τα έβλεπε.»
Επιπλέον το δικαστήριο καταλήγει ότι «κατά τη δεύτερη επίσκεψη, ο Κων/νος Καλημερίδης αγόρασε, πέραν του εθιμοτυπικού δώρου, ένα ξίφος, για λογαριασμό του Βασιλείου Μιχαλολιάκου, με πιστοποιητικό αυθεντικότητας, αξίας 207,50 ευρώ. Όταν ο Μιχαλολιάκος έμαθε ότι ο Καλημερίδης ζήτησε να πληρωθεί, του πέταξε θυμωμένος 200 ευρώ, λέγοντας ότι τα υπόλοιπα του τα χρωστάει. Αυτό το τελευταίο συμβάν με το ξίφος αποτέλεσε κατά την άποψη του Καλημερίδη την αιτία για την πρόωρη αποστρατεία του...»
Πηγή: Τα Νέα
ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΑ ΑΠΟ ΒΑΣΙΛΗ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟ
Δικαστική απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών θέτει βόμβα στο «σεμνά και ταπεινά», αποδεικνύοντας ότι ο κ.Μιχαλολιάκος – τον καιρό που ήταν υφυπουργός εθνικής άμυνας – πραγματοποίησε ταξίδια στη Βουλγαρία μέσα στην απόλυτη χλιδή και με δημόσια έξοδα, ενώ στη συνέχεια, εξύβρισε και καρατόμησε τον ταξίαρχο ο οποίος κατήγγειλε το περιστατικό στο Μέγαρο Μαξίμου.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917
Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...
-
O ΩΡΑΙΟΣ ΤΟΥ GREY'S ANATOMY Είναι η αλήθεια σε λίγα λεπτά video! Όλη η αλήθεια για την showbiz! Ο Eric Dane, γνωστός για τον ρόλο του ...
1 σχόλιο:
ΛΑΜΟΓΙΟ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΕΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Δημοσίευση σχολίου