Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: "Μόνη λύση οι εκλογές"

Την άμεση διενέργεια εκλογών, ως μοναδική λύση για τον τόπο, ζήτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας πως η χώρα είναι ακυβέρνητη. «Το συμφέρον της χώρας είναι άμεσες εκλογές γι' αυτό τις έχει ζητήσει το ΠΑΣΟΚ έγκαιρα» σημείωσε χαρακτηριστικά κατά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, επισημαίνοντας πως η προεκλογική περίοδος έχει ξεκινήσει και το μόνο που δεν γνωρίζουμε είναι πόσο θα κρατήσει.

Βάλλοντας με δριμύτητα κατά του κυβερνώντος κόμματος και προσωπικά του πρωθυπουργού, κατηγόρησε τον κ. Κώστα Καραμανλή για λήψη αποφάσεων με μόνο γνώμονα τις εσωκομματικές ισορροπίες και όχι το συμφέρον του τόπου. Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο ανασχηματισμού τόνισε πως «απλώς θα ανακυκλώσει τις ίδιες αδυναμίες» και πως θα βρισκόταν και πάλι ο κ. Καραμανλής στο τιμόνι της χώρας.

Ο κ. Παπανδρέου επέκρινε την κυβέρνηση ότι «όχι μόνο δεν συνέχισε το μεγάλο έργο που άφησε το ΠΑΣΟΚ, αλλά κατέστρεψε και αυτά που είχαμε δημιουργήσει: Κύρος της Ελλάδας στο εξωτερικό, δύναμη της οικονομίας, κοινωνικό κράτος, θεσμούς, δομές και υποδομές».

Προλαμβάνοντας τυχόν πρόταση του πρωθυπουργού για συμφωνία των δύο μεγάλων κομμάτων στο θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Παπανδρέου σημείωσε: «Δεν μπορούν σήμερα να ζητούν συναίνεση όσοι λειτούργησαν με γνώμονα μόνο το μικροκομματικό τους συμφέρον, μόνο για να συνεχίσουν τη νομή της εξουσίας».

Καταλήγοντας ανέφερε πως το ΠΑΣΟΚ προχωρά στο πλαίσιο του πολιτικού του σχεδιασμού, θέτοντας «το πολιτικό πλαίσιο για την πορεία της χώρας και το πολιτικό διακύβευμα των εκλογών, απαντώντας στην τελευταία παρουσία της απερχόμενης κυβέρνησης στην ΔΕΘ με πολιτική εξόρμηση το επόμενο Σαββατοκύριακο και παρουσιάζοντας στην ΔΕΘ το προγραμματικό πλαίσιο διακυβέρνησης της χώρας, ανάταξης της οικονομίας και εξόδου από την κρίση».

Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αρνήθηκε να σχολιάσει σενάρια για πρόωρες εκλογές τον Οκτώβριο, όπως και απόψεις στελεχών, βουλευτών και υπουργών για προσφυγή στις κάλπες ή ανασχηματισμό.

Σε ερώτηση αν πρέπει να περιμένουμε διάγγελμα του πρωθυπουργού σημείωσε πως δεν έχει να πει τίποτα επ' αυτού.

«Όλες οι πράξεις του πρωθυπουργού διαπνέονται από μια απλή σκέψη. Πώς θα υπηρετεί καλύτερα το εθνικό και δημόσιο συμφέρον» ανέφερε ερωτηθείς για τα κριτήρια με τα οποία αποφασίζει ο κ. Καραμανλής. Μετά από άλλη σχετική ερώτηση σημείωσε ότι το δημόσιο και εθνικό συμφέρον εξυπηρετούνται με την υλοποίηση των δεσμεύσεων τις οποίες έχει αναλάβει η κυβέρνηση και συμπλήρωσε πως η κυβέρνηση εξακολουθεί να κάνει τη δουλειά της.

Ο κ. Αντώναρος επιτέθηκε εκ νέου στο ΠΑΣΟΚ, στο οποίο χρέωσε «την ευθύνη της προσπάθειας να προκαλέσει παρατεταμένη προεκλογική περίοδο με το θεσμικά επιλήψιμο, αντισυνταγματικό τρόπο με τον οποίο επιχειρεί να εκβιάσει τη διεξαγωγή εκλογών με το θέμα της επανεκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας». Πρόσθεσε πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιδιώκει να εκμεταλλευτεί την προσωπικότητα του Κάρολου Παπούλια για δικά του μικροκομματικά οφέλη.

Eίμαστε σε προεκλογική περίοδο δήλωσε η κ. Αλέκα Παπαρήγα, τονίζοντας πως για το ΚΚΕ οι εκλογές είναι η πολιτική ευκαιρία να καταδικαστεί η συνολική πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, ο λαός να αδιαφορήσει ποιος θα βγει πρώτος ή δεύτερος και να ενδιαφερθεί για το πώς θα δυναμώσει τη δική του παρέμβαση και επίθεση.

«Όσοι νομίζουν ότι θα περάσουν πάνω από την πλάτη του ΣΥΡΙΖΑ για να στήσουν μια αυτοδυναμία, θα δουν ότι τελικά κάνουν λάθος», παρατήρησε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να μείνουν εκτός Βουλής ο ΣΥΝ και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τη διενέργεια εκλογών στις 4 Οκτωβρίου ζήτησε από τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης. «Κινδυνεύει όλος ο πολιτικός κόσμος από την σήψη που έχει καταβάλει την ΝΔ. Πριν βρεθούμε σε χειρότερα, καλώ τον Πρωθυπουργό να ανακοινώσει εκλογές για τις 4 Οκτωβρίου 2009», τόνισε ο κ. Καρατζαφέρης και συμπλήρωσε: «Κάθε ημέρα που περνά δημιουργεί πρόσθετους κινδύνους για τον τόπο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...