Νόμος του κράτους η απόσυρση και τα οικολογικά τέλη

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπέγραψε την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου σχετικά με την απόσυρση των παλιών οχημάτων και το μόνο που απομένει τώρα, για να ισχύσει ο νόμος, είναι να δημοσιευθεί στο ΦΕΚ.

Οι ιδιοκτήτες των παλιών οχημάτων με την απόσυρση θα παίρνουν από 500 έως και 2200 Ευρώ ,ανάλογα με τα κυβικά του οχήματος, και επιπλέον 1000 Ευρώ με την αγορά νέου αυτοκινήτου.

Παράλληλα τίθενται σε ισχύ και τα περιβαλλοντικά τέλη. Έτσι οι ιδιοκτήτες νέων οχημάτων θα έχουν έκπτωση 18 Ευρώ, ενώ από 50 έως 150 Ευρώ περισσότερα θα πληρώνουν οι ιδιοκτήτες των παλιών οχημάτων.

Στην ίδια πράξη νομοθετικού περιεχόμενου περιλαμβάνονται οι ρυθμίσεις για το πάγωμα των πλειστηριασμών έως το τέλος του χρόνου για χρέη έως 200.000 Ευρώ σε τράπεζες, για την καταβολή του ΦΠΑ σε δόσεις ,καθώς και οι τελικές ρυθμίσεις για τις μετατάξεις των εργαζομένων της Ολυμπιακής στο δημόσιο.

Άγνωστο παραμένει ωστόσο τι θα γίνει μετά τις 4 Οκτώβρη, εάν προκύψει νέα κυβέρνηση, αφού στο ΠΑΣΟΚ λένε πως η απόσυρση δεν είναι προτεραιότητα. Βάση του άρθρου 44 του συντάγματος, η πράξη νομοθετικού περιεχομένου πρέπει να κυρωθεί εντός σαράντα ημερών από τη σύγκλιση της νέας βουλής, διαφορετικά παύει να ισχύει με την πάροδο τριών μηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...