Επιδημία της νέας γρίπης και στο Ναυτικό

του Μάκη Πολλάτου

Στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών νοσηλεύονται τέσσερις προπαιδευόμενοι ναύτες, οι οποίοι έχουν εμφανίσει εμπύρετη ίωση με συμπτώματα της νέας γρίπης τύπου Α(Η1Ν1). Οι συγκεκριμένοι νεοσύλλεκτοι παρουσιάστηκαν στο Πολεμικό Ναυτικό μόλις την προηγούμενη εβδομάδα- έχουν βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό. Από τις εργαστηριακές εξετάσεις έχει ήδη επιβεβαιωθεί ότι ένας εκ των τεσσάρων νοσηλευομένων στο Ναυτικό Νοσοκομείο είναι φορέας του ιού της νέας γρίπης.

Σύμφωνα με το ΓΕΝ, εκτός των τεσσάρων ναυτών, ακόμη 28 προπαιδευόμενοι έχουν εμφανίσει συμπτώματα της νέας γρίπης. Η ομάδα των 28 ναυτών βρίσκονται στο αναρρωτήριο του κέντρου εκπαίδευσης Παλάσκας στον Σκαραμαγκά, απομονωμένοι από τους υπόλοιπους 320 νεοσύλλεκτους. Σύμφωνα με το ΓΕΝ, η κατάστασή των 28 δεν εμπνέει ανησυχία διότι τα συμπτώματά τους είναι ήπια.

Επισημαίνεται ότι όπως είχε γράψει το protothema.gr, ακόμη δύο ναύτες που είχαν προσβληθεί από τον ιό της νέας γρίπης νοσηλεύονταν στην μονάδα εντατικής θεραπείας του Ναυτικού Νοσοκομείου, χωρίς να έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ:WWW.PROTOTHEMA.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...