«Δημόσιες Σχέσεις κάνουν οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι με τα προβλήματα της πόλης»

Ο Πολιτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για τα Δημόσια έργα και Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Γιάννης Μαγκριώτης, σχετικά με τις ανακοινώσεις του Υπουργού Μακεδονίας – Θράκης κ. Σ. Καλαφάτη και της Προέδρου του Οργανισμού Ρυθμιστικού Θεσσαλονίκης κας. Σ. Μπαϊρακτάρη, μετά την χθεσινή τους συνάντηση, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τα κυβερνητικά στελέχη, αφού επί χρόνια αδιαφορούσαν για την αντιπλημμυρική προστασία της Θεσσαλονίκης, χθες την ημέρα που η Άσσηρος, αλλά και πολλές περιοχές της Θεσσαλονίκης μετρούσαν τις πληγές τους από τις καταστροφικές πλημμύρες, αντί να βρεθούν κοντά στους πλημμυροπαθείς για να τους ζητήσουν συγγνώμη και να εκφράσουν την συμπαράστασή τους, πραγματοποιούν μεταξύ τους συναντήσεις για να διαπιστώσουν, ότι έχουν «εποικοδομητική συνεργασία», όπως διαβάζουμε στις δηλώσεις τους.

Ειδικότερα:

1. Μας ανακοίνωσαν, πως ο Υπουργός Μακεδονίας - Θράκης ενημερώθηκε για την πρόοδο των μελετών, που αφορούν την περιμετρική τάφρο της Θεσσαλονίκης και δήλωσε πολύ ευχαριστημένος, γιατί το μεγαλύτερο τμήμα της έχει ολοκληρωθεί.

Του θυμίζω, ότι ο διαγωνισμός για την μελέτη προκηρύχθηκε τον Φεβρουάριο του 2002 και ανατέθηκε το πρώτο εξάμηνο του 2003. Μια μελέτη διετίας το πολύ κράτησε 5,5 χρόνια και ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί, όσον αφορά τις αναπλάσεις.

Φυσικά δεν υπάρχει ούτε ένα ευρώ δεσμευμένο από το ΕΣΠΑ για την υλοποίησή τους.

2. Μας ανακοίνωσαν, ότι στο τέλος του χρόνου θα έχουν έτοιμη την επικαιροποίηση του Ρυθμιστικού Σχεδίου Θεσσαλονίκης.

Τους θυμίζω, πως για πρώτη φορά η Θεσσαλονίκη απέκτησε Ρυθμιστικό Σχέδιο το 1985.

Παρ’ ότι υπήρξε σημαντική καθυστέρηση για την επικαιροποίησή του, το 2003 ήταν έτοιμη η δημοπράτηση του διαγωνισμού. Πέρασε μια τετραετία για να δημοπρατήσουν την μελέτη.

Θυμίζω, πως ο κ. Σουφλιάς δημοσιοποίησε τα αποτελέσματά της τον Δεκέμβριο του 2008 και ζήτησε μέσα σε ένα ασφυκτικό χρονικό διάστημα, μέχρι τα τέλη Γενάρη του 2009, να καταθέσουν οι φορείς τις απόψεις τους, για να πάρει τις τελικές αποφάσεις το ΥΠΕΧΩΔΕ.

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ήταν ο πρώτος φορέας και ίσως ο μοναδικός, που μετά από εκτεταμένες διαβουλεύσεις σε όλη την Κεντρική Μακεδονία, κατέθεσε εμπροθέσμως τις προτάσεις του.

Τώρα διαβάσαμε στις ανακοινώσεις των κυβερνητικών και κρατικών αξιωματούχων, πως τέλος του 2009 θα μας πουν την τελική τους γνώμη και αυτό το θεωρούν και επιτυχία.

3. Στο «εποικοδομητικό κλίμα» της συνάντησης, ο κ. Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης ανακοίνωσε, ότι έδωσε «το πράσινο φως» για να υπογραφεί προγραμματική σύμβαση μεταξύ τους, με το οποίο θα προβλέπεται η χρηματοδότηση της προμελέτης για την εξυγίανση του χώρου των πρώην βυρσοδεψείων.

Αυτή πράγματι είναι συγκλονιστική είδηση, μετά από 6 χρόνια διακυβέρνησης.

Θυμόμαστε, όμως ότι πριν μερικούς μήνες ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης είχε ανακοινώσει, ότι θα χρηματοδοτήσει το ΑΠΘ για να κάνει μια ανάλογη προμελέτη.

Μπορούν να μας δώσουν μια εξήγηση τι σημαίνουν όλα αυτά, γιατί κάνουν δημόσιες σχέσεις με τα προβλήματα της πόλης, ιδιαίτερα τώρα, παραμονές της ΔΕΘ;

Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...