ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ: Κομπίνα με πλαστά κέρματα των δύο ευρώ

Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2012

Κομπίνα με πλαστά κέρματα των δύο ευρώ

Άγνωστος ο αριθμός των νομισμάτων που κυκλοφόρησε στην αγορά. Στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν δύο Έλληνες, ηλικίας 59 και 41 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για... «Εγκληματική οργάνωση», «Παραχάραξη», και παράβαση Νόμου «Περί Όπλων».

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα,
οι δύο συλληφθέντες μαζί 40χρονο συνεργό τους που αναζητείται και με ιθύνοντα νου τον 59χρονο, εγκατέστησαν τουλάχιστον από το Μάιο του 2012 σε αγροτική περιοχή της Επανομής Θεσσαλονίκης, σε υπόγειο οικίας του 40χρονου, εργαστήριο παραχάραξης νομισμάτων των δύο ευρώ.

Ειδικότερα, στο υπόγειο της οικίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: μία υδραυλική πρέσα εκτύπωσης κερμάτων των δύο ευρώ, ένα πιεστικό μηχάνημα, ένα μηχάνημα διαμόρφωσης εξωτερικού δακτυλίου και εσωτερικού πυρήνα κέρματος, ένα μηχάνημα απεικόνισης της περιμέτρου του εξωτερικού δακτυλίου, μία ζυγαριά ακριβείας, τρεις κάλυκες, δύο βλήματα, δύο φυσίγγια, επτά παραχαραγμένα κέρματα των δύο ευρώ άλλης ευρωπαϊκής χώρας, 4.200 πυρήνες και εξωτερικοί δακτύλιοι κερμάτων των δύο ευρώ.

Επιπλέον, σε αυτοκίνητο του 59χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 63.000 εσωτερικοί μπρούτζινοι πυρήνες και εξωτερικοί νικελένιοι δακτύλιοι των δύο ευρώ, πλήθος νομισμάτων διαφόρων χωρών η γνησιότητα των οποίων εξετάζεται, ένα παχύμετρο, ένα μηχάνημα που περιείχε μήτρα εκτύπωσης της περιμέτρου εξωτερικού δακτυλίου του κέρματος των δύο ευρώ, χειρόγραφες σημειώσεις, έξι κινητά τηλέφωνα.

Σημειώνεται ότι τόσο οι διαστάσεις όσο και το βάρος των παραχαραγμένων νομισμάτων και των μη τυπωμένων πυρήνων και δακτυλίων είναι ίδια ακριβώς με αυτά των γνησίων κερμάτων των δύο ευρώ.

Επιπλέον προέκυψε ότι σε βάρος του 59χρονου εκκρεμούν τρεις καταδικαστικές αποφάσεις για παραβάσεις της Νομοθεσίας «Περί Επιταγών» και μία για παράβαση Κ.Ο.Κ. και σωματική βλάβη, ενώ σε οικίες του 41χρονου, βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ περίπου και έξι κινητά τηλέφωνα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: