Της «έκλεισε το σπίτι» και σήκωσε το… πρώτο! (video)

Της «έκλεισε το σπίτι» και σήκωσε το… πρώτο! (video)
Κανένας φαίνεται πως δεν μπορεί να… ξυπνήσει την Ίντερ από το «όνειρο» του τρεμπλ!

Οι «νερατζούρι» επικράτησαν 1-0 στο «Ολίμπικο» της -ουσιαστικά γηπεδούχου- Ρόμα και κατακτώντας το έκτο Κύπελλο Ιταλίας στην ιστορία τους, (ελπίζουν ότι) προσέφεραν στους οπαδούς τους το «ορεκτικό» μιας ονειρεμένης χρονιάς.


Ένα εκπληκτικό σόλο του Μιλίτο ήταν αυτό που έδωσε το τρόπαιο στην ομάδα του Μουρίνιο και οδήγησε τον εκνευρισμένο Τότι να αποβληθεί στο τέλος για απαράδεκτο μαρκάρισμα στον Μπαλοτέλι.

Στον… καθιερωμένο τελικό μεταξύ των δύο ομάδων (έχουν συναντηθεί εκεί πέντε φορές τα τελευταία έξι χρόνια), οι «νερατζούρι» ήταν ανώτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα.

Από το σημείο, δε, που ο Μιλίτο εξέθεσε την άμυνα των Ρωμαίων και τους έβαλε μπροστά στο σκορ (εξαιρετική ατομική προσπάθεια στο 43’ και τελείωμα στο απέναντι «παραθυράκι»), όλα έγιναν πιο εύκολα για την ομάδα του Μουρίνιο.

Το άγχος κατέβαλλε τη Ρόμα, ο Ζουάν -στην καλύτερή τους ευκαιρία- δεν μπόρεσε, σχεδόν προ κενής εστίας, να φέρει στα ίσια το παιχνίδι και από ‘κει και πέρα ένα γκολ της Ίντερ στην αντεπίθεση φάνταζε πιο πιθανό από μια ισοφάριση των παικτών του Ρανιέρι.

Οι τελευταίοι δεν μπόρεσαν να ανατρέψουν την κατάσταση ούτε μετά την είσοδο στο ημίχρονο του αρχηγού Φραντσέσκο Τότι -ο οποίος στη λήξη κατάφερε επιπλέον να γίνει ο αρνητικός πρωταγωνιστής του αγώνα, «κλαδεύοντας» εν ψυχρώ από πίσω τον Μπαλοτέλι.

Το γκολ του Μιλίτο:



Η αποβολή του Τότι:



Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΙΝΤΕΡ (Ζοσέ Μουρίνιο): Ζούλιο Σέζαρ, Μαϊκόν, Κόρντομπα (34’ λ.τ. Σάμουελ), Ματεράτσι, Κίβου, Καμπιάσο, Τ. Μότα, Ετό, Σνάιντερ (5’ λ.τ. Μπαλοτέλι, 90' Μουντάρι), Ζανέτι, Μιλίτο

ΡΟΜΑ (Κλαούντιο Ρανιέρι): Ζούλιο Σέρτζιο, Μπουρντίσο (49’ Μ. Μότα), Μεξές, Χουάν, Ρίισε, Ντε Ρόσι, Πιζάρο (49’ Τότι), Ταντέι, Περότα, Βούτσινιτς, Τόνι (63' Μενέζ)

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...