O ΞΕΝΟΣ ΤΥΠΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Αμεση ήταν η ανταπόκριση του διεθνούς ηλεκτρονικού Τύπου στην είδηση των τριών νεκρών μετά από επίθεση με βόμβες μολότοφ σε υποκατάστημα τράπεζας, που έγινε κατά την διάρκειας της σημερινής πορείας στην Αθήνα...

«Τρεις νεκροί στην ελληνική απεργία που έγινε βίαιη» αναφέρει το CNN στον τίτλο του και στη συνέχεια αναφέρει πως τέσσερις τουλάχιστον αγνοούνται έπειτα από την μολότοφ που έπεσε στο υποκατάστημα της Marfin.

Τον ίδιο τίτλο έχει και το BBC και ο ανταποκριτής του αναφέρει πως «οι θάνατοι θα αλλάξουν τον συσχετισμό και θα αυξήσουν την πίεση στην κυβέρνηση Παπανδρέου».«Τρία άτομα βρήκαν το θάνατο σήμερα κατά την πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στα μέτρα λιτότητας της κυβέρνησης στο κέντρο της Αθήνας» αναφέρει το Reuters επικαλούμενο Έλληνες αξιωματούχους.

Για δρόμους τυλιγμένους στις φλόγες κάνει λόγο το Bloomberg, το οποίο μεταδίδει ότι «οι εντάσεις κορυφώθηκαν όταν οι διαδηλωτές που πλησίασαν το κτήριο του κοινοβουλίου συνεπλάκησαν με τα ΜΑΤ, εκσφενδονίζοντας ξύλα και πέτρες και φωνάζοντας συνθήματα προτού απωθηθούν από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Την είδηση των επεισοδίων με τους τρεις νεκρούς στην Αθήνα μεταδίδει στη διαδικτυακή της τοποθεσία και η ισπανική El Pais, η οποία αναφέρει ότι στην πορεία συμμετείχαν περίπου 100.000 Έλληνες. «Στον ελληνικό λαό επικρατεί άσχημο κλίμα, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, καθώς ο Έλληνας πολίτης αισθάνεται ότι καλείται να πληρώσει το τίμημα της κρίσης, ενώ η φοροδιαφυγή και η διαφθορά παραμένουν ανεξέλεγκτες», σημειώνει η εφημερίδα.

«Τρεις νεκροί από τη σύγκρουση των ελλήνων με την αστυνομία» αναφέρει και o Guardian ενώ στο ίδιο κλίμα κινείται και ο γαλλικός Le Monde που λέει συγκεκριμένα στον τίτλο του «Τρεις νεκροί στο περιθώριο των διαδηλώσεων στην Αθήνα» ενώ όλα τα μέσα έχουν δίνουν αναλυτική εικόνα του χάους που επικράτησε στην Αθήνα τις τελευταίες ώρες.
ΠΗΓΗ: FIMOTRO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...