Νέα 48ωρη απεργία των Φαρμακοποιών


Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων τους αποφάσισαν οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας διαμαρτυρόμενοι για τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στο επάγγελμά τους. Σε χθεσινή του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο του...



Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου αποφάσισε νέα 48ωρη απεργία για τη Δευτέρα 10 Μαΐου και Τρίτη 11 Μαΐου 2010.

Με χθεσινή του ανακοίνωση ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ζητά:

Α) Να ξεκαθαρίσει η Κυβέρνηση τις προθέσεις της για το Φαρμακευτικό Επάγγελμα .

Β)Να υπάρξει ατζέντα διαλόγου με συγκεκριμένες δεσμεύσεις της Κυβέρνησης και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, καταθέτοντας την πολιτική της για το φάρμακο και το φαρμακείο .

Γ) O Π.Φ.Σ. θα προσέλθει άμεσα στον διάλογο αυτό, χωρίς όμως να διαπραγματεύεται το ισχύον θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας του Φαρμακείου και με προτάσεις που αποβλέπουν στην προστασία της Δημόσιας Υγείας και την σωτηρία των Ασφαλιστικών Ταμείων.

Δ) Να ισχύει και για τους Έλληνες Φαρμακοποιούς το ευρωπαϊκό κεκτημένο των χωρών της ευρωζώνης.

Επίσης τονίζεται στην ανακοίνωση ότι οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας έχοντας στο πλευρό τους τα εκατομμύρια των Ελλήνων ασφαλισμένων, είναι σε διαρκή αγωνιστική επαγρύπνηση και διευκρινίζεται ότι οι Γενικές Συνελεύσεις , θα καθορίσουν την παραπέρα πορεία , ανάλογα με τις εξελίξεις και την Κυβερνητική στάση στο τεράστιο θέμα της Φαρμακευτικής Περίθαλψης του ελληνικού λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...