Η Lancia χορηγός της 10ης Παγκόσμιας Συνόδου Κορυφής των κατόχων Νόμπελ Ειρήνης



Πόπη Παπαμιχαήλ
Το κύριο μήνυμα της Συνόδου Κορυφής είναι «Γκρεμίζοντας τα νέα τείχη και χτίζοντας γέφυρες για έναν κόσμο χωρίς βία». Φέτος έλαβε χώρα στο Βερολίνο την ημέρα μετά τους εορτασμούς για την 20η επέτειο από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου. Ένας μεγάλος αριθμός κατόχων Νόμπελ Ειρήνης και πολλοί πρωταγωνιστές από τη διεθνή σκηνή, οι οποίοι έχουν αφοσιωθεί στη μάχη της πτώσης όλων των τειχών, κοινωνικών και πολιτιστικών, θα δώσουν ένα ηχηρό «παρών» σε αυτήν τη σημαντική για την ευρωπαϊκή και παγκόσμια ιστορία πρωτεύουσα.

Ανάμεσά τους οι κάτοχοι Νόμπελ Ειρήνης Mikhail Gorbachev, Frederik Willem De Klerk, Lech Walesa, Muhammad Yunus, Mairead Corrigan Maguire, Betty Williams και πολλοί τιμώμενοι καλεσμένοι, όπως ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής επιτροπής Jose Manuel Barroso, η Annie Lennox των Eurythmics και άλλοι.
Η Lancia θέλησε να στηρίξει τη Σύνοδο με την παρουσία της και την προσφορά της ναυαρχίδας της, της Lancia Delta, ως το βασικό μεταφορικό μέσο της Συνόδου. Θέλησε να σταθεί δίπλα στους κατόχους των Νόμπελ Ειρήνης και να συμβάλλει στην εξάπλωση του παγκόσμιου μηνύματος για Ελευθερία. Προκειμένου να ενδυναμώσει τη σημασία της παρουσίας της, η Lancia δημιούργησε ένα επιβλητικό υπόβαθρο μπροστά από τη Σύνοδο: ένα συμβολικό κομμάτι του πρώην τείχους του Βερολίνου «κατέρρευσε» υπό τη δύναμη του μηνύματος του πρώην Προέδρου της Νοτίου Αφρικής, κ. Nelson Mandela που προβλήθηκε σε μία τεράστια οθόνη στο κέντρο των εγκαταστάσεων.

Ένα μήνυμα που ο Νοτιοαφρικανός ηγέτης δημιούργησε ειδικά για αυτήν την πρωτοβουλία της Lancia, συνοδευόμενο από συγκινητικές εικόνες που απεικονίζουν την ιστορία της πτώσης όλων των φυσικών και τεχνητών φραγμάτων και τειχών υπό το βάρος της επιθυμίας για ανεξαρτησία και απελευθέρωση.
Από τις 12 Νοεμβρίου, η Lancia λανσάρει επίσης την πρωτοβουλία «Το πρόσωπό σου για την ελευθερία» (Your face for freedom), που σχεδιάστηκε για να δημιουργηθεί ένα online event με πολύ μεγάλη επιρροή, χάρη στην υποστήριξη όλων όσων μέσα από μια πολύ μικρή χειρονομία θέλουν, μαζί με τη Lancia, να συμβάλλουν στην καμπάνια για την απελευθέρωση της κατόχου Νόμπελ Ειρήνης από τη Βιρμανία.

Απλά αντικαταστήστε τη φωτογραφία του προφίλ σας στο Facebook με το σλόγκαν «Ελευθερώστε άμεσα την Aung San Suu Kyi» μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου, την ημερομηνία που θα πραγματοποιηθεί η τελετή απονομής των βραβείων Νόμπελ Ειρήνης, διαδίδοντας έτσι αυτό το σημαντικό ανθρωπιστικό μήνυμα. Όλοι οι υποστηρικτές της συγκεκριμένης καμπάνιας θα είναι ορατοί και στο Facebook και στην ανεξάρτητη, ειδική για την περίσταση ιστοσελίδα YourFaceForFreedom.org. Ειδικά στο τελευταίο θα υπάρξει ειδική μέριμνα ώστε να αναρτηθούν όλες οι φωτογραφίες του προφίλ στο facebook όλων των συμμετεχόντων στο event στο λεγόμενο «Τείχος της Ελευθερίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...