Ρεσιτάλ σπατάλης στην ΕΡΤ






Μετά την παρέμβαση του εισαγγελέα για τις αποκαλύψεις της τηλεοπτικής «Ζούγκλας» σχετικά με τα σκάνδαλα της ΕΡΤ, ήρθε η συνέχεια από τον «Κίτρινο Τύπο». Πέντε χρόνια χρεών, σπατάλης και… δωρεών προς τα μοναστήρια του Αγίου Όρους, προστέθηκαν σε όλα τα προηγούμενα που έφεραν τα οικονομικά της κρατικής τηλεόρασης στο χείλος του γκρεμού.

Ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ, Παναγιώτης Καλφαγιάννης, αποκάλυψε τους κωδικούς των ενταλμάτων, με τους οποίους χρήματα της δημόσιας τηλεόρασης «έφευγαν» προς μοναστήρια του Αγίου Όρους.

Το πρώτο με ημερομηνία το Μάιο του 2005 και κωδικό που αντιστοιχεί σε γενικά έξοδα, τα οποία κατά συνθήκη είναι μικροποσά έως και 50 ευρώ, έφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση. Αναφέρεται ως αποδέκτης μια σταυροπηγιακή μονή, την ώρα που όλες οι μονές του Αγίου Όρους χαρακτηρίζονται και σταυροπηγιακές. Αυτή η άγνωστη μονή έλαβε το ποσό των 5.000 ευρώ.

Το δεύτερο ένταλμα, 15.000 ευρώ, ένα χρόνο μετά, με κωδικό που αντιστοιχεί σε δωρεές για κοινωφελείς σκοπούς, δόθηκε στην Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου.

Και το Μάιο του 2007, με κωδικό που αντιστοιχεί σε δωρεές και πάλι προς τη μονή Κουτλουμουσίου, δόθηκαν άλλα 10.000 ευρώ.

 

Στα αζήτητα της ΕΡΤ υπάρχει μία ακόμη παραγωγή που κόστισε, ούτε λίγο ούτε πολύ, 1 εκατομμύριο 170 χιλιάδες ευρώ. Πρόκειται για την εκπομπή «OLYMPIC TROPHY» της οποίας τα γυρίσματα είχαν ξεκινήσει στα τέλη του 2003. Σκοπός της εκπομπής ήταν να στείλει στις τέσσερεις γωνιές του κόσμου το μήνυμα της ειρήνης, του εθελοντισμού και της φιλίας, με την ευκαιρία των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Τελικά, προβλήθηκαν μόνο πέντε επεισόδια, από τα 53 που γυρίστηκαν.



Δύο τριετείς συμβάσεις, μία το 2006 και μία το 2009, ύψους 28,5 και 31,4 εκατομμυρίων δολαρίων, αντίστοιχα, υπέγραψε η ΕΡΤ με τη Walt Disney για την απόκτηση των δικαιωμάτων και την προβολή ταινιών της. Ωστόσο, τελικά, διαπιστώνεται ότι πλήρωσε για να προβάλλει… επαναλήψεις.



Ο σημερινός εντεταλμένος σύμβουλος της ΕΡΤ, Πάνος Λουκάκος, ήδη από το 2007 ήταν μέλος του ΔΣ της δημόσιας τηλεόρασης. Την ίδια περίοδο, ο γιος του, Ανδρέας, ίδρυσε την εταιρεία παραγωγής Image Collective ΕΠΕ. Αφού, λοιπόν, τη μεταβίβασε σε επιστήθιο φίλο του, πήρε, με απευθείας ανάθεση, μια εξωτερική παραγωγή της ΕΡΤ, συνολικού κόστους 345.000 ευρώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...