"Τι καταλάβανε που μας έκαναν σουρωτήρι;"



Ο Σταύρος Θεοδωράκης αποφάσισε να αφιερώσει τρεις εκπομπές του στη βία. Στους τελευταίους «Πρωταγωνιστές» του Mega καλεσμένη ήταν η Κωνσταντίνα Κούνεβα, η μεθαυριανή εκπομπή, που θα προβληθεί στις 23:15, θα είναι αφιερωμένη στη Σοφία Ψυχογιού, τη δόκιμη ειδική φρουρό που τραυματίστηκε σοβαρά κατά την επίθεση με καλάσνικοφ...

στο Αστυνομικό Τμήμα της Αγίας Παρασκευής. Στις 6 Δεκεμβρίου, ανήμερα της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στο κέντρο της Αθήνας, η εκπομπή θα μας θυμίσει τον άδικο χαμό του 15χρονου.
«Τι καταλάβανε που μας έκαναν σουρωτήρι; Δέκα άτομα δόκιμοι, δεν ήμασταν σε φάση ούτε άμυνας ούτε επίθεσης. Μέχρι και στον πόλεμο είσαι υποψιασμένος και ξέρεις ότι κάπου θα σου 'ρθει η σφαίρα και θα κρυφτείς», είπε η 23χρονη Σοφία για τους δράστες. «Τι φταίμε; Ήμασταν μια παρέα παιδιών που δεν είχαμε προετοιμαστεί για πόλεμο», συμπληρώνει.
Αντίθετα με άλλες κοπέλες της επαρχίας που θέλουν να ζήσουν στην πόλη, η Σοφία τη φοβόταν, κι όταν μάλιστα της ανακοίνωσαν ότι θα υπηρετήσει στην Αγία Παρασκευή χάρηκε. Πήγε στην αστυνομία και για εξασφάλιση αλλά κι επειδή εκεί ένιωθε ότι θα εντασσόταν με τους συναδέλφους της σε μια ομάδα. «Όταν τη ρώτησα αν σκέφτεται τώρα να φύγει από την αστυνομία -λέει ο δημοσιογράφος- απάντησε πως θέλει να επιστρέψει στο τμήμα και στους συναδέλφους της». Το μόνο που θυμάται από την επίθεση είναι η προσπάθειά της να προστατέψει το πρόσωπο, και τι λέει γι' αυτούς που της επιτέθηκαν; «Να μη βρεθούν ποτέ στη θέση μου», μόνο αυτό.


ΠΗΓΗ: Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...