Ακόμη δυο νεκροί από τη νέα γρίπη.




Ένας ηλικιωμένος και ένα αγοράκι ηλικίας 70 και 16 ετών αντίστοιχα είναι τα νέα θύματα από τη γρίπη Α. Πρόκειται για έναν άνδρα, με ιστορικό βαρύτατης πνευμονικής ίνωσης και ανοσοκαταστολής, που νοσηλευόταν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ο οποίος απεβίωσε, λόγω βαριάς αναπνευστικής ανεπάρκειας και καρδιακής ανακοπής. Στον ασθενή συνυπήρξε η ίωση από τον ιό Α(Η1Ν1)ν.
Και ένα αγόρι 16 ετών, που νοσηλευόταν με ανοσοκαταστολή, συγχρόνως νόσησε από το νέο ιό γρίπης Α(Η1Ν1)ν, παρουσίασε σύνδρομο οξείας αναπνευστικής ανεπάρκειας, πολυοργανική ανεπάρκεια και απεβίωσε χθες το βράδυ.
Την ίδια ώρα διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) νοσηλεύονται από χθες ακόμη τέσσερις άνθρωποι, ο οποίοι προσβλήθηκαν από τον ιό Α(Η1Ν1). Μεταξύ αυτών ένα αγόρι 7,5 ετών, χωρίς υποκείμενη νόσο, και μία 11χρονη, οι οποίοι εμφάνισαν σύνδρομο οξείας αναπνευστικής ανεπάρκειας.
Αναφορικά με το 11χρονο κορίτσι που νοσηλεύεται διασωληνωμένο, σε κρίσιμη κατάσταση, μετά από ενδελεχή ιατρικό έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι πάσχει από υποκείμενη νόσο (φυματίωση).
Οι άλλοι δύο ασθενείς εμφάνισαν βαριά πνευμονία. Πρόκειται για έναν άνδρα 59 ετών με υποκείμενο καρδιαγγειακό νόσημα, και έναν 42χρονο με υποκείμενη ηπατική ανεπάρκεια.
Τη Δευτέρα αρχίζει ο εμβολιασμός των ατόμων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και συγκεκριμένα όσων πάσχουν από χρόνιες παθήσεις, εκείνων που φροντίζουν βρέφη κάτω των 6 μηνών, των εγγύων γυναικών και των αιμοδοτών. Ο εμβολιασμός θα πραγματοποιηθεί στα νοσοκομεία και τα εμβολιαστικά κέντρα των Κέντρων Υγείας και του ΙΚΑ, ενώ σχετικές πληροφορίες παρέχονται στον αριθμο 1135.
Πάντως, συμφωνα με στατιστική μελέτη της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, απροθυμία να εμβολιαστούν δείχνουν 7 στους 10 πολίτες, κυρίως γιατί ανησυχούν για το ενδεχόμενο το εμβόλιο να τους προκαλέσει παρενέργειες.
 WWW.PROTOTHEMA.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...