Αποστολή εξετελέσθη για τον Παναθηναϊκό






Μόνο με θαύμα θα χάσει την πρόκριση για την επόμενη φάση του Europa League o Παναθηναϊκός.

Η ομάδα του Χενκ Τεν Κάτε πήρε επαγγελματική νίκη με 1-0 στην έδρα της Στουρμ Γκρατς, για την 4η αγωνιστική των ομίλων της διοργάνωσης και έτσι η ευρωπαϊκή της περιπέτεια θα έχει και συνέχεια.


Το γκολ που χάρισε το τρίποντο στους «πράσινους» πέτυχε ο Κώστας Κατσουράνης στο 70’.

 Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε με σύστημα 4-3-2-1, με τους Σιμάο, Κατσουράνης και Ζιλμπέρτο να είναι οι τρεις αμυντικοί μέσοι. Οι Καραγκούνης και Σαλπιγγίδης ήταν στα πλαγια, ενώ ο Σισέ ήταν η αιχμή του δόρατος.

Η άμυνα των «πρασίνων» από τα δεξιά προς τα αριστερά αποτελούνταν από τους Γκάμπριελ, Βύντρα, Σαριέγκι και Σπυρόπουλο, ενώ κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Τζόρβας.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε παθιασμένα στο «UPC Arena» με εμφανή διάθεση να πιέσει ψηλά και να επιβάλει τον ρυθμό του, κάτι που το κατάφερε άλλωστε με το… καλησπέρα.

Η ομάδα του Τεν Κάτε μάλιστα με τη συμπλήρωση του πρώτου πεντάλεπτου «άγγιξε» το γκολ με ένα δυνατό σουτ του Κατσουράνη, το οποίο αιφνιδίασε τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων, ο οποίος έδιωξε με δυσκολία την μπάλα σε κόρνερ.

Οι «πράσινοι» συνέχισαν να έχουν το «πάνω χέρι» στον αγώνα και στο 11' έχασαν ακόμη μία καλή ευκαιρία με τον Σαλπιγγίδη, ο οποίος βρέθηκε απέναντι από τον Γκρατσάι, ωστόσο το πλασέ του πέρασε άουτ.

Στο 15’ οι παίκτες του Φράνκο Φόντα επισκέφθηκαν για πρώτη φορά την εστία του Τζόρβα. Ο Χέλτσα μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά, όμως το σουτ του κόντραρε και κατέληξε κόρνερ.

Ο ρυθμός του αγώνα στη συνέχεια έπεσε, το παιχνίδι μεταφέρθηκε στο χώρο του κέντρου, με αποτέλεσμα να μη δημιουργηθεί κάποια αξιόλογη ευκαιρία από τις δύο ομάδες.
Όλα αυτά έως το 36', όταν ο Μπάιχλερ για λογαριασμό της Στουρμ Γκρατς ελίχθηκε μέσα στην περιοχή του Παναθηναϊκού, εντούτοις το σουτ του ήταν αδύναμο, κι έτσι ο Τζόρβας δεν δυσκολεύτηκε να μπλοκάρει την μπάλα.

Πέντε λεπτά αργότερα, ο Χενκ Τεν Κάτε προχώρησε σε αναγκαστική αλλαγή. Ο αρχηγός του «τριφυλλιού», Γιώργος Καραγκούνης, τραυματίστηκε (σ.σ.: γύρισε το πόδι του) και αποχώρησε από το παιχνίδι, δίνοντας τη θέση του στον Σωτήρη Νίνη.

Στην επανάληψη, οι παίκτες του Φόντα προσπάθησαν να πιέσουν τον Παναθηναϊκό και να ανεβάσουν τις γραμμές τους, περιορίζοντας την ελληνική ομάδα σε παθητικό ρόλο στα πρώτα λεπτά. Στο 55’ ένα σουτ του Γιάντσε από τα αριστερά της περιοχής, δεν ανησύχησε τον Τζόρβα.

Στη συνέχεια η ομάδα του Τεν Κάτε ανέκτησε τον έλεγχο του αγώνα και δύο λεπτά αργότερα απείλησε τους γηπεδούχους με ένα συρτό σουτ του Κατσουράνη από τα όρια της περιοχής, που κατέληξε στα χέρια του τερματοφύλακα της Στουρμ.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να βρίσκεται στην επίθεση και στο 63' βρέθηκε πολύ κοντά στο γκολ. Ο Σιμάο τροφοδότησε τον Σαλπιγγίδη ο οποίος μπήκε στην περιοχή της Στουρμ και έκανε ένα σουτ, που όμως έδιωξαν οι αμυντικοί της Στουρμ.

Ο επιθετικός μονόλογος της ελληνικής ομάδας συνεχίστηκε και στο 65' ο Γκάμπριελ, μετά από πάσα του Κατσουράνη έκανε το σουτ, το οποίο όμως πέρασε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Γκρατσάι.

Για να φτάσουμε στο 70’, όταν ο νεοεισελθών Λέτο (πέρασε στο 67’ στη θέση του Σαλπιγγίδη) συνδυάστηκε πολύ ωραία με τον Σπυρόπουλο από τα αριστερά, και με πάσα βρήκε τον Κατσουράνη, ο οποίος με σουτ έκανε το 1-0 για το «τριφύλλι».

Οι γηπεδούχοι στα τελευταία λεπτά ενέτειναν την πίεσή τους, ο Παναθηναϊκός έριξε την απόδοσή του και λίγο έλειψε να το πληρώσει.

Αρχικα στο 81' όταν ο Λάβριτς ξεπέρασε τον Σαριέγκι και έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, που όμως μπλόκαρε ο Τζόρβας.

Έξι λεπτά αργότερα ο Γιάντσε βρέθηκε απέναντι από τον Τζόρβα, κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, ωστόσο το γκολ του ακυρώθηκε καθώς υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ.

Αυτή ήταν και η τελευταία αξιόλογη φάση του αγώνα, κι έτσι το τελευταίο σφύριγμα της αναμέτρηση βρήκε τον Παναθηναϊκό να πανηγυρίζει μια σπουδαία νίκη.

Στουρμ Γκρατς (Φράνκο Φόντα): Γκρατσάι, Σονλάιτνερ, Βέμπερ, Χέλτσα, Μουράτοβιτς, Γιάντσε, Έρενραϊχ (80' Μπούκβα), Καντελάκι, Σίλντενφελντ, Μπάιχλερ (60' Λάβριτς), Φόντα (83' Πρετενχάλτερ).

Παναθηναϊκός (Χενκ Τεν Κάτε): Τζόρβας, Σαριέγκι, Σπυρόπουλος, Βύντρα, Γκάμπριελ, Σιμάο, Ζιλμπέρτο, Καραγκούνης (41' Νίνης), Κατσουράνης, Σαλπιγγίδης (67' Λέτο), Σισέ (90'+2' Ρουκάβινα).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...