Κύπρος: Θα ληφθούν μέτρα κατά της Τουρκίας




Είναι πολύ νωρίς για να εξαχθούν συμπεράσματα για την τελική μορφή που θα πάρει το κείμενο συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στο τέλος Δεκεμβρίου, σε σχέση με την αξιολόγηση της προόδου της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας, θεωρεί η κυπριακή κυβέρνηση, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου.

Απαντώντας σε επικρίσεις για το γεγονός ότι το προσχέδιο συμπερασμάτων επισημαίνει μεν την άρνηση της Τουρκίας να εφαρμόσει το πρόσθετο πρωτόκολλο σε ό,τι αφορά την Κύπρο, αλλά δεν προβλέπει κυρώσεις, ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι η συζήτηση για το προσχέδιο μόλις τώρα άρχισε σε επίπεδο Μονίμων Αντιπροσώπων.

«Για το τι θα πράξει η Κυπριακή Δημοκρατία είναι γνωστό ότι θα αποφασίσει συλλογικά το Εθνικό Συμβούλιο στις 4 Δεκεμβρίου, αφού πρώτα συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις με τους Ευρωπαίους εταίρους και ασφαλώς με την Ελλάδα, με την οποία υπάρχει συνεχής επαφή και συντονισμός», είπε.

Ο εκπρόσωπος είπε επίσης πως η ΕΕ είναι ενήμερη για τις προθέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας να λάβει μέτρα, σε περίπτωση που αυτές οι τουρκικές υποχρεώσεις δεν εκπληρωθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...