Στην Πόλη η ευρωπαϊκή τρόικα




Στην Κωνσταντινούπολη συναντήθηκαν σήμερα οι εκπρόσωποι της ευρωπαϊκής τρόικας με την τουρκική ηγεσία, προκειμένου να εκτιμήσουν την πρόοδο της ενταξιακής διαδικασίας της Τουρκίας, ενόψει του ευρωπαϊκού συμβουλίου κορυφής, όπου οι 27 είναι πιθανό να εντείνουν τις πιέσεις τους στην Άγκυρα για το Κυπριακό πρόβλημα.

Η ευρωπαϊκή τρόικα, στην οποία μετέχουν η χώρα που ασκεί την εκ περιτροπής προεδρία, η χώρα που θα την διαδεχθεί και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εκπροσωπείται στην Κωνσταντινούπολη από τον Σουηδό υπουργό Εξωτερικών Carl Bildt, τον Ισπανό υφυπουργό αρμόδιο για ευρωπαϊκές υποθέσεις και τον εκπρόσωπο της Επιτροπής στην Τουρκία, ο οποίος αντικαθιστά τον αρμόδιο για τη διεύρυνση επίτροπο Oli Ren.

Η αντιπροσωπεία γευμάτισε με τον υπουργό Εξωτερικών, Ahmet Davutoğlu, και τον υπουργό Ευρωπαϊκών υποθέσεων, ενώ αργότερα, σήμερα, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση εργασίας.

Τον Δεκέμβριο, οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ πρόκειται να εξετάσουν, στη διάρκεια του ευρωπαϊκού συμβουλίου, την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας και ,όπως αναμένεται, θα επιμείνουν ιδιαίτερα στη συνεχιζόμενη άρνηση της Άγκυρας να εκπληρώσει την ανειλημμένη υποχρέωσή της και να ανοίξει τα λιμάνια και τα αεροδρόμιά της, στα πλοία και αεροπλάνα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ήδη η ΕΕ έχει αντιδράσει στην άρνηση αυτή παγώνοντας 8 από τα 35 θεματικά κεφάλαια των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...