Παραιτήθηκε Γερμανός υπουργός για τις απώλειες στο Αφγανιστάν




Την παραίτησή του υπέβαλε σήμερα ο υπουργός Εργασίας της Γερμανίας Φραντς Γιόζεφ Γιούνγκ στην καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε για φερόμενη συγκάλυψη πληροφοριών σχετικά με απώλειες αμάχων σε αεροπορική επιδρομή που έγινε στο Αφγανιστάν προ ολίγων μηνών.

«Αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη», δήλωσε ο ίδιος σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο. Ο Γιούνγκ ήταν υπουργός Άμυνας, όταν οι γερμανικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν έδωσαν εντολή για την πραγματοποίηση αεροπορικής επιδρομής στην Κουντούζ, στις 4 Σεπτεμβρίου, από την οποία σκοτώθηκαν -σύμφωνα με την αφγανική κυβέρνηση- 30 άμαχοι και 69 Ταλιμπάν.

Ο Γιούνγκ, ο οποίος μετακινήθηκε στο Υπουργείο Εργασίας τον προηγούμενο μήνα, είχε επανειλημμένως αρνηθεί ότι υπήρχαν απώλειες μεταξύ των αμάχων από την επιδρομή αυτή.

Τελικά, χθες, ο Γιούνγκ παραδέχθηκε στο Κοινοβούλιο ότι γνώριζε για εβδομάδες την ύπαρξη στρατιωτικής έκθεσης, η οποία έδειχνε ότι υπήρχαν απώλειες αμάχων. Η ομολογία αυτή αύξησε τις πιέσεις για την παραίτησή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...