ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΙΕΖΕΙ Ο ΟΜΠΑΜΑ

Οι αμερικανικές τράπεζες καλούνται να προπληρώνουν, εφεξής, στο δημόσιο «τριών χρόνων επιδοτήσεις υπέρ βιομηχανίας», ούτως ώστε να «προικίσουν» με ρευστότητα την κυβέρνηση του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα και αυτή με τη σειρά της να μπορεί να αντιμετωπίσει στο μέλλον ριζικά όσο κι αποτελεσματικά το φαινόμενο των αυξανόμενων χρεοκοπιών των τραπεζών, σύμφωνα με το δημοσιευμένο τελικό σχέδιο του δημόσιου οργανισμού «Ομοσπονδιακή Ασφάλεια για τις Καταθέσεις».


Το σχετικό νομοσχέδιο θα προωθηθεί άμεσα προς ψήφιση στο Κογκρέσο.


Ας σημειωθεί ότι στον αμερικανικό βιομηχανικό τομέα, που εν μέσω κρίσης μεταπολεμικώς πρωτόγνωρης έχει πολλά και διάφορα προβλήματα, η «ρύθμιση» αυτή είχε, ήδη, ευνοϊκή απήχηση.


Παράλληλα, στα αμερικανικά ΜΜΕ γίνεται λόγος για συγκέντρωση, άμεσα, στο δημόσιο Ταμείο «ρευστών» περίπου 45 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σε εφαρμογή της ρύθμισης αυτής.


Όμως, και τα 45 δισεκατομμύρια δολάρια δεν θα απαιτηθούν ταυτοχρόνως για να «καλυφθούν» άμεσα, σε αντασφαλιστική βάση, όλες οι καταθέσεις σε χρεοκοπημένες τράπεζες, ο αριθμός των οποίων πάντως έχει αυξηθεί σε πολλές Πολιτείες σε βαθμό ανησυχητικό.


Άρα, η προωθούμενη από την αμερικανική κυβέρνηση ρύθμιση κρίνεται άκρως επωφελής, με την έννοια ότι δεν θα μένουν «ακάλυπτες» πλέον οι τραπεζικές καταθέσεις χρεοκοπημένων τραπεζών - σ' έναν χρονικό ορίζοντα τριών ετών από σήμερα.


ΠΗΓΗ ΘΕΜΑΤΟΣ
Έως σήμερα, επίσης, όταν χρεοκοπούσε μία μεγάλη σχετικά σε όγκο συναλλαγών τράπεζα, εξασφαλιζόταν μία «ροή» έκτακτων κονδυλίων από το υπουργείο των Οικονομικών στην Ουάσινγκτον για τον σκοπό... Αυτό, όμως, προσαύξανε το ήδη πάρα πολύ μεγάλο τρέχον αμερικανικό δημοσιονομικό έλλειμμα - ένα τρισεκατομμύριο δολάρια για το τρέχον οικονομικό έτος και 10 τρισ. δολάρια σωρευτικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...