ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ: Τίτλοι τέλους για την οικογένεια Μητσοτάκη

Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2009

Τίτλοι τέλους για την οικογένεια Μητσοτάκη

Ο Αντώνης Σαμαράς είναι ο έβδομος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, με μία νίκη που όλοι αναγνωρίζουν ως ξεκάθαρη. Η Ντόρα Μπακογιάννη παραδέχτηκε την ήττα της, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς απευθυνόμενος στους οπαδούς της ΝΔ που είχαν συρρεύσει στα γραφεία της Ρηγίλης, είπε:  «Aναλαμβάνω την τιμή και την ευθύνη να οδηγήσω την παράταξη σε νέους αγώνες». «Σήμερα νικήσαμε όλοι, δεν υπάρχουν ηττημένοι», πρόσθεσε.


Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο οποίος με το ποσοστό που κατόρθωσε να συγκεντρώσει, έδειξε ότι αποτελεί βασικό παράγοντα της κεντροδεξιάς παράταξης, μεταξύ άλλων δήλωσε: «Θέλω να συγχαρώ από τα βάθη της καρδιάς μου τον καλό φίλο και άξιο αγωνιστή Αντώνη Σαμαρά για την καθαρή και δίκαιη επικράτησή του. Εύχομαι ο νέος πρόεδρος να κάνει πράξη τις δεσμεύσεις του, να ξαναβάλει το κόμμα μέσα στην κοινωνία ώστε να συνταχθούμε όλοι στο πλευρό του και να αγωνιστούμε για τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας».

Τη νίκη του Αντώνη Σαμαρά αναγνώρισε και η Ντόρα Μπακογιάνη με μήνυμά της που απευθυνόταν σε όλους τους ψηφοφόρους της ΝΔ, μετά την καταμέτρηση μεγάλου μέρους των ψήφων.

«H βάση εξέλεξε το νέο αρχηγό, η απόφαση είναι απολύτως σεβαστή... συνεχάρην τον Αντώνη Σαμαρά για την εκλογή του, ευχαριστώ όσους με τίμησαν με την ψήφο τους... Ανοίγει νέο κεφάλαιο για τη Ν.Δ., στην προσπάθεια αυτή θα είμαστε όλοι παρόντες», δήλωσε μεταξύ άλλων η κ. Μπακογιάννη.

Η κ. Μπακογιάννη δήλωσε ότι επικοινώνησε ήδη με τον κ. Σαμαρά και τον συνεχάρη για τη νίκη του. Επίσης ευχαρίστησε όσους την τίμησαν με την ψήφο τους.


Ο πρόεδρος της εκλογικής επιτροπής της ΝΔ Δημήτρης Σιούφας στςι 01:45 τα ξημερώματα ανακοίνωσε τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα.

Σε 617 εκλογικά τμήματα, δηλαδή με καταμετρημένο το 37% των εκλογικών τμημάτων, οι υποψήφιοι λαμβάνουν τα εξής ποσοστά:

47,6% Αντώνης Σαμαράς

41,6 Ντόρα Μπακογιάννη

10,7% Παναγιώτης Ψωμιάδης


Δηλώσεις Παναγιώτη Ψωμιάδη

«Θέλω να συγχαρώ από τα βάθη της καρδιάς μου τον καλό φίλο και άξιο αγωνιστή Αντώνη Σαμαρά για την καθαρή και δίκαιη επικράτησή του. Επίσης, αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και στη Ντόρα Μπακογιάννη για την ενωτική στάση που κράτησε σʼ αυτήν την πρωτόγνωρη για το κόμμα μας διαδικασία.

Προσωπικά, σʼ αυτόν τον αγώνα μέτρησα τους φίλους μου. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των κομματαρχών να με ισοπεδώσουν, από σήμερα ο απλός νεοδημοκράτης θα έχει πλέον πιο δυνατή φωνή. Θέλω να ευχαριστήσω όσους άντεξαν στις πιέσεις των τελευταίων εβδομάδων αλλά και όσα συνέβησαν κατά τη χθεσινή δύσκολη ημέρα.

Έδωσα μόνος μου έναν ωραίο, τίμιο και ηθικό αγώνα. Να είστε βέβαιοι πως και την επόμενη ημέρα ο Παναγιώτης Ψωμιάδης δεν πρόκειται να σωπάσει, θα είμαι παρών στις εξελίξεις, σταθερά απέναντι σε αλαζονικές συμπεριφορές που θα υποθηκεύουν το αύριο της παράταξης και του τόπου.

Η ΝΔ κέρδισε σήμερα την πρώτη μάχη στη μεγάλη προσπάθεια να ανακτήσει τη χαμένη της αξιοπιστία.

Είναι τώρα η ώρα, να «καθαρίσουμε» το σπίτι μας, να διώξουμε τα «παράσιτα», να ανασυνταχτούμε για να φέρουμε τη ΝΔ ξανά στη θέση που της αρμόζει.

Και στις έξι κυλιόμενες ανοιχτές ψηφοφορίες από τη zougla.gr είχε καταδειχθεί το σαφές προβάδισμα Σαμαρά, καθώς και το μεγάλο εύρος της νίκης του. Όπως είχε καταδειχθεί και το μεγάλο εύρος της νίκης του ΠΑΣΟΚ κατά τις τελευταίες εθνικές εκλογές. Είναι προφανές ότι ανοικτές διαδικτυακές ψηφοφορίες αποτυπώνουν τις τάσεις της κοινωνίας και προσφέρουν μία ασφαλή διάγνωση των προθέσεων του εκλογικού σώματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: