Πωλείται σε εμίρη η «ροζ βίλα» του Σίλβιο Μπερλουσκόνι


Αλλάζει χέρια η περίφημη Βίλα Τσερτόζα στη Σαρδηνία σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας Corriere della Sera. Ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι αποφάσισε να την πουλήσει - έναντι 450 εκατ. ευρώ στον εμίρη του Αμπού Ντάμπι - «ενοχλημένος» από τις...


φωτογραφίες που τραβήχτηκαν εκεί και τον εμφανίζουν συντροφιά με γυμνόστηθες νεαρές.
Στο παρελθόν, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι είχε εκφράσει επανειλημμένα την επιθυμία να μετατρέψει την πολυτελή βίλα του σε κάτι αντίστοιχο της θερινής κατοικίας των Αμερικανών προέδρων, του φημισμένου "Καπ Ντέιβιντ".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι ο υπεύθυνος για την ακίνητη περιουσία του Καβαλιέρε αρνήθηκε να σχολιάσει την πληροφορία.

Από την πλευρά του, ο εμίρης Μοχάμεντ του Αμπού Ντάμπι έψαχνε για μία κατοικία στη Μεσόγειο. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η ιδιοκτησία του Μπερλουσκόνι πληρούσε όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές, συμπεριλαμβανομένων και των προδιαγραφών ασφαλείας.

Η Βίλα Τσερτόζα αποτελείται από τρεις κατοικίες, κτισμένες σε μία έκταση περίπου 80 εκταρίων. Βρίσκεται στην πιο ακριβή περιοχή της Σαρδηνίας, την Κόστα Εσμεράλδα, στα βορειοανατολικά του νησιού.

Το πιο όμορφο από τα καταλύματα είναι αυτό όπου διέμενε ο Σίλβιο. Είχε εμβαδόν 2.600 τετραγωνικά μέτρα, που περιλαμβάνουν πάνω από δέκα σαλόνια, επτά υπνοδωμάτια, κουζίνες και μπάνια.

Το δεύτερο σπίτι προοριζόταν για τα παιδιά του Μπερλουσκόνι από τον δεύτερο γάμο του.

Το τρίτο σπίτι λειτουργούσε ως ξενώνας για διαπρεπείς καλεσμένους, όπως το ζεύγος Μπλερ και ο Βλαντίμιρ Πούτιν, που έχουν φιλοξενηθεί εκεί.

Η ιδιοκτησία διαθέτει επίσης τεχνητή λίμνη και ηφαίστειο, επτά πισίνες, ένα θερμοκήπιο με ορχιδέες και χιλιάδες φοίνικες, κάκτους και σπάνια φυτά. Σύμφωνα με την εφημερίδα, 20 κηπουροί απασχολούνται καθημερινά για τη συντήρηση του πάρκου.


ENET

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...