Το μάθημα από τις απολύσεις στον ALTER


«Οπως είναι γνωστό (και) στο κανάλι ALTER, όπως και σε πλήθος άλλων εντύπων και ηλεκτρονικών ΜΜΕ αντιμετωπίζουμε κατά καιρούς κύματα απολύσεων (ή δήθεν εθελουσίων αποχωρήσεων). Τις προάλλες οι δημοσιογράφοι και οι τεχνικοί στο κανάλι των κυρίων Κουρή και Γιαννίκου, το ALTER, κινητοποιήθηκαν διαπιστώνοντας....

ότι τα κύματα ομαδικών απολύσεων συνεχίζονται και σταματημό δεν έχουν. Ετσι, υποχρέωσαν τα σωματεία τους να παρέμβουν. Καλά έως εδώ…γιατί στη συνέχεια η ΕΤΙΤΑ (οι τεχνικοί) και η ΕΣΗΕΑ (οι δημοσιογράφοι) δεν κατάφεραν να συντονιστούν, ούτε με το τρίτο σωματείο την ΕΠΗΕΑ (οι διοικητικοί), ούτε καν μεταξύ τους.

Η μεν ΕΣΗΕΑ αποφάσισε (έστω και χωρίς προεδρείο) “Την κήρυξη προειδοποιητικής 4ωρης στάσης εργασίας των συναδέλφων που εργάζονται στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER από τις 10.00 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι της Τετάρτης, 18 Νοεμβρίου 2009″, υπογραμμίζοντας ηρωϊκά ότι ”συμπαρίσταται στους συναδέλφους και δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν θα ανεχτεί τέτοιες συμπεριφορές και θα προστατεύσει με κάθε νόμιμο τρόπο τα δικαιώματα των εργαζομένων συναδέλφων”. Η δε ΕΤΙΤΑ ”κήρυξε τρίωρη στάση εργασίας 20 Νοεμβρίου 2009 και ώρα 18.30 – 21.30 στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER, αντιδρώντας στην συνεχιζόμενη εργοδοτική αυθαιρεσία του τηλεοπτικού σταθμού και στις απολύσεις εμμένοντας στην προσπάθεια μείωσης του εργατικού δυναμικού του“.

Συμπέρασμα: Παρά το σαματά, η απουσία συντονισμού, ως προϊόν της εσκεμμένης διάλυσης -από την παρέα του κ. Σόμπολου- του Διασωματειακού των Ενώσεων του Τύπου και ΜΜΕ, έδωσε την ευκαιρία στην ιδιοκτησία του ALTER να σπάσει την απεργία των τεχνικών, την μόνη άλλωστε κινητοποίηση που είχε και νόημα καθώς συνέπιπτε με τον κρίσιμο χρόνο εκπομπής του βραδυνού δελτίου Ειδήσεων, και προφανώς να μην επαναπροσλάβει τους απολυμένους. Η στάση εργασίας της ΕΣΗΕΑ, τη μέρα και την ώρα που πραγματοποήθηκε, ήταν έτσι κι αλλιώς …για τα μάτια των αφελών».

Εργαζόμενος στον ALTER

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...