Μετράμε θύματα από τη συντριβή του πολεμικού αεροσκάφους στη Σερβία

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Αμύνης της Σερβίας, το καταδιωκτικό αεροσκάφος MIG-29 κατέπεσε στις 9:10, κοντά στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Μπατάινιτσα, 20 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Βελιγραδίου.

Δυστυχώς, ο πιλότος αν και κατάφερε να ενεργοποιήσει το σύστημα εκτόξευσης και αρχικά διασώθηκε έστω και τραυματισμένος, όταν μεταφέρθηκε στο στρατιωτικό νοσοκομείο της πόλης, άφησε την τελευταία του πνοή. Ακόμη σκοτώθηκε ένας στρατιώτης ενώ δυο άλλοι που βρισκόταν στο χώρο όπου κατέπεσε το αεροσκάφος τραυματίστηκαν σοβαρά και ο ένας υπέκυψε στα τραύματά του, στο νοσοκομείο.

Τα αίτια της συντριβής δεν έγιναν ακόμη γνωστά. Ωστόσο, ο πρόεδρος της Σερβίας, Μπόρις Τάντιτς, έδωσε εντολή να συσταθεί επειγόντως επιτροπή εμπειρογνωμόνων για να διερευνηθούν τα αίτια της πτώσης του αεροσκάφους.

Να επισημάνουμε πως από το 1999, στην πολεμική αεροπορία της Σερβίας σημειώθηκαν 11 ατυχήματα και έχουν σκοτωθεί τρεις πιλότοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...