Δευτέρα, 6 Αυγούστου 2018

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ:Σιγά μην φοβηθούμε τα ποντίκια

Τις τελευταίες μέρες σκεφτόμαστε στα σοβαρά να ασχοληθούμε και πάλι με αυτό εδώ το ιστολόγιο. Άλλωστε για εμάς η "δουλειά" αυτή είναι λειτούργημα και έχουμε όλες τις κατάλληλες γνώσεις για να σας προσφέρουμε και πάλι αυτό που παλιότερα δεν εκτιμήσατε. Ειδήσεις δηλαδή χωρίς κανένα απολύτως φιλτράρισμα από οικονομικά συμφέροντα και επιχειρηματίες που έχουν δει την ενημέρωση ως μαγαζάκι για να κάνουν τις δουλειές τους.
Άλλωστε εσείς επί δεκαετίες ως καταναλωτές "σκουπιδιών" έχετε διαμορφώσει με τις επιλογές σας το πλαίσιο μέσα στο οποίο κινείται η δημοσιογραφία στη χώρα μας. Πολύ θα ήθελα να ήξερα πως είναι δυνατόν να παραπονείστε ως πλειοψηφία για τα ΜΜΕ που έχουμε.

Επειδή έχω δουλέψει πολλά χρόνια στο χώρο σας ξαναλέω πως τα ΜΜΕ στην πατρίδα μας είναι πολύ καλύτερα από αυτά που υπάρχουν σε μια χώρα εκτός δυτικού κόσμου γιατί εμείς δυστυχώς με τις επιλογές μας εκεί ανήκουμε. Ανήκουμε δηλαδή σε μια ξεπερασμένη και τραγική κατάσταση όπου υπάρχει μόνο  σε κράτη τα οποία έζησαν για δεκαετίες ολοκληρωτικά καθεστώτα.

Για αυτό βλέπετε πως και η κρατική τηλεόραση και το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων όχι μόνο αποκρύπτουν εσκεμμένα ειδήσεις για μικροκομματικά συμφέροντα αλλά συστηματικά προσπαθούν να επιβεβαιώσουν όλους εμάς που δεν αντιλαμβανόμαστε γιατί σε μια δυτικού τύπου Δημοκρατία θα πρέπει να ανεχόμαστε να πληρώνουμε για να μας ταίζουν κουτόχορτο.

Την ίδια απορία έχουν και χιλιάδες άλλοι συμπατριώτες μας αλλά δυστυχώς δεν κάνουμε το αυτονόητο. Να σταματήσουμε να βλέπουμε κανάλια που υποτιμούν την νοημοσύνη μας. Εγώ π.χ εκτός από την κρατική τηλεόραση αποφεύγω να δω και ιδιωτικά κανάλια που προσπαθούν να μας πείσουν πως ζούμε σε άλλη χώρα.

Στις 14 Σεπτεμβρίου λοιπόν, Θεού θέλοντος θα ξεκινήσουμε μια ακόμα διαδικτυακή περιπέτεια μαζί με 4-5 ακόμα φίλους και συνοδοιπόρους. Το "ταξίδι" μας αυτό όσο σύντομο ή μακρύ είναι, έχει ήδη "πληρωθεί" από κάποιους που επιθυμούν η χώρα μας να αλλάξει ρότα και βάζουν εμάς μπροστάρηδες για να φάμε το "ξύλο" .

Εάν θα αντέξουμε το έχουμε αποδείξει εάν αυτοί είναι ειλικρινείς θα φανεί στην πορεία. Μοιράζομαι από τώρα μαζί σας την είδηση για να πιέσω όσους θεωρούν πως είμαστε χθεσινοί να το ξανασκεφθούν. Εμείς ουδέποτε φοβηθήκαμε τα "λιοντάρια" και τα στείλαμε με το ρεπορτάζ μας (έστω και για σύντομο χρονικό διάστημα) σε "κλουβιά". Θα φοβηθούμε τα ποντίκια;

Δεν υπάρχουν σχόλια: