ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ: Όταν όλοι μειώνουν τους φόρους εμείς τους αυξάνουμε

Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2017

Όταν όλοι μειώνουν τους φόρους εμείς τους αυξάνουμε

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που αύξησε τους φόρους και τις ασφαλιστικές εισφορές τα τελευταία δύο χρόνια. Τα στοιχεία αφορούν είναι ενδεικτικά της λάθος οικονομικής πολιτικής που ασκείται. Η χώρα μας μαζί με την Χιλή και την Πορτογαλία έχουν σήμερα τους υψηλότερους εταιρικούς φόρους σε σχέσεις με το 2008. Τα κράτη-μέλη του ΟΟΣΑ μειώνουν την φορολογική επιβάρυνση επιχειρήσεων και ιδιωτών, αφού θέτουν ως στόχο την τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης και την αναβάθμιση της ανταγωνιστικότητας. 


Την ακριβώς αντίθετη «περπατησιά» ακολουθεί η ελληνική κυβέρνηση επικαλούμενη τους δημοσιονομικούς περιορισμούς των μνημονίων. Το αποτέλεσμα της καταστροφικής αυτής πολιτικής είναι ήδη εμφανές στην ελληνική κοινωνία. Οι παράλογοι φόροι συρρικνώνουν περαιτέρω τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις , και η μείωση της ανεργίας οφείλεται σε ευέλικτες μορφές απασχόλησης που δημιουργούν «εργαζόμενους» που δεν μπορούν να συντηρηθούν ούτε οι ίδιοι με μηνιάτικα που κυμαίνονται από 100 έως και 400 ευρώ. 

Νέοι άνθρωποι αναγκάζονται να αναζητήσουν την τύχη τους στο εξωτερικό , αφού η Ελλάδα δεν μπορεί να καλύψει τα όνειρά τους. Οι εξαγγελίες για ανάπτυξη που έρχεται έχουν καταντήσει πλέον ένα κακόγουστο και θλιβερό «ανέκδοτο». Οι περισσότεροι θεωρούν πως τα χειρότερα δεν πέρασαν και αναμένουν πως η πορεία αυτή θα αλλάξει. Στις αστικές βέβαια Δημοκρατίες όλα αυτά δεν μπορούν να συμβούν εάν δεν υπάρξει πολιτική αλλαγή. 

Και αυτές υλοποιούνται μέσω εκλογών. Το 2019 που λήγει η θητεία αυτής της κυβέρνησης είναι ένας χρονικός ορίζοντας που δεν φαντάζει μακρινός. Όμως εάν οι κυβερνώντες δεν αντιλαμβάνονται την ζημιά που κάνουν, και η αξιωματική αντιπολίτευση δείχνει νωχελική στο να προκαλέσει εκλογές τότε ίσως τα δύο χρόνια αποδειχθούν μοιραία. Γιατί εάν άμεσα δεν ξεκουμπιστούν από την Εξουσία οι Καρανίκες τότε η χώρα δεν έχει μέλλον. 
Και για να γίνει αυτό χρειάζεται αξιωματική αντιπολίτευση που θα κοινοποιεί και θα εμπνέει τον λαό. Εάν ακολουθήσει συνταγές Κώστα Καραμανλή και «ώριμου φρούτου» τότε το «κενό» πρέπει να καλυφθεί από αλλού.  
Σ.Μ

Δεν υπάρχουν σχόλια: