ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ: Κυβέρνηση ψευτών και "μπαχαλάκηδων"

Σάββατο, 27 Μαΐου 2017

Κυβέρνηση ψευτών και "μπαχαλάκηδων"

Όταν αποφασίσαμε λόγω κυρίως ελλείψεως χρόνου , να σταματήσουμε τις καθημερινές μας αναρτήσεις γνωρίζαμε και το είχαμε γράψει πως τα χειρότερα έρχονται και είναι μπροστά μας.
Τα χειρότερα για εμάς αλλά και για τους περισσότερους Έλληνες που βλέπουν καθημερινά την ζωή τους να δυσκολεύει.Τα χαράτσια του 4ου Μνημονίου προστίθενται στον λογαριασμό , τα χρέη μας αυξάνουν και ταυτόχρονα αντί να μειώνεται το δημόσιο χρέος της χώρας αυξάνεται και αυτό ως ποσοστό επί του ΑΕΠ της δύσμοιρης πατρίδας μας. Οι πολιτικές που εφαρμόζονται συρρικνώνουν εκτός από τα όνειρά μας , ακόμα και τις ελπίδες μας πως κάποτε θα ζήσουμε και πάλι ως ελεύθεροι άνθρωποι! Γιατί ουδείς οικονομικά εξαρτημένος πολίτης δεν μπορεί να είναι πραγματικά ελεύθερος.

Η ίδια η Δημοκρατία μας έχει περιοριστεί αφού ουδείς περιμένει από μια κοινωνία φτωχών να σκέφτεται πως θα αντιμετωπίσει την συστηματική προπαγάνδα που ασκεί η παρούσα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝ.ΕΛ που έχει οδηγήσει την χώρα στην απόλυτη παρακμή. 

Η κρατική ΕΡΤ θυμίζει όχι ΥΕΝΕΔ που είπε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή αλλά κρατική τηλεόραση της Βόρειας Κορέας όπου διαστρεβλώνει και μεταδίδει ψευδείς ειδήσεις όπως π.χ πως η Digea πρότεινε να υπάρχουν μόλις 4-6 κανάλια στην Ελλάδα ενόψει του διαγωνισμού που θα πραγματοποιηθεί (άραγε πότε;) υπό την αιγίδα του ΕΣΡ.

Την ψευδή είδηση που μετέδωσε το ΑΠΕ διέψευσε με ανακοίνωσή της η Digea που έκανε λόγο για 9-12 άδειες που μπορεί να "σηκώσει" το υπάρχον τηλεοπτικό μας δίκτυο και όχι φυσικά για μόλις 4-6!
Η διαφορά βέβαια είναι πως ουδέποτε ούτε το ΑΠΕ αλλά ούτε η ΕΡΤ ζήτησε ένα συγγνώμη για την ψευδή είδηση που μετέφερε και φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει.
Σε επόμενη ανάρτησή μας θα έχουμε 17 ψευδείς ειδήσεις που μετέδωσε το κρατικό κανάλι μέσα σε διάστημα μόλις πέντε μηνών από την αρχή δηλαδή του τρέχοντος έτους.

Το ΕΣΡ (Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης)που αποτελείται από πρόσωπα τα οποία φυσικά και δεν μπορούν να εγγυηθούν έναν ανεξάρτητο και αδιάβλητο  διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες (αλλά αυτά δεν είναι του παρόντος και θα τα αναλύσουμε σε άλλη ανάρτησή μας) αλλά έναν διαγωνισμό όπου θα χριστούν νέοι καναλάρχες επιχειρηματίες όχι μόνο αμφιβόλου επιχειρηματικής δραστηριότητας αλλά και μπλεγμένοι σε δικαστικές περιπέτειες που αφορούν κακουργήματα του κοινού ποινικού δικαίου.

Σε καμιά δυτική δημοκρατία δεν θα διανοούνταν η πολιτική εξουσία να στηρίζει τόσο ξεδιάντροπα συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα , και πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχουν τόσο πολλοί ηλίθιοι πολίτες που να τσακώνονται για το εάν είναι καλύτερος ο τάδε ή ο δείνα επιχειρηματίας χωρίς οι ίδιοι να έχουν κάποιο οικονομικό ή άλλο όφελος. Τα γράφουμε αυτά γιατί θέλουμε να είμαστε για ακόμη μια φορά ξεκάθαροι απέναντί σας και να σας πούμε πως τα μνημόνια στην ουσία τα φέρατε όλοι εσείς που επί δεκαετίες στηρίζατε και στηρίζετε ακόμα ό,τι πιο διεφθαρμένο υπάρχει.

Στήνουν την νέα διαπλοκή μπροστά στα μάτια σας όπως έκανε το ΠΑ.ΣΟ.Κ από το 1981 και μετά και εσείς ακόμα υποστηρίζετε αυτούς που θα έσκιζαν τα μνημόνια και τάχα θα σας έφερναν πίσω την χαμένη σας αξιοπρέπεια. Λες και είχατε δηλαδή ποτέ και ξαφνικά την χάσατε μια μέρα εξαιτίας της έλλειψης χρημάτων. Βέβαια μιλάμε πάντα για την πλειοψηφία γιατί μεμονωμένα ούτε ξέρουμε τον καθένα από εσάς που μας διαβάζει ούτε είμαστε της λογικής πως είναι όλοι ίδιοι και δεν υπάρχουν και οι εξαιρέσεις.

Εξαιτίας των εξαιρέσεων άλλωστε συνεχίζουμε να παλεύουμε (όσο ακόμα μπορούμε) με μηνύσεις , αγωγές και ένα σωρό άλλα εμπόδια που φυσικά και εσάς δεν σας αφορούν. Εσάς θα έπρεπε να σας αφορά να υπάρχουν πολλοί "τρελοί" σαν και εμάς για να μαθαίνετε και πέντε πράγματα που ενώ τα ξέρει όλος ο δημοσιογραφικός κόσμος σας τα αποκρύπτει χωρίς στην ουσία να υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος. Άλλωστε ακόμα και οι επιχειρηματίες (οι τωρινοί) των ΜΜΕ δεν λειτουργούν με βάση τα συμφέροντά τους αφού νομίζουν πως στηρίζοντας ή κτυπώντας με αστειότητες μια κυβέρνηση καταφέρνουν να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη.

Η ξεφτίλα του δελτίου ειδήσεων του ΑΝΤ1, που  με τα καθημερινά ρεπορτάζ υπέρ του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στηρίζει τον ένα εκ των δυο εταίρων της συγκυβέρνησης δημιουργεί αλγεινή εντύπωση στους όλο και λιγότερους τηλεθεατές του. Και φυσικά ο Νίκος Χατζηνικολάου δεν θεωρούμε πως συμφωνεί με αυτή την χυδαιότητα.

Το γεγονός πως την ανέχεται δείχνει πως όσο στενεύουν οι επιλογές τόσο όσοι παραμένουν στον χώρο αναγκάζονται (εκτός και αλλάξουν επάγγελμα) σε ηλίθιες παραχωρήσεις που δεν προσφέρουν ούτε καν στους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ κανένα ουσιαστικό όφελος. Άλλωστε αργή ή πολύ γρήγορα οι εγχώριοι ιδιοκτήτες θα αντιληφθούν πως με τα ΜΜΕ δεν θα φτιάχνουν περιουσίες αλλά απλώς θα συντηρούνται εκτός φυλακής!

Τα επόμενα πέντε χρόνια και όσο θα βουλιάζει η διαφημιστική πίτα για τα κλασσικά ΜΜΕ που μονοπωλούσαν την διαφημιστική πίτα θα δημιουργούνται νέα μέσα στο διαδίκτυο που θα έχουν την ανοχή και την επιχορήγηση της Πολιτείας για να προπαγανδίζουν την "πρώτη φορά αριστερά" που διέλυσε πλήρως τον κοινωνικό ιστό της χώρας.

Μόνο εμπόδιό τους η Google (ευτυχώς που υπάρχει και μπορούμε να υπάρχουμε και εμείς) και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ( Facebook , Twitter..) που παρέχουν ενημέρωση γρήγορη και άμεση για πολλά θέματα που η κυβέρνηση προσπαθεί να αποκρύψει.

Το πιο επικίνδυνο από όλα είναι πως τάχα "δεξιά" ΜΜΕ τα έχουν κάνει πλακάκια με τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ και όταν ξεκαθαρίσει και το θέμα των τηλεοπτικών αδειών τότε θα δείτε πως κανάλια με έντονη αντιπολιτευτική διάθεση θα γίνουν υμνητές του Νίκου Παππά αλλά και του Αλέξη Τσίπρα που θα είναι τότε ο καταλληλότερος για να μας βγάλει από την οικονομική κρίση!

Για μια τελευταία φορά καλούμε όλες και όλους που θεωρούν καταστροφική και επικίνδυνη την παρούσα κυβέρνηση να αντιδράσουν απαξιώνοντας τα ΜΜΕ που ακόμα την στηρίζουν και συμμετέχοντας ενεργά σε όλες τις κινητοποιήσεις που γίνονται με σκοπό την διεκδίκηση δικαιωμάτων που έχουν κυρίως να κάνουν με την Δημοκρατία και την Ελευθερία στη χώρα μας.

Εάν συνεχίσουμε να μένουμε απαθείς και να κατηγορούμε για όλα τους ξένους θα καταλήξουμε να είμαστε ένα κράτος παρίας που ουδείς θα θέλει να συμμαχεί μαζί του.

Οι παλιοί οπαδοί του Τσαουσέσκου και σημερινοί του Μαδούρο θα πρέπει να πάρουν το μάθημα που τους αξίζει.
Κανένας διάλογος με τους "καταληψίες" και τους "μπαχαλάκηδες" που θέλουν να μετατρέψουν την χώρα μας σε Βενεζουέλα για να νιώθουν αυτοί καλά με τις ιδεοληψίες τους που μας καταστρέφουν την ζωή μας.

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: