ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ: Δέκα χρόνια μετά και ακόμα να μας πιστέψετε;

Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2017

Δέκα χρόνια μετά και ακόμα να μας πιστέψετε;

Από το 2007 σας γράφουμε χωρίς κανένα απολύτως οικονομικό όφελος το τι έρχεται. Από τότε μέχρι σήμερα πολλοί έκαναν μπίζνες και πλούτισαν με την αφέλειά σας. Ακόμα και σήμερα εξακολουθείτε να παρακολουθείτε απαθείς την οικονομική καταστροφή της χώρας για την οποία έχετε και την αποκλειστική ευθύνη.Εσείς ψηφίζετε ή αδιαφορείτε πλήρως όταν καλείστε να εκλέξετε αυτούς που θα διαχειριστούν το μέλλον σας. Εσείς πιστεύετε σε ξανθά γένη, σε τύπους σαν τον Σώρρα , σε τσαμπουκάδες χωρίς ουσία , σε δραχμές , σε δίφραγκα και σε ψεκασμένους. Μία το παίζεται θρησκόληπτοι , μία μας κατηγορείτε ως συντηρητικούς , μία σας φταίνε οι "κακοί" Γερμανοί και μονίμως οι Αμερικανοί. Βλέπετε κατά βάθος δεν κατανοήσατε ποτέ τι εστί δυτικός πολιτισμός.

Στην ουσία με τους Τούρκους σας χώριζε μόνο η γλώσσα εάν και πολλοί τα μιλάτε φαρσί τα τουρκικά όπως βλέπετε και τα τουρκικά σίριαλ στην τηλεόραση. Είσαστε ρωσόφιλοι, τουρκολάγνοι και πολλοί ανόητοι αφού πιστεύετε οποιονδήποτε άλλο εκτός από αυτόν που σας λέει την αλήθεια. Και η αλήθεια είναι πως η Ελλάδα δεν έχει κανένα μέλλον εκτός Ε.Ε και ΝΑΤΟ. Αυτή την αλήθεια δεν θέλετε να την κατανοήσετε και για αυτό θα πάμε και παρακάτω.

Θα γίνουμε χειρότεροι και από άλλα βαλκανικά κράτη , θα καταντήσουμε όχι μόνο ο περίγελος της Ε.Ε αλλά και ολόκληρου του κόσμου. Τα μνημόνια δεν βγαίνουν όπου να'ναι θα φάμε και την κλωτσιά μας από τους συμμάχους μας αφού ο μόνος λόγος που μας κρατούσε χρόνια στην Ευρωπαϊκή οικογένεια ήταν η Ιστορία μας. Αλλά βλέπετε ακόμα και αυτή την έχουν μελετήσει καλύτερα οι ξένοι από ό,τι εμείς.

Μέσα στην κρίση καταστράφηκα και εγώ οικονομικά όπως οι περισσότεροι. Θα μπορούσα λοιπόν να το παίζω όπως θέλετε εσείς η μεγάλη πλειοψηφία των αντιευρωπαϊκών δυνάμεων (Χρυσή Αυγή, Εθνική Συμμαχία, Εθνικό Μέτωπο , ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο μισός ΣΥΡΙΖΑ , το 1/3 της ΝΔ, αλλά και πολλοί άλλοι) να σας γράφω δηλαδή για την πλούσια Ελλάδα με τον τεράστιο ορυκτό πλούτο, τα πετρέλαια , τις απεριόριστες δυνατότητες που έχει και κυρίως για τον δαιμόνιο Έλληνα που διαπρέπει παντού. Παράλληλα αυτός ο δαιμόνιος Έλληνας που διαπρέπει σε φοροδιαφυγή , σε κακές συνήθειες και έχει πλεόνασμα φιλότιμου έχει φτάσει την χώρα του στο να χρωστάει κοντά τα 400 δις ευρώ!

Βέβαια οι Έλληνες δεν φταίνε , φταίνε οι πολιτικοί τους. Μα καλά όλους αυτούς ποιος τους εξέλεξε;
Η πλειοψηφία των Ελλήνων που πάντα βρίσκει πως για τις δικές μας ανευθυνότητες φταίνε οι ξένοι. Αυτοί φταίνε για όλα γιατί μας ζηλεύουν. Και βέβαια το παραμύθι αυτό περνάει από γενιά σε γενιά με αποτέλεσμα να έχει γίνει εμμονή στους περισσότερους συμπολίτες μας πως εμείς είμαστε στο παγκόσμιο απυρόβλητο.

Πάντα επιβιώνουμε αλλά για ρωτήστε και τους μεγαλύτερους πως ήταν η Ελλάδα της δεκαετίας του '50 και του ΄60. Ρωτήστε τους γιατί εκεί ξαναγυρίσαμε και όπως είχαμε μάθει στην καλοπέραση μάλλον δεν θα μας βγει σε καλό η "επιστροφή" αυτή.

Ήδη οι περισσότεροι από εμάς ζούμε με το παρελθόν μας. Κάθε πέρσι και καλύτερα κάθε φέτος και μια ακόμη περικοπή σε ό,τι κάναμε τα προηγούμενα χρόνια.

Η κριτική και ο απολογισμός δεν γίνεται για να σας στεναχωρήσω (άλλωστε η δική μας σχέση ήταν πάντα ιδιαίτερη) και για αυτό δεν κράτησε και πολύ.

Πλέον οι αναγνώστες που μας αμφισβήτησαν το 2007 και 2008 που σας γράφαμε πως θα πάμε φούντο διαβάζουν άλλους που τους τάζουν και πάλι λαγούς με πετραχήλια.

Εμάς μας διαβάζουν νέες και νέοι που αντιλαμβάνονται πως δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Για αυτούς συνεχίζουμε και όχι για την παλιά φουρνιά αναγνωστών μας που μας πούλησαν επειδή δεν τους τα λέγαμε όπως τους άρεσαν.

Συνεχίζουμε χωρίς φόβο , με πάθος όμως για να αφυπνιστείτε από τον λήθαργό σας. Και μέσα σε όλα αυτά έχουμε και κάποιες να μας στεναχωρούν με αδικαιολόγητες συμπεριφορές που τελικά μας δικαιώνουν ακόμα και για τα λάθη μας!

Αλλά ας είναι και το 2017 ένα έτος που θα περάσει γρήγορα γιατί από εδώ και στο εξής όλα τα έτη θα μας αφήνουν σημάδια ανεξίτηλα και αρνητικά που θα σημαδεύουν την ζωή μας.

Στο χέρι μας είναι να επιλέξουμε όσους θα μας βγάλουν γρηγορότερα από τον βούρκο. Αλλά για να το κάνουμε αυτό πρέπει να δούμε που κάναμε λάθος.

Εγώ τα λάθη μου τα πλήρωσα και θα τα πληρώνω μια ζωή . Δεν με νοιάζει γιατί ο μόνος που ζημιώθηκε ήταν ο εαυτός μου.

Όμως τα δικά σας λάθη γιατί πρέπει να τα πληρώνω διπλά;

Σ.Μ 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

http://www.medinova.gr/pote-o-avnanismos-mporei-na-metatrapei-se-provlima/