Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2016

Χριστούγεννα και αυτά

Ελπίζω να περάσατε καλά τα Χριστούγεννα. Εγώ από τις 22 (νούμερο που δεν μου πήγε ποτέ) βρέθηκα στις 25 και 26 του μήνα να αναρωτιέμαι πως θα ήταν καλύτερα να μην είχαμε φέτος γιορτές!!Αλλά δεν πειράζει κουράγιο , δύναμη και κυρίως εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας. Στα πολιτικά ο Τσίπρας και ο θίασος του συνεχίζει να προβάλει μια κακόγουστη παράσταση που πλέον δεν είναι για γέλια αλλά για κλάματα. Αφού μοίρασε κάποια ψίχουλα στους συνταξιούχους κέρδισε χρόνο μέχρι την επόμενη φορά που θα χρειαστεί να λάβει και άλλα οικονομικά μέτρα για να κλείσει την αξιολόγηση. Μια αξιολόγηση που θα έπρεπε να έχει κλείσει μήνες τώρα.

Ο κόσμος δεν μπορεί πλέον να πληρώνει τα πειράματα των δανειστών μας και την ανικανότητα της κυβέρνησης που βέβαια ο ίδιος επέλεξε. Το γράφω από τώρα για να καταλάβουν και στη ΝΔ πως δεν πάμε για εκλογές αλλά για σύγκρουση του στυλ του δημοψηφίσματος. Να έχουν λοιπόν το νου τους και να πουν στα στελέχη τους να έχουν ξεκάθαρη θέση υπέρ της παραμονής της χώρας στην ζώνη του ευρώ. Να εξηγούν στον κόσμο πως δεν υπάρχει εναλλακτική και να εξηγούν επίσης το πρόγραμμά τους.


Εάν είναι να ακολουθήσουν το μοτίβο φόροι-φόροι και πάλι φόροι ας καταλάβουν πως πλέον χρήματα έχουν μόνο το 10% του πληθυσμού που αφήνουν όλες οι κυβερνήσεις στο απυρόβλητο. Εφοπλιστές δηλαδή και επιχειρηματίες με πόρτα και σε άλλες χώρες που δεν τους τα πήρε ποτέ κανείς. Το παράδειγμα με τους τζάμπα μάγκες των καναλιών έχει κάνει πολλούς δεξιούς να αναρωτιούνται μα καλά εμείς πεθαίνουμε και αυτοί θέλουν να έχουν επιχειρήσεις με δανεικά και αγύριστα! Για αυτό φίλες και φίλοι να ξέρετε πως οι ιδεολογίες είναι πολλές φορές και βιτρίνα για κάποιους που δεν έχουν πρόγραμμα.

Όπως π.χ το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή που ενώ δεν ξέρουν να κάνουν τίποτα άλλο από το να μας οδηγούν στην καταστροφή θέλουν να έχουν ευρωβουλευτές σε μια Ε.Ε που πολεμάνε με κάθε μέσο που διαθέτουν. Τα σενάρια επιστροφής σε εθνικό νόμισμα είναι σενάρια καταστροφής και για όσους αμφισβητούν την άποψή μου ας αναλογιστούν εάν μπορούν να περνάνε με 0,50 λεπτά του ευρώ την ημέρα γιατί παραπάνω δεν θα έχουν ακόμα και εάν είναι οι καλύτερα αμοιβόμενοι εργαζόμενοι.


Στην Ελλάδα της δραχμής ουδείς από αυτούς που τώρα φωνάζουν για επιστροφή σε αυτήν θα μπορεί να ζήσει. Βέβαια και στην Ελλάδα του ευρώ η δυστυχία είναι μεγάλη αλλά στην δραχμή θα επιβιώσει μόνο ένα 5% του πληθυσμού όλοι οι άλλοι θα τρώμε από τα σκουπίδια των ολίγων εκλεκτών του συστήματος.

Θα γίνουμε τότε ένα κανονικό κομμουνιστικό κράτος από αυτά που κατέρρευσαν στην πρώην Ανατολική Ευρώπη με "ηγέτες" που θα μας μιλάνε για τον σοσιαλισμό και θα μας στερούν βασικά είδη πρώτης ανάγκης στο όνομα τάχα της ιδεολογίας και της μάχης τους κατά του καπιταλισμού! Μαλάκες βέβαια πάντα υπάρχουν να προασπίσουν ιδεολογίες που οδηγούν σε αδιέξοδα και κόκκινες ή μαύρες δικτατορίες.

Αλλά από ό,τι φαίνεται θα το ζήσουμε και αυτό επειδή την Ε.Ε οδηγούν πολιτικοί νάνοι που δεν αντιλαμβάνονται την ανάγκη αλλαγής πολιτικής σε πολλούς τομείς.

Η Ε.Ε της Μέρκελ είναι εδώ και τα αποτελέσματα της πολιτικής λιτότητας που εφαρμόζει φέρνουν δυστυχία σε μεγάλα τμήματα του ευρωπαϊκού πληθυσμού.


Τις επόμενες μέρες θα ασχοληθούμε εδώ αρκετά με τα σενάρια επιστροφής στη δραχμή και ό,τι αυτά σημαίνουν για τις ζωές μας.

Δυστυχώς εμείς δεν θα σας αφήσουμε όπως θέλουν κάποιοι άλλοι να επιλέξετε τον ξαφνικό θάνατό σας μάλλον για να μοιρολογούμε μαζί σας τον αργό θάνατο που αποφάσισαν ανίκανοι πολιτικοί και ανεύθυνοι πολίτες για όλους μας.

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: