Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2016

Τα ψέματα που συντηρούν τις δικές σας ανασφάλειες

Έχω αναρωτηθεί πολλές φορές μέσα στα χρόνια της κρίσης γιατί σε μια μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού αρέσει να διαβάζει συνεχώς μύθους. Το διαδίκτυο είναι γεμάτο από τέτοιους. Ένα άλλο θέμα που χρήζει ψυχιατρικής ανάλυσης είναι πως υπάρχει η αντίληψη σε μερίδα της κοινής γνώμης πως υπάρχει ένα σχέδιο καταστροφής της χώρας από τους ξένους.Οι δανειστές φταίνε για όλα και όχι εμείς που πέσαμε στην ανάγκη τους. Το αφήγημα υπηρέτησαν και υπηρετούν κόμματα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ οι ΑΝ.ΕΛ η Χρυσή Αυγή αλλά και μικρότερα όπως το ΚΚΕ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ , αλλά και άλλα που για την οικονομία αυτού του κειμένου δεν είναι δυνατόν να αναφέρουμε. Όλοι αυτοί λοιπόν που για δεκαετίες ζούσαν με δανεικά προσπαθούν να σας πείσουν πως μας δάνειζαν για να μας καταστρέψουν και άλλα ευφάνταστα σενάριο που ενώ είναι προκλητικά ψευδή και ατεκμηρίωτα τα διαβάζετε και πολλοί τα υιοθετείτε αμάσητα ως πρόβατα που θέλουν τον σανό τους.

Όλα αυτά με έχουν κάνει ιδιαίτερα επιφυλακτικό στο να προσπαθώ κάθε τρεις και λίγο να σας απαντάω για όλα αυτά που εσείς πλέον θεωρείτε αληθή και δεδομένα. Για κάποιους ο Πούτιν είναι ηγέτης , όπως ήταν και ο Φιντέλ Κάστρο, για κάποιους ο Τσίπρας το "παλεύει" , για κάποιους ο κομμουνισμός παλεύει για την κοινωνική ισότητα και όχι για την πλήρη κατάρρευση κάθε έννοιας δικαίου. Το να προσπαθώ να σας πείσω για το αυτονόητο είναι εκτός από κουραστικό και ψυχοφθόρο.

 Έτσι αποφάσισα πως προχωράω με αυτούς που έχουν σταθερό προσανατολισμό προς τον δυτικό κόσμο και αφήνω όλους τους υπόλοιπους να ζουν την ψευδαίσθησή τους. Άλλωστε δεν θα κάτσω εγώ να μάθω σε ανθρώπους ημιμαθείς και κομπλεξικούς πως η Δημοκρατία θέλει θυσίες και δεν μπορεί να είσαι οπαδός της Χρυσής Αυγής και παράλληλα να ανήκεις στον δυτικό κόσμο.

Γιατί η Χρυσή Αυγή δεν θέλει να κυβερνήσει δημοκρατικά αλλά δικτατορικά και χωρίς εκλογές. Άμα δηλαδή δεν το αντιλαμβάνεται αυτό κάποιος που είναι ήδη σαραντάρης δεν μπορώ να κάνω κάτι εγώ για αυτό ούτε κανείς άλλος.

Οι θεωρίες συνωμοσίας πάλι είναι κάτι που μου προκαλεί αηδία. Αηδία γιατί δεν κάνουν τίποτα παραπάνω από το να δείχνουν ως "πανίσχυρους" αυτούς τους οποίους θεωρητικά  καταγγέλλουν.

Αυτά προς το παρόν καλό σαββατοκύριακο να έχουμε και προσοχή στο κρύο! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: