ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ: Με τον Κυριάκο στην ηγεσία της η ΝΔ δεν νομιμοποιείται να κάνει μαθήματα κατά της διαπλοκής

Σάββατο, 6 Αυγούστου 2016

Με τον Κυριάκο στην ηγεσία της η ΝΔ δεν νομιμοποιείται να κάνει μαθήματα κατά της διαπλοκής

Μετά την επικράτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ , ο ΣΥΡΙΖΑ βρήκε πως θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές!!
Με τον Κυριάκο στην ηγεσία της ΝΔ κάθε κουβέντα από τον αρχηγό της κατά της διαπλοκής μόνο γέλωτα φέρνει στους Έλληνες πολίτες. Είναι τόσο μπλεγμένη οικογένεια Μητσοτάκη σε σκάνδαλα που ουδείς θα πιστέψει πως ο Κυριάκος μπορεί να διαχειριστεί με επιτυχία τον τομέα της διαφάνειας στον δημόσιο τομέα. Θα θυμηθούμε σήμερα ένα θέμα που είχε βγάλει η εκπομπή "ΖΟΥΓΚΛΑ" του δημοσιογράφου Μάκη Τριανταφυλλόπουλου και αφορά την "αγορά" εξοπλισμού από την Siemens για το γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο κ. Μητσοτάκης σύμφωνα με το εμπεριστατωμένο ρεπορτάζ της εκπομπής είχε προμηθευτεί από την Siemens συσκευές για το γραφείο του , κατά την περίοδο από του Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο του 2007.

Το "πρόβλημα" είναι πως ξέχασε να πληρώσει και μόνο όταν η εκπομπή έβγαλε το ρεπορτάζ αυτό κινήθηκε για να αποπληρώσει το χρέος του προς την εταιρία.

Η αποπληρωμή έγινε δηλαδή στις 2 Ιουνίου 2008 ένα χρόνο μετά και μέχρι τότε δεν είχε δώσει ούτε ένα ευρώ!!

Και βέβαια μιλάμε για την εταιρία Siemens που έπαιρνε όλα τα δημόσια έργα , με τις μίζες που έδινε και που τελικά έμειναν όλοι ατιμώρητοι.

Τώρα λένε πως θα τιμωρηθεί ο Μαντέλης , ενώ ο Χριστοφοράκος ουδέποτε εκδόθηκε από τους Γερμανούς στην Πατρίδα μας για να τιμωρηθεί για τις μίζες που έδινε.

Μάλιστα ούτε με ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ προχωράει η Δικαιοσύνη αλλά είμαστε σίγουροι πως μόνο για το θεαθήναι θα έχουμε τιμωρίες Μαντέλη και ίσως και κάποιων ακόμα το προσεχές διάστημα και βέβαια πριν τις εκλογές του 2019.

Άλλωστε ο ΣΥΡΙΖΑ που δεν πέτυχε τίποτα σχεδόν από όσα είχε υποσχεθεί ποντάρει στην τιμωρία δυο-τριών απατεώνων και στην ιστορία με τις τηλεοπτικές άδειες για να κερδίσει εκ νέου και τις επόμενες εκλογές.

Ας πάμε όμως τώρα στην υπόθεση που εμπλέκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Για να δούμε εδώ μαζί τι έγραφε ο τύπος τότε τον Ιούνιο του 2008.
Διαβάστε το παρακάτω κείμενο από το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ που τώρα δίνει μάχη στο πλευρό του Κυριάκου για να πέσει η κυβέρνηση του Τσίπρα. Διαβάστε τι έγραφαν:

Τεράστια ερωτηματικά για τις σχέσεις του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη με την εταιρεία Siemens, δημιουργούνται από την αποκάλυψη ότι ο βουλευτής της Ν.Δ. συναλλάχθηκε με τη γερμανική εταιρεία, από την οποία προμηθεύτηκε συσκευές (ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τηλεφωνικά κέντρα κ.ά.) κατά την περίοδο από τον Ιούνιο έως και τον Σεπτέμβριο του 2007 και αποπλήρωσε το χρέος του μόλις την περασμένη Δευτέρα 2 Ιουνίου! Η αντίστοιχη επιταγή, ύψους 43.000 ευρώ, του κ. Μητσοτάκη κατατέθηκε στην τράπεζα Alpha Bank μόλις τρεις ημέρες μετά την κατάθεση του πρώην λογιστή της Siemens στον ανακριτή, κατά την οποία αποκαλυπτόταν η σχέση του βουλευτή με την εταιρεία. Οι προμήθειες είναι της τάξης περίπου των 120.000 ευρώ και εκδόθηκαν από την Siemens και Fujitsu Siemens, άρχισαν δε να πληρώνονται στις αρχές του 2008.


Η σύμπτωση της αποπληρωμής με την κατάθεση στις ανακριτικές αρχές είναι ένα σημείο, που εντοπίζεται από πολλές πλευρές ως τουλάχιστον περίεργο, ενώ το σημαντικότερο είναι πώς ένας πολιτικός είχε τέτοιες επαφές με τη γερμανική εταιρεία, όταν εκείνη την περίοδο (το καλοκαίρι του 2007) ήταν γνωστό ότι οι γερμανικές δικαστικές αρχές ερευνούσαν τα μαύρα ταμεία, για μίζες της Siemens προς πολιτικούς διαφόρων χωρών, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Ερωτηματικά προκύπτουν και από την αποκάλυψη ότι στον ανακριτή κατατέθηκαν και τιμολόγια άλλων εταιρειών (ANADELTA, COMCONET LTD), που προμήθευσαν το πολιτικό γραφείο του κ. Μητσοτάκη και τα οποία βρέθηκαν στο λογιστήριο της Siemens.

Στον ανακριτή κατατέθηκαν επίσης και τιμολόγια της Siemens για την προμήθεια συσκευών και άλλων προϊόντων της εταιρείας, με αποδέκτη τον κ. Λεωνίδα Δραγουμάνο, στενό συνεργάτη της υπουργού Εξωτερικών κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη.
Δήλωση Κυριάκου Μητσοτάκη

Σε απάντηση φημών που εμπλέκουν τον Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη σε υπόθεση προμήθειας εξοπλισμού από την εταιρία Siemens ο κ. Μητσοτάκης έκανε την ακόλουθη ανακοίνωση.


«Το καλοκαίρι του 2007 συμφώνησα με την εταιρία Siemens την προμήθεια του συστήματος ηλεκτρονικού εξοπλισμού και τηλεφωνικού κέντρου του καινούργιου μου γραφείου. Αναλυτικά προμηθευτικά από την εταιρία και από συνεργάτες/ υπεργολάβους της τον ακόλουθο εξοπλισμό:

* Fujitsu Siemens Ηλεκτρονικούς υπολογιστές, εκτυπωτές και άλλα ηλεκτρονικά ήδη αξίας 40,248,25 Ευρώ
* Ι Δημητρακόπουλος ANADELTA (υπεργολάβος Siemens): καλωδιώσεις, μηχανολογικό εξοπλισμό και υπηρεσίες αξίας 16,400, 58 Ευρώ
* Comconet Ltd (υπεργολάβος Siemens) Ηλεκτρολογική εγκατάσταση, καλωδίωση, οργάνωση computer room και υπηρεσίες αξίας 36,628,20 ευρώ
* Siemens: Eγκατάσταση τηλεφωνικού κέντρου αξίας 43,850,17 ευρώ

Ζήτησα από την εταιρία, όπως έξαλλου είναι ο κανόνας για μία τέτοια αγορά, μία διευκόλυνση πληρωμής έτσι ώστε όλα τα τιμολόγια να εξοφληθούν εντός ενός έτους από την προμήθεια του εξοπλισμού. Είναι προφανές, αλλά στη παρούσα συγκυρία χρειάζεται να το επαναλάβω, ότι ΟΛΑ το τιμολόγια εκδόθηκαν στο όνομα μου.

Τα τρία πρώτα τιμολόγια αξίας 93,277.03 εξοφλήθηκαν πλήρως από 14/1/2008 μέχρι 21/3/2008 ενώ το τελευταίο τιμολόγιο εξοφλήθηκε πλήρως στις 2/6/2008. Οι αποδείξεις εισπράξεως και τα τραπεζικά καταθετήρια αποδεικνύουν πλήρως τον ισχυρισμό μου και είναι στη διάθεση του καθενός.

Θα ζητήσω αύριο συνάντηση με τον αρμόδιο εισαγγελέα για να του καταθέσω όλα τα σχετικά παραστατικά. Δεν θα επιτρέψω να συνδεθεί το όνομά μου και η μέχρι σήμερα πολιτική μου διαδρομή σε μία υπόθεση με πολλές σκοτεινές πλευρές. Ελπίζω σύντομα η υπόθεση της Siemens να επανατοποθετηθεί στη σωστή της βάση.»

Παραιτήθηκε ο συνεργάτης της Ντόρας Λεωνίδας Δραγουμάνος

Τα τιμολόγια της Siemens οδήγησαν σε παραίτηση τον στενό συνεργάτη και σύμβουλο της υπουργού Εξωτερικών κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη, Λεωνίδα Δραγουμάνο.

Το όνομα του κ. Δραγουμάνου εμφανίστηκε σε κάποια από τα τιμολόγια της εταιρείας και αφορούσαν σε προμήθεια ηλεκτρονικού εξοπλισμού. Ο κ. Δραγουμάνος ισχυρίστηκε ότι τα τιμολόγια δεν είχαν πληρωθεί από αμέλεια.

Αυτή ήταν η απάντηση του σημερινού Προέδρου της ΝΔ για όσα έγιναν. Πιστεύει κανείς πως αυτός ο αρχηγός μπορεί να "στριμώξει" στη Βουλή τον Τσίπρα στο θέμα της διαπλοκής;

Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για αντικειμενική ενημέρωση και θα φέρνουμε στην δημοσιότητα τα κακώς κείμενα και του Τσίπρα και του Κυριάκου.

Εμείς δεν βλέπουμε ΚΑΜΙΑ διαφορά ανάμεσά τους. Και οι δυο δεν έχουν ιδεολογία καμία απλώς τσακώνονται για το ποιος θα πάρει την καρέκλα.

Σήμερα την έχει ο Τσίπρας αύριο ελπίζει πως στη θέση αυτή θα είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Εμάς δεν μας νοιάζει ποιος από τους δυο θα κάθεται αλλά τι θα γίνει με όλους εσάς τους άνεργους , τους φτωχοποιημένους που σας διέλυσαν τις ζωές σας.

Για εσάς υπάρχουμε , χωρίς να βγάζουμε ούτε μισό σέντς από αυτή μας την ενασχόληση.

Εάν είχαμε την δυνατότητα να κάνουμε το χόμπι μας και πάλι εργασία θα είχατε εσείς την πολυτέλεια να μαθαίνεται περισσότερα πράγματα και εμείς θα μπορούσαμε να κάνουμε απερίσπαστοι την δουλειά που αγαπάμε χωρίς να σκεφτόμαστε πως θα επιβιώσουμε και αύριο.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ  

Δεν υπάρχουν σχόλια: