Παρασκευή, 13 Μαΐου 2016

"Γαλάζια" κινητικότητα: Η κουμπαριά Στυλιανίδη – Παπαμιμίκου , το δείπνο με Τζιτζικώστα και οι καραμανλικοί συνδαιτημόνες


Του Σταύρου Παπαντωνίου

Μία «γαλάζια» σύναξη πραγματοποιήθηκε στην συμπρωτεύουσα πριν λίγες μέρες , με αφορμή ένα κοινωνικό γεγονός που θα λάβει χώρα μέσα στο καλοκαίρι, τον γάμο Παπαμιμίκου- Σαββίδη. Στο γνωστό εστιατόριο «Γράδα» γαλάζια στελέχη με διαφορετικές αναφορές μέχρι πρότινος έκατσαν στο ίδιο τραπέζι, κάτι που είναι ενδεικτικό των νέων ισορροπιών στη συμπρωτεύουσα. Εκεί ήταν ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, ο πρώην υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης, που στήριξε αναφανδόν τον Βαγγέλη Μειμαράκη, με αιχμές μάλιστα τότε για το γεγονός ότι ο περιφερειάρχης ήταν εξωκοινοβουλευτικός, ο γαμπρός Ανδρέας Παπαμιμίκος και δύο επιφανή γαλάζια στελέχη της συμπρωτεύουσας, με απ’ ευθείας αναφορά στον Κώστα Καραμανλή, ο Βάκης Φραντζής και ο Τέλης Θωμόπουλος.

Κουμπάρος ο Στυλιανίδης στο γάμο Παπαμιμίκου- Σαββίδη

Το γεύμα δείχνει πως οι σχέσεις του Τζιτζικώστα με το καραμανλικό στοιχείο έχουν αρχίσει να αποκαθίστανται πλήρως, κάτι που επιδιώκει και ο ίδιος ο περιφερειάρχης όπως φάνηκε από την κουβέντα του στο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Καραμανλή πριν από λίγες ημέρες όταν είπε «ο Καραμανλής είναι το σπίτι μου». Το ίδιο ισχύει και για τον Παπαμιμίκο, καθώς ένα ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως η σύζυγος του Ευριπίδη Στυλιανίδη, Γιούλη θα είναι κουμπάρα στο γάμο Παπαμιμίκου- Σαββίδη, κάτι που δείχνει πως οι σχέσεις των δύο πολιτικών αποκαταστάθηκαν, μετά από μία μακρά περίοδο που ήταν στον πάγο και η παλιά σχέση τους (σς ο Παπαμιμίκος είναι πολιτικό «παιδί» του Στυλιανίδη) έχει γεφυρωθεί εκ νέου με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται στον ευρύτερο πολιτικό χάρτη της Βόρειας Ελλάδας.

Η παρουσία των καραμανλικών

Το γεγονός ότι ήταν παρόντες οι δύο Θεσσαλονικείς, Βάκης Φραντζής και Τέλης Θωμόπουλος έχει την δική του σημειολογία. Πρόκειται για δύο στενούς φίλους του Κώστα Καραμανλή και το ότι βρέθηκαν στο ίδιο τραπέζι με τον περιφερειάρχη και τον πρώην γραμματέα του κόμματος, δείχνει πως οι σχέσεις με το καραμανλικό στρατόπεδο έχουν αποκατασταθεί και οι δύο νεαροί πολιτικοί που κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, είχαν φύγει από την εν λόγω επιρροή (στο δεύτερο γύρο στήριξαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη) αποκτούν ξανά δίαυλο επικοινωνίας με το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού.

Συνάντηση Μειμαράκη – Τζιτζικώστα;

Την ίδια ώρα ο Βαγγέλης Μειμαράκης, όπως έχει διαφανεί το τελευταίο διάστημα έχει επιστρέψει στα εσωκομματικά δρώμενα, εκφράζει άποψη για τα τεκταινόμενα και συνομιλεί με βουλευτές. Στο πλαίσιο αυτό δεν αποκλείεται το αμέσως επόμενο διάστημα, αν δοθεί η κατάλληλη ευκαιρία, να βρεθεί και με τον Απόστολο Τζιτζικώστα, με τον οποίο επίσης οι σχέσεις ήταν στο ναδίρ κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, καθώς ο κ. Μειμαράκης είχε ενοχληθεί σφόδρα από την διαφήμιση με τον ηλικιωμένο , καραφλό κύριο που είχε φορτωθεί στην πλάτη , κάτι που ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ θεώρησε unfair και αγένεια. Τα δεδομένα φαίνεται πως έχουν αλλάξει και για τους δύο και δεν αποκλείεται να υπάρξει το αμέσως επόμενο διάστημα τετ- α- τετ , όπως έγινε και με τον Παπαμιμίκο πριν λίγες μέρες στο Hilton. Η συγκεκριμένη συνάντηση πάντως στο εστιατόριο «Γράδα» δείχνει πως οι βορειοελλαδίτες πολιτικοί, εξακολουθούν να έχουν στενές σχέσεις και με φόντο μία κουμπαριά, ξαναβρίσκονται κάτω από την ίδια ομάδα στελέχη που μέχρι πρότινος ήταν σε αντίπαλα στρατόπεδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: