ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ: Τινάζει τη συμφωνία στον αέρα

Τετάρτη, 25 Μαΐου 2016

Τινάζει τη συμφωνία στον αέρα


Ο Ερντογάν «παγώνει» την συμφωνία με την ΕΕ για το προσφυγικό μέχρι να υπάρξει πρόοδος στο θέμα της βίζας, μετά και την απομάκρυνση Νταβούτογλου στον οποίον χρεωνόταν και η επιτυχία της συμφωνίας.
Ο πρόεδρος της Τουρκίας, έστειλε τελεσίγραφο προς την Ε.Ε. στο οποίο ανακοίνωσε ότι η Τουρκία «παγώνει» την συμφωνία για το προσφυγικό μέχρι να υπάρξει πρόοδος στο θέμα της κατάργησης βίζας για τους Τούρκους.


Μιλώντας στην Παγκόσμια Ανθρωπιστική Σύνοδο Κορυφής η οποία διεξάγεται στην Κωνσταντινούπολη, ο Ερντογάν υπογράμμισε επίσης ότι τα κεφάλαια που υποσχόταν στην Άγκυρα η ΕΕ βάσει της συμφωνίας δεν έχουν ακόμη εκταμιευθεί.

«Η Τουρκία δεν θα κάνει κανένα περαιτέρω βήμα όσον αφορά την εφαρμογή της συμφωνίας που είχε συνάψει με την Ευρωπαϊκή Ένωση» «Η Τουρκία δεν θα κάνει κανένα περαιτέρω βήμα όσον αφορά την εφαρμογή της συμφωνίας που είχε συνάψει με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την επανεισδοχή των προσφύγων και των μεταναστών ωσότου υπάρξει πρόοδος στο θέμα της κατάργησης της βίζας για τους Τούρκους υπηκόους», διεμήνυσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Υπενθυμίζεται ότι η Ε.Ε. ζητεί από την Τουρκία την εκπλήρωση 72 όρων για να καταργήσει τη βίζα για τους Τούρκους πολίτες από την 1η Ιουλίου 2016, μεταξύ των οποίων και την αναθεώρηση της αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας της χώρας.Επίσης στη χθεσινή συνάντηση Μέρκελ - Ερντογάν, η Γερμανίδα Καγκελάριος τόνισε ότι θα πρέπει πρώτα η Άγκυρα να εκπληρώσει όλες τις προϋποθέσεις των Βρυξελλών, προτού αποφασιστεί η κατάργηση της βίζας για τους Τούρκους που ταξιδεύουν στην ΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: