Τετάρτη, 18 Μαΐου 2016

Η ΟΝΝΕΔ αντιστέκεται στην… και καταργεί τον Κούλη !!!!! Εξυπηρετεί συμφέροντα ο Κυριάκος και έχει απέναντί του την μισή νεολαία της ΝΔ


Η καθαίρεση της ηγεσίας της ΟΝΝΕΔ, και το παράπλευρο διαζύγιο με τον Ανδρέα Παπαμιμίκο, ήταν η πρώτη ουσιαστική μετωπική, ηγετικού χαρακτήρα κίνηση, που επέλεξε να κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στους λίγους μήνες που βρίσκεται στην καρέκλα του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Όλα φυσικά κρίνονται εκ του αποτελέσματος, και τώρα που υπάρχει χρονική απόσταση από τη δραματοποίηση εκείνων των ημερών, μπορεί κανείς ψύχραιμα να διαπιστώσει ότι, το μέτωπο που άνοιξε η νέα ηγετική ομάδα της Συγγρού στον χώρο της παραταξιακής νεολαίας, όχι μόνο δεν κλείνει, αλλά διευρύνεται. Και τείνει να εξελιχθεί σε πρόβλημα ουσίας για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η ΟΝΝΕΔ λοιπόν, ή τουλάχιστον εκείνοι από την ιστορική γαλάζια νεολαία που ανθίστανται στην αυτοκατάργηση της οργάνωσης, δεν το βάζουν κάτω. Και όπως αποδεικνύεται από την καταμέτρηση… μόνο λίγοι δεν είναι.

Σήμερα, με τον σημειολογικό συμβολισμό της ημέρας διεξαγωγής των φοιτητικών εκλογών… υπερπληθυντικές οργανώσεις και σχολές από το σύνολο της χώρας, υπέγραψαν διακήρυξη, και την έδωσαν στη δημοσιότητα, με κεντρικό μοτίβο “Η ΟΝΝΕΔ υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει”.

Λες και πιάνουν το νήμα με το κεντρικό σύνθημα του τελευταίου και… μοιραίου Συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ, το οποίο είχε ως τίτλο “Παίζουμε επίθεση”. Μόνο που αυτή τη φορά, η επίθεση δείχνει να στρέφεται και προς τα κεντρικά της Συγγρού, αν συνυπολογίσει κανείς ότι, διατελέσαντες πρόεδροι της ΟΝΝΕΔ και εν συνεχεία κορυφαία στελέχη της Κεντροδεξιάς, όπως για παράδειγμα ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης, κατέγραψαν την ψυχική (τουλάχιστον) αποστασιοποίησή τους, από την επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη να… βάλει λουκέτο στη νεολαία.

Στο κλίμα αναβρασμού στον χώρο της ΟΝΝΕΔ έχει συμβάλλει και η διαρροή ονομάτων με… σωτήρες, δηλαδή εκείνους που θα μπορούσαν να διοριστούν “τιμονιέρηδες” της νεολαίας, προκαλώντας ειρωνικά χαμόγελα σε όσους γνωρίζουν τους “σωτήρες”.

Διαβάστε παρακάτω τη διακήρυξη που δόθηκε στη δημοσιότητα με τις υπογραφές σχολών από όλη τη χώρα, και… λίγη υπομονή για την αντίκτυπο που αναμένεται να έχει στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας.

“Η ΟΝΝΕΔ υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει

Είμαστε Νέες και Νέοι, Δαπίτισσες και Δαπίτες, Οννεδίτισσες και Οννεδίτες από όλη την Ελλάδα που πιστεύουμε στις αρχές του φιλελευθερισμού, στις αξίες της ελεύθερης έκφρασης και της δημιουργικής πρωτοβουλίας, στην ιδεολογία που δοκιμάστηκε, ενέπνευσε και κινητοποίησε χιλιάδες ανθρώπους. Είμαστε μια γενιά που συνεχίζουμε αυτό που έχτισαν κάποιοι πριν από εμάς, σε πολύ δύσκολες εποχές και συνθήκες με συνεχή αγώνα και σήμερα δικαιώνονται. Τα προγράμματα Socrates και Erasmus, η κατάργηση του Ασύλου, τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια, είναι ιδέες και προτάσεις της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και της ΟΝΝΕΔ που πολλές εφαρμόστηκαν και άλλες συνεχίζουμε να διεκδικούμε να γίνουν πράξη για να πάμε πιο μπροστά, για να έχουν όλες οι νέες και οι νέοι περισσότερες και καλύτερες δυνατότητες.

Σε αυτό το δρόμο που συνειδητά επιλέξαμε έχουμε οδηγό όλα εκείνα που διαχρονικά εκφράζουν και συμβολίζουν η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και η ΟΝΝΕΔ. Tην ιδεολογία, τους αγώνες και κυρίως τις μεγάλες νίκες απέναντι σε παλιές αγκυλώσεις και ξεπερασμένες νοοτροπίες.

Για εμάς, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και η ΟΝΝΕΔ ποτέ δεν ήταν λέξεις που απλώς τυπώθηκαν σε μια αφίσα. Δεν ήταν, δεν είναι, ούτε πρόκειται να γίνουν γράμματα που απλώς γράφτηκαν στο χαρτί. Για όλους εμάς η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και η ΟΝΝΕΔ είναι και θα συμβολίζουν πάντα τη δύναμη και την πρωτοπορία που δίνει ελπίδα ότι τα όνειρά μας μπορούν να γίνουν πραγματικότητα. Για όλους εμάς η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και η ΟΝΝΕΔ είναι πέρα και πάνω από καταστάσεις, συμφέροντα και πρόσωπα. Η ΟΝΝΕΔ ούτε κλείνει, ούτε διαγράφεται. Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και η ΟΝΝΕΔ συνεχίζουν πάντα πρώτες, πάντα μπροστά.

Δεν πιστεύουμε σε ουτοπίες, είμαστε ρεαλιστές όμως έχουμε αρχές και μάθαμε να σεβόμαστε την ιστορία και να πιστεύουμε στις ιδέες που άλλαξαν την εποχή.

Κανένας δεν μπορεί ούτε να καταργήσει ούτε να διαγράψει την ιστορία, το παρόν και το μέλλον της ΟΝΝΕΔ. Για αυτό και σήμερα, προχωράμε σε ολόκληρη την Ελλάδα, σε μια πολιτική κίνηση ουσίας και συμβολισμού. Η επιλογή μας είναι να μην καταγραφούμε στα συγκεντρωτικά αποτελέσματα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Η επιλογή μας είναι να καταγραφούμε στα πανελλαδικά συγκεντρωτικά αποτελέσματα ως ΟΝΝΕΔ.

Στέλνουμε το μήνυμα ότι η ΟΝΝΕΔ δεν ανήκει σε κανέναν. Υπήρχε, υπάρχει και θα συνεχίσει να υπάρχει.

Το παραπάνω κείμενο υπογράφουν οργανώσεις από όλη την Ελλάδα από τους ακόλουθους Συλλόγους Φοιτητών:

Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων Αγρίνιο

Αρχιτεκτονική ΑΠΘ

ΣΤΕΦ Πειραιά

Ιστορικό Αρχαιολογικό ΑΠΘ

Οδοντιατρική Αθηνών

Γεωπονία ΑΠΘ

ΒΣΑΣ ΠΑΜΑΚ

ΣΔΟ ΤΕΙ Αθήνας

ΣΤΕΓ Φλώρινας

ΤΕΦΑΑ Αθηνών

Διοίκηση Επιχειρήσεων και Αγροτικών Πόρων Αγρίνιο

ΟΔΕ ΠΑΜΑΚ

Αγγλικό ΑΠΘ

ΣΤΕΓ Καλαμάτας

Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών ΑΠΘ

Δασολογία Ορεστιάδας

Βιολογικό ΑΠΘ

Οικονομικών Επιστημών ΠΑΜΑΚ

Γαλλικό ΑΠΘ

Γερμανικό ΑΠΘ

ΣΔΟ ΤΕΙ Θεσσαλονίκης

Αγροτικής Ανάπτυξης Ορεστιάδας

Γεωλογικό ΑΠΘ

ΔΕΣ ΠΑΜΑΚ

Δασολογία ΑΠΘ

Νηπιαγωγών Φλώρινας

Ηλεκτρολόγων ΑΠΘ

ΕΚΠ ΠΑΜΑΚ

ΣΔΟ Λάρισας

Θεολογίας ΑΠΘ

ΣΕΥΠ ΤΕΙ Θεσσαλονίκης

ΣΤΕΓ ΤΕΙ Θεσσαλονίκης

ΜΕΤ ΠΑΜΑΚ

Ιατρικής ΑΠΘ

ΛΧ ΠΑΜΑΚ

Ιταλικό ΑΠΘ

ΕΠ ΠΑΜΑΚ

ΣΤΕΓ Άρτας

Κτηνιατρική ΑΠΘ

Οικονομικών Επιστημών Κομοτηνή

ΣΔΟ Κοζάνης

Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης ΑΠΘ

ΣΕΥΠ ΤΕΙ Αθήνας

ΣΤΕΦ Κοζάνης

ΣΕΥΠ Λαμίας

Νομική ΑΠΘ

Διαχείριση Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών Αγρίνιο

Οδοντιατρική ΑΠΘ

ΣΤΕΦ Λαμίας

Οικονομικό ΑΠΘ

Πληροφορική ΑΠΘ

Μαθηματικό ΑΠΘ

Μοριακή Βιολογία Έβρου

Θεατρικών Σπουδών Ναύπλιο

ΣΤΕΤΡΟΔ ΤΕΙ Θεσσαλονίκης

Ποιμαντική Θεολογία ΑΠΘ

ΣΤΕΦ Χαλκίδας

Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ

ΣΕΥΠ Λάρισας

Πολιτικών Μηχανικών ΑΠΘ

ΠΤΔΕ ΑΠΘ

ΣΔΟ Καλαμάτας

ΤΕΠΑΕ ΑΠΘ

ΣΤΕΦ Λάρισας

ΤΕΦΑΑ ΑΠΘ

Φαρμακευτική ΑΠΘ

ΣΤΕΓ Λάρισας

Φιλολογικό ΑΠΘ

ΦΠ ΑΠΘ

ΣΤΕΓ Κοζάνης

Φυσικό ΑΠΘ

Ιατρική Έβρου

Χημικό ΑΠΘ

Χημικών Μηχανικών ΑΠΘ

Νηπιαγωγών Έβρου

Ψυχολογία ΑΠΘ

ΣΤΕΦ ΤΕΙ Θεσσαλονίκης”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: