Παρασκευή, 13 Μαΐου 2016

Ο Κυριάκος να βρει το νέο αφήγημα του 2021

Με κείμενο του στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ο Κουρτάκης περιμένει από τον Κούλη να βρει το αφήγημα του 2021 ή αφελής είναι ή "πιασμένος".

Η Ελλάδα δεν έχει μόνο σοβαρό οικονομικό και κοινωνικό πρόβλημα. Και τα δύο αυτά πηγάζουν από το μείζον, που είναι το πολιτικό κενό στη δημόσια ζωή. Με δεδομένο ότι έχουμε περάσει ήδη στη μεταμνημονιακή εποχή, όχι επειδή βγήκαμε από τα Μνημόνια, αλλά επειδή η υπόσχεση του ΣΥΡΙΖΑ να τα σκίσει δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ, η κεντροδεξιά παράταξη πρέπει να βρει το αμέσως επόμενο διάστημα το νέο εθνικό αφήγημα, με το οποίο θα απευθυνθεί στον ελληνικό λαό.

Και όταν λέω «εθνικό αφήγημα» δεν εννοώ το κυβερνητικό πρόγραμμα ανά τομέα, το οποίο ήδη καταρτίζεται από τις ομάδες εργασίας της Ν.Δ. και περιλαμβάνει το πλάνο του κόμματος. Εννοώ το νέο όραμα με το οποίο θα απευθυνθεί στους Ελληνες πολίτες, για να βρουν μετά από μακρά περίοδο ύφεσης και εθνικής ταπείνωσης το κίνητρο για να χτιστεί ξανά η Ελλάδα. Αυτή θα μπορούσε να είναι και η λέξη-κλειδί στο επικοινωνιακό επιτελείο της Νέας Δημοκρατίας. Οι Ελληνες μαζί με την Ελπίδα έχασαν και το κίνητρό τους για να παλέψουν για ένα καλύτερο μέλλον.

Είμαστε πλέον μια χώρα σε πλήρη αδράνεια και με πλήρη απάθεια για όσα συμβαίνουν γύρω μας, περιμένοντας απλώς τις αποφάσεις ενός Εurogroup που θα αποφασίζει για εμάς χωρίς εμάς. Οι Ελληνες δεν πιστεύουν πλέον ότι έχουν την τύχη τους στα χέρια τους και είναι γεγονός πως έτσι είναι. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει χρέος να τους κάνει ξανά να πιστέψουν πως το μέλλον της Ελλάδας εξαρτάται από τους ίδιους και όχι από τους δανειστές.

Να ενεργοποιήσει ξανά τη δημιουργική πλευρά των πολιτών, την εμπιστοσύνη προς τους θεσμούς της Πολιτείας και την αισιοδοξία πως με κοινή δουλειά η χώρα μπορεί να βγει από τον βάλτο και να φύγει προς τα εμπρός. Η Ελλάδα πάσχει πλέον από κίνητρο. Η παγιωμένη άποψη πως ό,τι και να κάνουμε εμείς άλλοι πάντα θα αποφασίζουν και η νοοτροπία πως οι πολιτικοί είναι όλοι ίδιοι καταστρέφουν κάθε υγιές κύτταρο της χώρας και η αδράνεια εξαπλώνεται σαν γάγγραινα, με κίνδυνο να σαπίσει και το τελευταίο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας.

Χωρίς κίνητρο δεν προχωράει απολύτως τίποτα και αυτό ενεργοποιείται με όραμα και πραγματική ελπίδα. «Ξεκινάμε να χτίζουμε την Ελλάδα του 2021. Την περήφανη Ελλάδα της εθνικής αυτοπεποίθησης. Ενώνουμε τη φωνή μας για να ξαναχτίσουμε την Ελλάδα των ονείρων μας. Πάμε μαζί μέχρι την τελική νίκη, τη νίκη όλων των Ελλήνων», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα του 10ου Συνεδρίου της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης. Αυτό πρέπει να είναι το νέο εθνικό αφήγημα της Ν.Δ. Το νέο κίνητρο.

Σε πέντε χρόνια από τώρα, όταν η Ελλάδα θα γιορτάζει την επέτειο των 200 χρόνων από την απελευθέρωσή της, οι Ελληνες να τη γιορτάσουν αξιοπρεπείς, όρθιοι και απαλλαγμένοι από εξαρτήσεις. Αυτό δεν γίνεται με μαγικό τρόπο, ούτε με αδράνεια. Θέλει δουλειά και κινητοποίηση όλων των δυνάμεων της χώρας. Όλων των Ελλήνων, που αυτή τη στιγμή περιμένουν μόνο να αποφασίσουν οι ξένοι το μέλλον τους. Αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταφέρει να μεταδώσει σαν δάσκαλος στους μαθητές αυτή τη νέα νοοτροπία και οι Ελληνες καταλάβουν ότι, ενώνοντας τις δυνάμεις τους για έναν κοινό σκοπό, δεν βάζουν πλάτη σε κάποιον πολιτικό, αλλά στον ίδιο τους τον εαυτό, τότε η Ελλάδα μπορεί να αλλάξει και άμεσα. Έχει αποδειχτεί εξάλλου με τον πιο εμφατικό τρόπο πως όποτε υπήρξε συνένωση δυνάμεων και εθνικός στόχος, η Ελλάδα πετύχαινε. Η χώρα περιμένει ένα νέο όραμα και επιβάλλεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης να βρει τον τρόπο να το αφηγηθεί με τον σωστό τρόπο πιάνοντας τον σφυγμό της κοινωνίας. Και η Ελλάδα του 2021 μπορεί να γιορτάσει την ελευθερία της ανεξάρτητη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: