Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2016

Τα λαμόγια που προπαγάνδιζαν το μένουμε Ευρώπη σήμερα νοιάζονται μην χάσουν τα προνόμιά τους στο ασφαλιστικό

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 50% ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΠΟΥ ΕΠΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΑΣΚΟΥΣΑΝ ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΝΤΙΞΟΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ 
Απεργούν σήμερα οι δημοσιογράφοι ή για να ακριβολογούμε η ΕΣΗΕΑ. Εγώ νομιμοποιούμε να γράφω όμως αφού το Μεικτό της Συμβούλιο απέρριψε την προσφυγή μου και έτσι δεν με έκριναν ικανό για μέλος της ενώσεως τους.
Στην ίδια ένωση φιγουράρουν τα ονόματα εκδοτών όπως ο Γιώργος Κουρής αλλά και διοικητικών υπαλλήλων τηλεοπτικών σταθμών που δεν έχουν κάνει ούτε ΕΝΑ ρεπορτάζ αλλά παίρνουν σύνταξη από το ταμείο!! Βλέπετε είχα την ατυχία να δουλεύω στις εκπομπές του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου με μπλοκάκι για μια δεκαετία και όχι σε κάποιο γραφείο τύπου κόμματος ή σε πολιτικό γραφείο Υπουργού ή εν τέλει να μη δουλεύω ΠΟΥΘΕΝΑ αλλά να αρθρογραφώ περιστασιακά σε κάποιο συστημικό έντυπο. Βέβαια δεν είναι η πλειοψηφία των δημοσιογράφων έτσι. Άλλωστε οι περισσότεροι ασκούν ένα λειτούργημα κάτω από αντίξοες συνθήκες και σε καθεστώς πλήρους λογοκρισίας.

Μέλημα της Ενώσεως θα ήταν εδώ και δεκαετίες αντί να γλείφουν επιχειρηματίες και να παραποιούν την ΑΛΗΘΕΙΑ να στέκονται αλληλέγγυοι στις προσπάθειες που έκαναν καταγγελτικές εκπομπές στο να μειωθεί η ΔΙΑΦΘΟΡΑ στη χώρα μας. Ο γράφων έχει συμμετάσχει σε πραγματικές δημοσιογραφικές έρευνες που η χρήση της κρυφής κάμερας αποκάλυπτε την ΣΑΠΙΛΑ που υπάρχει στην κοινωνία μας. Φακελάκια γιατρών ,δικηγόρων , πολιτικών, δημοσίων υπαλλήλων, και φυσικά δωδεκάωρη καθημερινή εργασία χωρίς ρεπό τις περισσότερες εβδομάδες του έτους. Υπήρχε βέβαια και η καλοκαιρινή άδεια αλλά ελέω μπλοκακίου χωρίς επιδόματα , δώρα και τα συναφή που απολάμβαναν όλοι αυτοί που με έκριναν ακατάλληλο για να γίνω μέλος της Ενώσεως. Αυτά όμως είναι προσωπικά και δεν θα σας κουράσω.

 Άλλωστε από τα δικά τους γλυψίματα και λάθη κινδυνεύει το ταμείο τους να συγχωνευθεί με τον ΟΑΕΕ που ελέω αυτού δεν με έκαναν μέλος της ΕΣΗΕΑ. Να δούμε τότε όλα αυτά τα λαμόγια που κάθονταν επί δεκαετίες και μας έλεγαν πότε για την ισχυρή Ελλάδα του Κώστα Σημίτη και πότε για τις τρομερές αλλαγές που θα επέφερε ο Κωστάκης Καραμανλής πως θα ζουν με συντάξεις 800 και 1000 ευρώ τον μήνα. Έχουν μείνει βλέπετε στις καλές εποχές και έδιναν και επιδόματα στους ανέργους τους , και τρόφιμα αφού πάντα τους γλύφτες της εκάστοτε εξουσίας τους θεωρούν χρήσιμους ηλίθιους!!! Ας θυμηθούν τι έγραφαν και τι έλεγαν στα συστημικά ΜΜΕ όλο το διάστημα πριν το δημοψήφισμα του καλοκαιριού. Αυτοί οι "μορφωμένοι" που ήθελαν να μείνουμε πάσι θυσία στην Ευρωζώνη δεν γνώριζαν τι θα επακολουθούσε;

Γνώριζαν αλλά πίστευαν πως την νύφη θα την πληρώσουν και πάλι τα γνωστά υποζύγια οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι και πως οι μειώσεις στις συντάξεις θα εξακολουθούσαν να γίνονται ΑΔΙΚΑ. Δηλαδή κόβουμε διακόσια ευρώ από αυτόν που παίρνει 3000 ευρώ σύνταξη και 200 ευρώ από αυτούς που έπαιρναν 800 ευρώ σύνταξη. Λένε μάλιστα πως το ταμείο τους ήταν ισχυρό και πως οι εισφορές τους μεγάλες. Λες και όλοι οι υπόλοιποι Έλληνες δεν έδιναν εισφορές. Λες και οι καναλάρχες δεν φέσωσαν τις Τράπεζες και μετά όλους εμάς με εκατομμύρια ευρώ. Λες και έχουν το θάρρος αυτά τα σκουπίδια που θέλουν να αυτοαποκαλούνται δημοσιογράφοι να πουν πως οι Κουρήδες , οι Λαμπράκηδες , οι Μπόμπολες και ένα σωρό  άλλα λαμόγια που σαν διάττοντες αστέρες πέρασαν και έδυσαν τις καλές εποχές όπως οι Λαυρεντιάδηδες και ένα σωρό άλλοι είναι για τα ΣΙΔΕΡΑ και όχι για να έχουν ΜΜΕ. Αντίθετα τους υπηρετούσαν σαν φιλιππινέζες και φώναζαν στα μικρόφωνα που τους παραχωρούσαν για μερικά ευρώ το πόσο καλοί και έντιμοι επιχειρηματίες είναι.

 Ύμνοι για αποβράσματα της κοινωνίας , για εκβιαστές , για κομιστές , για δοσιλόγους που δεν τους νοιάζει να πουληθεί και η ΑΚΡΟΠΟΛΗ αρκεί αυτοί να εξακολουθήσουν να κλέβουν. Το αμάρτημα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ δεν είναι πως διέλυσε την οικονομία είναι πως εξακολουθεί και συνομιλεί με Αλαφούζους και που τους δίνει την δυνατότητα να έχουν ακόμη και σήμερα κανάλια χωρίς να πληρώνουν ούτε ένα ευρώ για τις συχνότητες. Με ποια λογική όλοι αυτοί οι διαπλεκόμενοι που δεν πλήρωσαν ούτε ένα ευρώ , ούτε μία δραχμή επί δεκαετίες για τις συχνότητες που είχαν να διεκδικούν θέση στο δήθεν "νέο" τηλεοπτικό τοπίο; Με ποια λογική και με ποια ΗΘΙΚΗ νομιμοποίηση καλούν σήμερα τα ΜΜΕ τους πολίτες να αντιδράσουν στο νέο ασφαλιστικό; Αυτοί δεν ήταν που καλούσαν τον κόσμο να σκεφτεί ώριμα και σοβαρά και να κρατήσει την Ελλάδα μας στην Ευρωπαϊκή της Πορεία. Ποια πορεία βρε αλήτες αυτοί που οδήγησε τον μισό πληθυσμό της χώρας στην ανεργία και στην πλήρη εξαθλίωση. Τώρα σας πόνεσε για τις ουρές για μια τσάντα κρεμμύδια; Τώρα είδατε πως ο λογαριασμός δεν βγαίνει τώρα που σας κόβουν και τα δικά σας προνόμια; Είναι δύσκολο να αντιληφθεί κάποιος τι συμβαίνει εάν δεν υπήρχε αστός και δεν έχει καταστραφεί.

 Και οι περισσότεροι "δημοσιογράφοι" ανήκουν στην κατώτερη οικονομική τάξη που κάποια στιγμή εξαιτίας της δουλικότητάς τους έφτασαν να γίνουν μεσαία και κάποιοι άρχουσα. Τόσοι δημοσιογράφοι έχουν μπει στη Βουλή και κανένας δεν μας έκανε υπερήφανους για ό,τι είμαστε οι περισσότεροι.

Η συντριπτική πλειοψηφία των δημοσιογράφων γελάει χρόνια με τα διοικητικά συμβούλια της ΕΣΗΕΑ , απεχθάνεται τις λεηλασίες που έγιναν και έμειναν ατιμώρητες και συμφωνεί με την παρούσα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ πως πρέπει και οι ιδιοκτήτες ΜΜΕ να συμβάλλουν στην ανόρθωση της Ελληνικής Οικονομίας. Με ιδιοκτήτες μέσων Αλαφούζους , Κοπελούζους , Βαρδινογιάννηδες , Μπόμπολες , και Κουρήδες ελπίδα δεν υπάρχει.

Ο Κουρής π.χ έχει αλλάξει όλα τα κόμματα εξουσίας προκειμένου να είναι εκτός φυλακής. Για τον Κοντομηνά τα ξέρετε πως ακόμα κυκλοφορεί ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ και με τι χρηματικό τίμημα. Για τον Θέμο και το ΠΡΩΤΟ ΨΕΜΑ του τα έχει πει και η Ντόρα Μπακογιάννη στην Βουλή όμως εσείς εξακολουθείτε και διαβάζετε την εφημερίδα που με λύσσα στήριξε τον ΓΑΠ πως τάχα θα μας σώσει από την αριστερή λαίλαπα. Μεροκάματο θέλουν και θα δείτε πως θα δουν τον Αλέξη με άλλο μάτι.

Άλλωστε από τον Ρήγα Φεραίο ξεκίνησε ο Θέμος Αναστασιάδης πριν μας δείξει τις σημερινές του εθνικές ευαισθησίες και μέχρι πριν ένα χρόνο μας μίλαγε για την χρησιμότητα της παραμονής στο ευρώ και την ΟΛΙΚΗ καταστροφή μας εάν μας διώξουν. Αγαπητοί συνάδελφοι όσοι έχετε απομείνει να θεωρείται πως κάνετε λειτούργημα δεν γίνεται να είσαστε ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΙ με τα δικά σας και ουδέτεροι όταν διαλύονταν όλες οι κοινωνικές ομάδες.

Μείναμε Ευρώπη για να γίνουμε ο "σκουπιδότοπος" προσφύγων και μεταναστών , μείναμε Ευρώπη για να εξασφαλίσετε εσείς την δυνατότητα να κατηγορείτε όλους εμάς για ομοφοβικούς , ρατσιστές και θρησκόληπτους. Ε μην είσαστε πλεονέκτες και τα θέλετε όλα δικά σας μείνατε Ευρώπη αλλά θα έχετε μισθούς και συντάξεις Βαλκανίων. Άλλωστε και η Βουλγαρία και η Ρουμανία είναι Ευρώπη και σε λίγα χρόνια η Αλβανία και η Τουρκία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: