ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ: ΝΔ: To άδειο ταμείο, οι εσωκομματικές εκλογές και η τελευταία ευκαιρία

Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2015

ΝΔ: To άδειο ταμείο, οι εσωκομματικές εκλογές και η τελευταία ευκαιρία


Αν οι εσωκομματικές εκλογές στη ΝΔ δεν ήταν τόσο σοβαρές λόγω του θεσμικού ρόλου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, της κρίσιμης κατάστασης στην οποία βρίσκεται η χώρα αλλά και επειδή είναι ένα μεγάλο ιστορικό κόμμα, θα ήταν ανέκδοτο.
Η τελευταία ευκαιρία για τον ορισμό ημερομηνίας, που όλοι θα προτιμούσαν να είναι η 13η Δεκεμβρίου, δίνεται σήμερα με τη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ στη Συγγρού την ώρα που στη Βουλή θα συγκαλείται η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος για να διαμορφώσει τη θέση που θα κρατήσει για προϋπολογισμό και ασφαλιστικό.


Εκτός ενός ακόμα απροόπτου η μεγάλη εταιρεία τηλεπικοινωνιών που διεκδικεί την κάλυψη των εσωκομματικών εκλογών θα καταθέσει την προσφορά της και θα προσδιορίζει το χρονοδιάγραμμα μέσα στο οποίο θα μπορέσει να στήσει μία άρτια εκλογική διαδικασία. Ακόμα όμως και αν δηλώσει ότι μπορεί να προχωρήσει χωρίς πρόβλημα για τη διεξαγωγή στις 13 Δεκεμβρίου, παραμένει το οικονομικό πρόβλημα καθώς το ταμείο της ΝΔ είναι άδειο και οι υπάλληλοι απλήρωτοι για μήνες.

Στο παιχνίδι παραμένει και μία δεύτερη εταιρεία, η οποία ωστόσο ζητεί τουλάχιστον ένα μήνα περιθώριο για μία αψεγάδιαστη διαδικασία.

Υπάρχει πάντα και το εναλλακτικό σενάριο η διαδικασία να γίνει μέσω τηλεφωνικού κέντρο - call center - που ενδεχομένως θα στήσει ο ΟΤΕ, αν και οι διαφωνίες από υποψηφίους προέδρους και στελέχη είναι έντονες. Μέσω του κέντρου θα πιστοποιούνται τηλεφωνικώς τα στοιχεία των ψηφοφόρων ώστε να αποφευχθούν διπλοψηφίες.

Το θέμα της ημερομηνίας έχει διχάσει τους υποψηφίους προέδρους, που ούτως ή άλλως μετά το φιάσκο της Κυριακής 22 Νοεμβρίου βρίσκονται σε απόσταση ο ένας από τον άλλο και μιλούν μέσω εκπροσώπων.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης προβάλλουν την ανάγκη μίας αξιόπιστης διαδικασίας, έγκυρης, χωρίς προβλήματα και θέτουν ως δεύτερη προτεραιότητα την ημερομηνία των εκλογών, που θα μπορούσε να είναι και το νέο έτος.

Στον αντίποδα ο Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Άδωνις Γεωργιάδης που ζητούν πάση θυσία εκλογές στις 13 του μήνα ακόμα και αν η διαδικασία γίνει χειρόγραφα.

Και όλα αυτά την ώρα που ακόμα δεν έχει κινηθεί η νομική διαδικασία για την εταιρεία infosolutions και οι υποψήφιοι έχοντας ξεχάσει τα περί ενότητας έχουν βγάλει τα μαχαίρια ζητώντας την τιμωρία των υπευθύνων και προσπαθούν να βρουν βηματισμό αντιπολιτευτικό υπό παρασκηνιακές ζυμώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: