Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2015

2015: Ήταν για εμάς μια κακή χρονιά

Σε λίγες μέρες θα αποχαιρετήσουμε και το 2015. Ο απολογισμός της χρονιάς ήταν αρνητικός και για εμάς προσωπικά και φυσικά για το ιστολόγιό μας.
Οι χρονιές από το 2010 και μετά ήταν αρνητικές για εμάς αλλά για το ιστολόγιο δεν ήταν όλες τόσο χάλια όπως η χρονιά που μας αφήνει σε λίγες μέρες.

Και το 2011 αλλά και το 2013 το ιστολόγιο που εσείς επιλέγετε για την ανεξάρτητη και αδέσμευτη ενημέρωσή σας είχε αρκετές επιτυχίες. Είμαστε ιδιαίτερα στεναχωρημένοι για το γεγονός πως μέσα στο 2015 οι αναρτήσεις μας ήταν λιγότερες από κάθε άλλη χρονιά από το 2010 και μετά.

Τα δικά μας προβλήματα μας κούρασαν και μας έκαναν να μην βλέπουμε πλέον καμιά διέξοδο ούτε στην "ευχάριστη" ενασχόλησή μας με το να μεταφέρουμε αλήθειες που μπορεί να στεναχωρούν αλλά "σώζουν"  όσους καταλαβαίνουν μέσω των δικών μας αναρτήσεων πράγματα  για τα οποία ήταν τελείως ανυποψίαστοι.

Δεν ξέρουμε πόσο ακόμα θα έχουμε την δυνατότητα να σας κρατάμε συντροφιά στο δύσκολο διαδικτυακό μονοπάτι που αποφασίσαμε να ακολουθήσουμε το μακρινό 2008!!!

Τα χρόνια περνάνε , η κυκλοθυμική μας διάθεση αλλάζει από λεπτό σε λεπτό, και το κυριότερο η υγεία μας αποκτά πλέον ιδιαίτερη βαρύτητα σε μια ζωή που στάθηκε πολύ σκληρή με εμάς.

Η δική μας καθαρότητα δεν μας οδήγησε στο να μπορέσουμε να κάνουμε το χόμπι μας επάγγελμα. Δεν το επιδιώξαμε και ποτέ αφού τα βγάζαμε βόλτα χωρίς να χρειαστεί να υποχωρήσουμε σε κανέναν πούστη που ήθελε να μας φιμώσει  για μια χούφτα ευρώ.

Μπορεί να είχαμε (και εξακολουθούμε) να έχουμε συγκεκριμένη ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΉ καταβολή αλλά ήμασταν ανοιχτοί στο διάλογο με όλους.

Τα θετικά ακόμα και μιας "αριστερής" κυβέρνησης τα γράφουμε , την αυστηρή κριτική μας στην συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑ.ΣΟ.Κ την κάναμε , διαχωρίσαμε την θέση μας με όσους σκοτώνοντας αδυνάτους και εξαπατώντας χιλιάδες πολίτες πίστευαν πως υπερασπίζονταν τις δήθεν Ιδέες τους.

Λυπόμαστε πραγματικά για την κατάντια της Πατρίδας , λυπόμαστε για όλους αυτούς που αυτοκτόνησαν τα μαύρα μνημονιακά χρόνια , αλλά πιο πολύ στεναχωριόμαστε γιατί το ΜΑΡΤΥΡΙΟ αυτό δεν θα σταματήσει.

Το λέμε με απόλυτη βεβαιότητα πως ο λογαρισμός δεν ΒΓΑΙΝΕΙ και πως εάν συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε αυτές τις λάθος πολιτικές θα βλέπουμε μέρα με την μέρα την ζωή για τους περισσότερους από εμάς να γίνεται ολοένα και πιο μαρτυρική.

Δεν έχει να κάνει με την δική μας οικονομική κατάσταση η στάση ζωής που κρατάμε. Εμείς χάσαμε σχεδόν όσα μας άφησαν οι πρόγονοί μας αλλά δεν πουλήσαμε ούτε για μια ώρα τις Ιδέες μας.

Θα μπορούσαμε να "βολευτούμε" όπως τόσοι και τόσοι αλλά η συνείδησή μας δεν μας το επέτρεψε.

Είχαμε πάντα ΑΠΟΨΗ , δεν σιγήσαμε στη ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ των Ελλήνων , και κατάφεραν να μας απομονώσουν.

Βλέπετε άλλοι δήθεν αντιμνημονιακοί μας κουνάνε τώρα το δάχτυλο και μας εγκαλούν να σοβαρευθούμε για το "καλό" της Πατρίδας.

Οι συνομιλητές του Λεβέντη μας λένε εμάς για ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ . Μα πόσο γελοίοι φαίνονται όλοι αυτοί που μέσα σε λίγους μήνες άλλαξαν άρδην απόψεις σε ό,τι πίστευαν.

Η ανεύθυνη αριστερά , η ψοφοδεξιά του βολέματος , το κέντρο που διαπλέκεται με όλους , οι κομμουνιστές της συμφοράς και το φασισμού, οι Ναζιστές της Χρυσής Αυγής , και οι δήθεν Λεβέντηδες που θέλουν κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας με Παπαδήμο ή Στουρνάρα!!

Βέβαια να μην ξεχάσουμε και το σινάφι μας που επί μια πενταετία μας φλόμωσαν για την ανάγκη του μνημονιακού μας μονόδρομου και όταν κλήθηκαν οι ίδιοι να συνεισφέρουν ένα ευρώ άρχισαν να λένε και καμιά αλήθεια.

Τώρα κατάλαβαν πως ο λογαριασμός δεν βγαίνει , τώρα βλέπουν και αυτοί πως η Ελλάδα ξεπουλιέται για ένα πινάκιο φακής στους ξένους τοκογλύφους που μέχρι πρότινος τους αποκαλούσαν "σωτήρες" μας.

Τι να πει κανείς για τον όμιλο του Αλαφούζου και την στάση του όλα αυτά τα χρόνια; Τι να πει κανείς για το MEGA , τον ANT1 , τον ALPHA του Κοντομηνά που ακόμη να εκδικαστεί η υπόθεσή του;

Ο κόσμος πλέον γνωρίζει αλλά είναι τόσο απελπισμένος που δεν ξέρει πλέον πως να επιβιώσει.

Σε τέτοιες συνθήκες οι επιλογές του κόσμου θα είναι σίγουρα λιγότερο Ιδεολογικές και περισσότερο τιμωρητικές για όλους.

Όμως η Αστική μας Δημοκρατία δεν ξέρουμε από τι θα αντικατασταθεί και αυτό θα έπρεπε να μας προβληματίζει όλους μας.

Κάπου εδώ θα σας αφήσουμε να σκεφθείτε και τις δικές σας ευθύνες . Κάπου εδώ θα σας ζητήσουμε να αναλογιστείτε και εσείς ποιους και κυρίως γιατί ψηφίζατε τόσα χρόνια.

Κάπου εδώ η δική μας μοναδική σχέση θα κάνει ένα μικρό διάλειμμα , απαραίτητο για δούμε εάν και κατά πόσο μπορούμε να προχωρήσουμε έστω "κουτσά" και στο νέο έτος που μπαίνει σε λίγες μέρες.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους με βοήθησαν τις δύσκολες αυτές μέρες του 2015 μέσα από την καρδιά μου.

Θα ήθελα να μπορούσα να άλλαζα έναν κόσμο που οδεύει στον αφανισμό του. Θα ήθελα να ζούσα σε προηγούμενες δεκαετίες ή και αιώνες.

Όμως το ΣΗΜΕΡΑ είναι σκληρό , η ζωή πρέπει να συνεχιστεί και ο καθένας από εμάς πρέπει να διαλέξει για ποιο λόγο και με τι σκοπούς θα συνεχίσει.

Το πρόβλημα είναι όταν δεν βρίσκεις κάποιον λόγο. Αλλά ας τα αφήσουμε αυτά μέρες που έρχονται δεν θέλω να σας βαρύνω.

"Ελπίζω" η Γέννηση του Θεανθρώπου να μας βοηθήσει να βρούμε τον χαμένο μας προσανατολισμό αλλά δεν το πιστεύω.

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: