ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ: Καθημερινό κολατσιό για 11.000 μαθητές στις φτωχογειτονιές της Αθήνας!

Τετάρτη, 9 Δεκεμβρίου 2015

Καθημερινό κολατσιό για 11.000 μαθητές στις φτωχογειτονιές της Αθήνας!

ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΕΠΙ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΑ.ΣΟ.Κ- ΝΔ ; 

Αρχισε η καθημερινή χορήγηση δεκατιανού σε 11.000 μαθητές και μαθήτριες 64 δημοτικών σχολείων και συστεγαζόμενων νηπιαγωγείων, που βρίσκονται στην Αθήνα. Πρόκειται για κοινή πρωτοβουλία των υπουργείων Εργασίας και Παιδείας, σε συνεννόηση με συλλόγους γονέων και διδασκόντων και εστιάζεται σε γειτονιές της Αθήνας που έχουν πληγεί περισσότερο από την ανθρωπιστική κρίση.

Το πρόγραμμα απευθύνεται στο σύνολο των μαθητών των συγκεκριμένων σχολείων και θεωρείται ένα «πρώτο βήμα», έτσι ώστε να καταστεί δυνατό το 2016 να επιτευχθεί σίτιση όλων των μαθητών δημοτικών σε περιοχές σε όλη την Ελλάδα όπου υπάρχει η μεγαλύτερη ανάγκη.

Το κόστος των πρώτων υλών, της παρασκευής και της διανομής του δεκατιανού ανέλαβε η εταιρία Γρηγόρης Μικρογεύματα σε συνεργασία με τις εταιρίες Καραμολέγκος, Αραμπατζής Ελληνική Ζύμη, Coca-Cola Τρία Εψιλον και Optima με το τυρί Adoro Gouda. Με τον τρόπο αυτόν αναδεικνύονται οι δυνατότητες τέτοιων συμπράξεων προς όφελος του κοινωνικού συνόλου, όπως επίσης και η εγρήγορση των επιχειρήσεων που συμμετέχουν σε σοβαρά κοινωνική ζητήματα, όπως είναι η σίτιση μαθητών δημοτικού.

Σημειώνεται ότι λόγω της μεγάλης οικονομικής κρίσης έχουν εκπονηθεί έρευνες που δείχνουν ότι οι μισοί μαθητές που φοιτούν σε σχολεία σε περιοχές που βιώνουν μεγάλη οικονομική ύφεση αντιμετωπίζουν επισιτιστική ανασφάλεια.

Επίσης, το 42% από αυτά τα παιδιά δεν έχει φυσιολογικό βάρος, ενώ μία στις έξι οικογένειες από τέτοιες περιοχές δεν έχει πηγή εισοδήματος. Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι το 9,4% των μαθητών είναι ανασφάλιστο, γεγονός που δείχνει ότι οι γονείς τους δεν εργάζονται για μεγάλο χρονικό διάστημα και έτσι δεν μπορούν να τα ασφαλίσουν, ενώ το 6,9% των παιδιών δεν είχε ηλεκτρικό ρεύμα στο σπίτι του.

ΠΗΓΗ: Εφημερίδα "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" 

Δεν υπάρχουν σχόλια: