Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2015

Περιμένοντας την Vodafone να διοργανώσει τις εκλογές στη ΝΔ


ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ 
Είναι λυπηρό αλλά αληθινό. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενώ σήμερα θα είχε εκλέξει τον νέο αρχηγό του ακόμα ψάχνει εταιρεία να του διοργανώσει με ασφάλεια τις εσωκομματικές εκλογές. Διαβάσαμε μάλιστα σήμερα στο μνημονιακό ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ πως είναι κοντά στο να αναλάβει τις εσωκομματικές εκλογές η εταιρεία Vodafone!!!Στο ρεπορτάζ διαβάσαμε πως η συγκεκριμένη εταιρεία είναι και πιο φθηνή και είναι σε θέση να φέρει εις πέρας τις εκλογές για να μην επαναληφθεί το φιάσκο της προηγούμενης Κυριακής όπου τα μέλη , τα στελέχη αλλά και όσοι επιθυμούσαν να εκλέξουν νέο αρχηγό στη ΝΔ βρέθηκαν να περιμένουν να ξεκινήσει μια εκλογική διαδικασία που δεν ξεκίνησε ποτέ!!

Η κριτική που έγινε δεν είναι κάτι που θα μας απασχολήσει στο παρόν κείμενο. Άλλωστε όλοι πλέον έχουν βγάλει τα συμπεράσματα τους. Με αυτό το κείμενο θέλουμε απλώς να μεταφέρουμε στα στελέχη της ΝΔ (που πληρώνονται όπως πληρώνονται και όταν από το κόμμα) πως η βάση πλέον έχει βαρεθεί να αγωνίζεται για να έχουν κέρδη μια μικρή μειοψηφία δίπλα στον εκάστοτε αρχηγό. Οι κύκλοι του αρχηγού , οι στενοί του συνεργάτες και γενικά όσοι έχουν κάνει επάγγελμα την δήθεν ιδεολογία τους είναι αυτοί που έχουν κάνει την βάση του κόμματος να μην πιστεύει πλέον σε τίποτα.

Ο Τσίπρας μαζί με τον Καμμένο γνωρίζοντας αυτή την αγανάκτηση νιώθουν ΣΙΓΟΥΡΟΙ πως ούτε ο αυριανός αρχηγός του κόμματος θα είναι σε θέση να αμφισβητήσει την πολιτική τους παντοδυναμία. Ουδείς από τους επίδοξους αρχηγούς της ΝΔ δεν σκέφτεται το ενδεχόμενο να ζητήσει ΑΜΕΣΑ εκλογές και όλοι; έχουν την λογική να τελειώνει με τις οδυνηρές "μεταρρυθμίσεις" ο Τσίπρας και μετά πάμε σε εκλογές.

Όμως χωρίς συναίνεση δεν πρόκειται να λυθεί ούτε το ασφαλιστικό ούτε ένα σωρό άλλα θέματα που οι κυβερνήσεις τα έκρυβαν επί χρόνια κάτω από το χαλί. Ουδείς τις καλές μέρες του άκρατου δανεισμού προχώρησε στο να λύσει θέματα που καίγανε και είχαν πολιτικό κόστος. Προσπάθησε η Κυβέρνηση Μητσοτάκη , έκανε μια νύξη η κυβέρνηση Σημίτη και μετά όλες οι υπόλοιπες έκαναν σαν να μην υπήρχαν.

Η παγκόσμια οικονομική κρίση τα έφερε στην επιφάνεια , μεσολάβησε η χρεοκοπία της χώρας , η πλήρη κηδεμονία της από την Τρόϊκα και νάμαστε εδώ να προσπαθούμε να λύσουμε τώρα θέματα που έμεναν άλυτα για δεκαετίες. Και αυτή η κυβέρνηση όπως και η προηγούμενη δεν έχουν καμιά δυνατότητα να λύσουν κανένα ασφαλιστικό. Το ασφαλιστικό δεν μπορεί να λυθεί με πάνω από 2/000/000 ανέργους , ούτε μπορεί ΟΥΔΕΙΣ να εγγυηθεί σύνταξη στους σημερινούς σαραντάρηδες.


Δεν υπάρχει σωτηρία για όλους όσους πιστεύουν πως μπορούμε να μένουμε στο σκληρό πυρήνα της Ε.Ε και να έχουμε συντάξεις ικανές να καλύψουν τα αναγκαία έξοδά μας για βιοπορισμό. Συντάξεις φιλοδωρήματα και δυστυχία χωρίς ΤΕΛΟΣ είναι ο μνημονιακός μας  μονόδρομος που όσο γρηγορότερα αμφισβητηθεί στην πράξη και με σχέδιο και όχι στα λόγια , τόσο το καλύτερο για την δύσμοιρη Πατρίδα. Η καλύτερη λύση για την Πατρίδα ήταν η λύση Σόϊμπλε για προσωρινή έξοδο της χώρας από την ζώνη του ευρώ.

Αφού ο Τσίπρας μας καταδίκασε στο να μην την δεχθεί θα υποστεί και αυτός τις συνέπειες της λάθος επιλογής του.  Η ΝΔ οφείλει ΑΜΕΣΑ να επαναδιαπραγματευθεί τις σχέσεις της με την Ε.Ε γιατί σε διαφορετική περίπτωση κινδυνεύει να μείνει χωρίς οπαδούς. Τα υποζύγια ξύπνησαν και το παραμύθι της ΙΣΧΥΡΗΣ Ε.Ε και φυσικά της ισχυρής Ελλάδας δεν έχει δράκο!!!

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: