Κυριακή, 1 Νοεμβρίου 2015

Βασικά σημεία της συνέντευξης του υποψήφιου προέδρου της ΝΔ Απόστολου Τζιτζικώστα στην εφημερίδα «Real News»

Το όραμά του και τα σχέδιά του για τις απαιτούμενες αλλαγές στη Νέα Δημοκρατία αναλύει στη συνέντευξη που παραχώρησε ο υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας Απόστολος Τζιτζικώστας στην εφημερίδα «Real News» και στη δημοσιογράφο Χριστίνα Κοραή.
Στη συνέντευξη που δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της «Real News», ο κ. Τζιτζικώστας επισημαίνει ότι «η Νέα Δημοκρατία δεν έχει χρόνο, πρέπει να αλλάξει τώρα για να ανατρέψει την πορεία συρρίκνωσής της. Οραματίζομαι μια άλλη Νέα Δημοκρατία, μια μεγάλη, σύγχρονη παράταξη που δεν περιχαρακώνεται και κλείνεται πίσω από τοίχους, απλώς για να κρατήσει τις μειωμένες δυνάμεις της».
Επίσης, αναφέρει ότι τρεις από τις σημαντικότερες αλλαγές που θέλει να κάνει στην παράταξη της ΝΔ είναι στη δομή, στην καθημερινή λειτουργία και κυρίως στην αντίληψη.

Τα βασικά σημεία της συνέντευξης του Απόστολου Τζιτζικώστα στη «Real News» είναι τα εξής:

-Γιατί θεωρεί ότι μπορεί να κερδίσει τον κ. Τσίπρα:
Έχει φέρει δηλαδή ως πρωθυπουργός τόσο… λαμπρά αποτελέσματα; Το ζήτημα για τη Νέα Δημοκρατία είναι το πώς γρήγορα θα μπορέσει να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου, να παρουσιαστεί έτοιμη
Ακούγεται σαν κατόρθωμα -όπως υπονοείτε με την ερώτηση σας- το να κερδίσει κάποιος τον Αλέξη Τσίπρα; Έχει φέρει δηλαδή ως πρωθυπουργός τόσο… λαμπρά αποτελέσματα; Υπάρχει κανείς σήμερα που δε βλέπει τις καταστροφικές συνέπειες των ψεμάτων του κ. Τσίπρα; Το πισωγύρισμα και τη δημιουργία οικονομικού και κοινωνικού χάους; Τη συντριβή και την απόγνωση που δημιουργεί όχι μόνο με τις υποσχέσεις που δεν τήρησε, αλλά και τον εφιάλτη που δημιουργεί στην πραγματική οικονομία; Ο κ. Τσίπρας αυξάνει την ανεργία, καταστρέφει κάθε καθεστώς κοινωνικής προστασίας και συνεχίζει… Πέρα από τις ιδεοληψίες τώρα βλέπουμε καθημερινά και το μέγεθος της ανικανότητας. Το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής προβλέπει δημοσιονομικό εκτροχιασμό το 2015, βαθύτερη ύφεση, ενώ προειδοποιεί για μακροχρόνια στασιμότητα. Το ζήτημα λοιπόν, για τη Νέα Δημοκρατία είναι το πώς γρήγορα θα μπορέσει να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου, να παρουσιαστεί έτοιμη.

-Για το όραμά του για τη ΝΔ:
Οραματίζομαι μια άλλη Νέα Δημοκρατία, μια μεγάλη, σύγχρονη παράταξη που δεν περιχαρακώνεται και κλείνεται πίσω από τοίχους, απλώς για να κρατήσει τις μειωμένες δυνάμεις της
Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει χρόνο, πρέπει να αλλάξει τώρα για να ανατρέψει την πορεία συρρίκνωσης της. Αλλά ούτε και η κοινωνία έχει χρόνο. Ποιος Έλληνας έχει σήμερα χρόνο όταν αγωνιά ακόμη και για το αύριο; Πώς θα τα καταφέρει; Χρόνο θέλουν μόνο όσοι θέλουν να συντηρήσουν το παλιό και τον άξιο συνεχιστή του, τον Αλέξη Τσίπρα. Όσοι έχουν συμφέρον να κρατούν τους λογαριασμούς τους με το χθες ανοιχτούς.
Τα τρία πιο σημαντικά πράγματα που θα αλλάξω στη ΝΔ είναι τη δομή, την καθημερινή λειτουργία και κυρίως την αντίληψη. Είναι η εποχή της συμμετοχής και όχι της κινητοποίησης, η εποχή του μέλους που παίζει κεντρικό ρόλο κι όχι του χειροκροτητή της κερκίδας. Είναι η εποχή που το «όλοι μαζί» ή θα γίνει πράξη σ’ αυτό το κόμμα οπότε θα πρωτοπορήσουμε, θα φύγουμε μπροστά μαζί με την κοινωνία ή θα κλειστούμε στο κάστρο μας και θα κοιτάμε την κοινωνία να φεύγει γι’ αλλού. Αυτό που σήμερα χρειαζόμαστε και στη Νέα Δημοκρατία και στην πατρίδα μας γενικότερα είναι να προσελκύσουμε και να αξιοποιήσουμε τα καλύτερα μυαλά, ανεξαρτήτως ηλικίας.

-Για την κοινοβουλευτική παρουσία της ΝΔ:
Η Νέα Δημοκρατία στις επόμενες εκλογές, που δε θα αργήσουν, διεκδικεί την Πρωθυπουργία και εκεί δεν υπάρχει κανένα ασυμβίβαστο
Πρόβλημα με το οποίο δεν πρέπει να συμβιβαστούμε είναι μια Αντιπολίτευση που βρίσκεται σε απόσταση από τους πολίτες. Εντός Βουλής η Νέα Δημοκρατία κέρδιζε και κερδίζει όλες τις μάχες, διότι έχει έμπειρους και ικανότατους βουλευτές. Οι μάχες χάθηκαν εκτός βουλής, στην κοινωνία και εκεί θα τις δώσουμε και θα τις κερδίσουμε. Και κάθε νίκη μας στον κόσμο θα ενδυναμώνει ακόμη περισσότερο την παρουσία μας στη Βουλή. Οι βουλευτές μας το ξέρουν αυτό καλά. Για να καταφέρουμε σύντομα να υπερασπιστούμε με επάρκεια τους Έλληνες και τα συμφέροντα της χώρας και μόνον αυτά. Γιατί είναι επικίνδυνο οι πολίτες να μην πιστεύουν στην ικανότητα του πολιτικού συστήματος. Είναι επικίνδυνο για τη Δημοκρατία μας.

-Γιατί θεωρεί εαυτόν καλύτερο υποψήφιο:

Θέλω να αυτοπροσδιορίζομαι και να αντλώ τη δύναμή μου από τις υγιείς δυνάμεις που με στηρίζουν
Απευθύνομαι στο σύνολο της παράταξης και όχι σε υποσύνολα. Πιστεύω σε μια πραγματική κι όχι πλασματική, νέα αντίληψη σε ένα ιστορικό κόμμα, ένα σπουδαίο κόμμα, αλλά αυτό δεν έχει σχέση με τις προσωπικότητες των άλλων υποψηφίων.

-Για τη στάση της ΝΔ απέναντι στο μνημόνιο και τους εφαρμοστικούς νόμους:

Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να έχει συνέπεια λόγων και έργων
Κάθε νομοσχέδιο που έρχεται στη Βουλή και είναι στη σωστή κατεύθυνση, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να το ψηφίζουμε. Αλλά αντιπολίτευση έμμεσης στήριξης στη χειρότερη κυβέρνηση, την κυβέρνηση που μας έσυρε σε τρίτο Μνημόνιο χωρίς λόγο στην πραγματικότητα, δεν μπορούμε να δεχτούμε. Θα είναι σαν να προδίδουμε τον κόσμο μας και τις αρχές μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: