Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου 2015

Βροχή οι αντιδράσεις για την επίθεση κατά Κουμουτσάκου: Επικίνδυνο το ακροδεξιό παιχνίδι που παίζει η ΝΔ, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

Την Νέα Δημοκρατία θεωρεί υπαίτια ο ΣΥΡΙΖΑ για την επίθεση που δέχτηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος από ακροδεξιά στοιχεία, έξω από τη Βουλή. Την επίθεση καταγγέλλουν ΚΚΕ και Ανεξάρτητοι Έλληνες και ο πρόεδρος της Βουλής Νίκςο Βούτσης.
“Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει τη θρασύτατη επίθεση από φασιστοειδή στο βουλευτή της ΝΔ Γιώργο Κουμουτσάκο. Η επίθεση αυτή αναδεικνύει το πόσο επικίνδυνο είναι το ακροδεξιό παιχνίδι που παίζει η ΝΔ τις τελευταίες ημέρες. Προσπαθώντας να αναδείξουν σε μείζον πολιτικό θέμα μια προσωπική θέση του Ν. Φίλη που εκφράστηκε, μάλιστα, προ διετίας, κατάφεραν να ανασύρουν στο προσκήνιο τις δυνάμεις του μίσους και της ακροδεξιάς βίας”, αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

ΝΔ: Κυβέρνηση και υπουργοί τροφοδοτούν με τις δηλώσεις τους τα φασιστοειδή

“Ας συνειδητοποιήσουν επιτέλους ότι το φλερτ με την πατριδοκαπηλία ούτε μπορεί να τους βγάλει από το πολιτικό τους αδιέξοδο, ούτε αρμόζει σε πολιτικές δυνάμεις που θέλουν να ονομάζονται δημοκρατικές”, καταλήγει η ανακοίνωση
Την τραμπουκική επίθεση κατά του κ. Κουμουτσάκου καταδικάζουν και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με ανακοίνωσή τους:

“Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καταδικάζουμε σε όλους τους τόνους την τραμπούκικη επίθεση που δέχθηκε ο βουλευτής της Ν.Δ Γιώργος Κουμουτσάκος από ακροδεξιά στοιχεία, τα οποία παρεισέφρησαν στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας των Ποντίων για τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη σχετικά με τη Γενοκτονία.
Κάθε μορφή βίας είναι απαράδεκτη, αποκρουστική και καταδικαστέα. Τέτοιου είδους συμπεριφορές και πρακτικές διαπνέονται από φασιστικές αντιλήψεις που δεν έχουν την παραμικρή σχέση με τα συλλαλητήρια διαμαρτυρίας και τη Δημοκρατία”.

“Τέτοιου είδους ενέργειες δεν εκφράζουν τα φτωχά λαϊκά στρώματα ποντιακής καταγωγής” αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ: “Το ΚΚΕ καταδικάζει την επίθεση, από φασιστοειδή, σε βάρος του βουλευτή της ΝΔ Γ. Κουμουτσάκου στη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Ποντιακών Ενώσεων. Τέτοιου είδους ενέργειες δεν εκφράζουν τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα ποντιακής καταγωγής”.

"Η Ένωση Κεντρώων καταδικάζει τους τραμπουκισμούς κατά οποιουδήποτε πολίτη και κατά των μελών του κοινοβουλίου. Από ένα λάθος του κ. Φίλη κοντέψαμε να ζήσουμε ακροδεξιού τύπου θηριωδίες, ευτυχώς χωρίς να θρηνήσουμε θύμα αυτή τη φορά", αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ένωσης Κεντρώων.
Αντίδραση Βούτση

«Καταγγέλλω και καταδικάζω απερίφραστα τη βιαιοπραγία εναντίον του βουλευτού του Ελληνικού Κοινοβουλίου κ. Γιώργου Κουμουτσάκου, στο πλαίσιο εκδήλωσης Ποντιακών οργανώσεων που κατά τα άλλα διεξήχθησαν ησύχως έξω από τη Βουλή, από ακραία στοιχεία που φέρουν τον εθνικιστικό, ρατσιστικό μισαλλόδοξο λόγο σαν προκάλυμμα, ακόμα και για βιαιότητες, και μάλιστα απέναντι σε μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου", αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

"Είναι ένα υπόδειγμα άθλιας συμπεριφοράς, από το οποίο πρέπει όλοι να πάρουν τις αποστάσεις τους και να αφήσουν το δημοκρατικό διάλογο για όλα τα ζητήματα να εξελίσσεται ελεύθερα, παρά τις πολιτικές αντιπαραθέσεις και αντιδικίες που ακόμα και ερίζοντα επιστημονικά και πολιτικά ζητήματα δημιουργούν. Το καταγγέλλω απερίφραστα, όπως εξ όσων αντελήφθην και οι πτέρυγες της Ελληνικής Βουλής", καταλήγει η δήλωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: