Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2015

Κίνδυνος να μας κυβερνάει για καμιά δεκαετία ο Τσίπρας άμα δεν σοβαρευτεί η κεντροδεξιά ή ό,τι απέμεινε...


Οι επιλογές της ΝΔ τα τελευταία χρόνια δείχνουν πως έχει χάσει τελείως την επαφή της με την ελληνική κοινωνία. Άνθρωποι που δεν δούλεψαν ποτέ στη ζωή τους βρέθηκαν σε θέσεις κλειδιά στο κόμμα και το οδήγησαν σε τεράστιες εκλογικές ήττες.
Δεν θα αναφερθώ στο παρόν άρθρο σε ονοματολογία. Άλλωστε όλοι γνωρίζουν ποια στελέχη της κεντροδεξιάς είναι αυτά που απωθούν μεγάλες κοινωνικές ομάδες να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να πάμε επιτέλους μπροστά.

Με τα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ , με τους ψευτοπατριωτισμούς του Καμμένου, και με τον θίασο που αποκαλούν ελληνική κυβέρνηση σωτηρία δεν υπάρχει. Είναι αδύνατον παιδιά του κομματικού σωλήνα που δεν κόλλησαν ούτε ένα ένσημο να καταλάβουν και στη συνέχεια να επιλύσουν προβλήματα που αφορούν το σύγχρονο καπιταλιστικό μας σύστημα.

Για να καταστρέφουν καλοί είναι, όχι όμως για να δημιουργούν και να παράγουν. Δυστυχώς όμως στην αξιωματική αντιπολίτευση βρίσκεται ένα κόμμα το οποίο σπαράσσεται από φατρίες και τζάκια που δεν έχουν ακόμη καταλάβει γιατί έχασαν τις εκλογές. Χάνουν συνέχεια από το 2014 σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις και δεν έκαναν καμιά σοβαρή αυτοκριτική για τα τεράστια λάθη που οδήγησαν χιλιάδες ψηφοφόρους τους  να τους  γυρίσουν την πλάτη.

Οι εσωκομματικές εκλογές που γίνονται σε λίγες μέρες είναι η τελευταία ευκαιρία αυτού του κόμματος ,να μπορέσει και πάλι να εκπροσωπήσει την μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη ώστε να μπορέσει να βγάλει την χώρα από τον βούρκο.

Όμως όταν δεν τιμωρεί τα στελέχη της που συμμετείχαν σε σκάνδαλα και πλήγωσαν τους νεοδημοκράτες πως είναι δυνατόν να την εμπιστευθούν και πάλι.

Δεκάδες τα σκάνδαλα της περιόδου του Κώστα Καραμανλή , δυστυχώς  όμως και της τελευταίας περιόδου διακυβέρνησής της 2012-2014, και ουδείς έχει το σθένος να καθαρίσει την βρωμιά μέσα στο κόμμα.

Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τους υποψηφίους έχουμε πάρει και θέση άλλωστε, αλλά δεν βλέπουμε παρά τους ίδιους και τους ίδιους που έβλαψαν το κόμμα να εξακολουθούν να βρίσκονται σε θέσεις κλειδιά.

Το συνέδριο της ΝΔ είναι πλέον εμφανές πως θα λύσει μια για πάντα όλα δεινά της παράταξης ή εάν δεν το κάνει θα οδηγηθεί στην πλήρη απαξίωση το κόμμα της ΝΔ από την πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας.

Θεωρούμε αναγκαίες πολλές οργανωτικές αλλαγές στο κόμμα και συμφωνούμε με τις προτάσεις Τζιτζικώστα αλλά δεν βλέπουμε πως μπορεί να λειτουργήσουν με λογική ισορροπιών που βλάπτει ανεπανόρθωτα την παράταξη.

Στις 22 Νοεμβρίου ή τολμάμε να αλλάξουμε ή χάνουμε για πάντα το παιχνίδι της εξουσίας. Ο Τσίπρας και η παρέα του ήρθε για να μείνει και δεν θα πέσει με αντιπολίτευση που στο θέμα π.χ των τηλεοπτικών αδειών προσκύνησε την εγχώρια τηλεοπτική διαπλοκή και δεν είχε το θάρρος να πει ένα μεγάλο ΟΧΙ σε αυτούς που επί 25 χρόνια δεν έδωσαν ούτε ένα ευρώ για τις τηλεοπτικές άδειες που κατείχαν ΤΖΑΜΠΑ.

Με λογικές τέτοιες η ΝΔ έφτασε σε αυτά τα ποσοστά. Με λογικές που έδιναν σε εφοπλιστές δεκάδες φοροαπαλλαγές την ίδια ώρα που ξεζούμιζαν την ελληνική μεσαία τάξη.

Τα ψέματα τελειώνουν και εάν θέλουμε η ΝΔ να εκφράζει τους οπαδούς της πρέπει να δώσουμε την δυνατότητα να εκφραστεί ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ  η βάση της.

Ποιον ρώτησαν οι βουλευτές όταν καταψήφισαν το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες;

Ποιον ρώτησαν όταν ψήφισαν μνημονιακούς νόμους αντίθετους από όσα πρέσβευαν;

Ποιον ρώτησαν όταν ψήφισαν για το τζαμί στην Αθήνα;

Ποιον ρώτησαν όταν πούλησαν τον ΟΠΑΠ;

Ποιον ρώτησαν όταν ξεπούλησαν τον ΟΤΕ;

Ο κόσμος της ΝΔ σιχάθηκε βουλευτές διεφθαρμένους που έπαιρναν μίζες , έχτιζαν βίλες και μιλούσαν για νόμιμο και ηθικό!!!

Βαρέθηκε να τους βλέπει να διασκεδάζουν στη Μύκονο την ώρα που εκείνοι δεν είχαν να φάνε.

Βαρέθηκε να βάζει πλάτη και να βλέπει να μένει ΠΑΝΤΑ στη γωνία όταν ουρανοκατέβατοι και τζάκια διέλυαν κάθε προσπάθεια πραγματικής αλληλεγγύης  προς τους συνανθρώπους μας.

Αλήθεια η ΝΔ μοίρασε ποτέ τρόφιμα στους αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας;

Τι έκανε το κόμμα της ΝΔ για να δείξει πως ενδιαφέρεται για τα εκατομμύρια ανέργους;

Που είναι οι επενδύσεις του κ.Σαμαρά τα δυόμιση χρόνια διακυβέρνησης του Τόπου;

Τι έγιναν τα Ζάππεια και πως εν μια νυκτί ο αντιμνημονιακός Σαμαράς στήριξε την κυβέρνηση Παπαδήμου;

Γιατί ο Κώστας  Καραμανλής έμεινε "μουγκός" επί μια πενταετία ,για να μας καλέσει να πούμε ΝΑΙ στο δημοψήφισμα μαζί με τα άλλα ζόμπι της ΝΔ,  και εμείς τους  γράψαμε εκεί που τους αξίζει και είπαμε ΟΧΙ.

Η ΝΔ έχει γεμίσει από προβεβλημένα στελέχη πολιτικούς νάνους που κάνουν τον πινόκιο Τσίπρα να φαντάζει ικανός!!

 Η φαιδρότητα μιας πλειάδας στελεχών της παράταξης , οι ελιτίστικες απόψεις τους και οι αισχρές τηλεοπτικές τους παρουσίες έκαναν τον Τσίπρα και τον Καμμένο να έχουν ένα ποσοστό της τάξεως του 40% την ώρα που υπέγραψαν το χειρότερο μνημόνιο. Εάν λοιπόν θέλουν κάποιοι να μην μας κυβερνάει για πολλά χρόνια αυτός ο "αριστερός" θίασος θα πρέπει να πιέσουν όλους τους υποψήφιους να κάνουν σαρωτικές αλλαγές στο κόμμα.

Και όσοι δεν τις θέλουν να καταψηφιστούν. Η τελευταία ευκαιρία της ΝΔ είναι η επόμενη περίοδος για να σοβαρευτεί και να επιλέξει ένα διακύβευμα που θα δίνει προοπτική και θα εμπνέει τους πολίτες. Κάθε μέρα που περνάει πιστεύουμε όλο και περισσότερο πως το κόμμα έχει υποστεί τόσο ανεπανόρθωτη ζημιά που χρειάζεται μια "μπουλντόζα" να σαρώσει τα πάντα. Δεν βλέπουμε σε καμιά από τις υποψηφιότητες τον μεγάλο ηγέτη.

Όμως στηρίζουμε Απόστολο Τζιτζικώστα με την ελπίδα πως θα εφαρμόσει  ΟΛΕΣ τις αλλαγές που έχει προαναγγείλει.

Άλλωστε ο ίδιος μνημόνια δεν υπέγραψε , μίζες από την Siemens δεν πήρε, δεν είπε ποτέ πως το μνημόνιο είναι ευλογία όπως ο Άδωνις (συγγνώμη φίλε) και δεν έχασε με 7,5 μονάδες διαφορά από τον Τσίπρα όπως ο Μεϊμαράκης.

Άλλωστε η πολεμική που δέχεται μας κάνει να πιστεύουμε πως το παλιό αντιδρά γιατί δεν θέλει να αλλάξει απολύτως τίποτα.

Ελπίζουμε να μην μας διαψεύσει εάν εκλεγεί ,και να τηρήσει τις υποσχέσεις του προς τους φίλους και οπαδούς της ΝΔ.

Εμείς δεν περιμένουμε ΤΙΠΟΤΑ, άλλωστε για εμάς είναι πλέον σαφές πως δεν υπάρχει ΖΩΗ εντός μνημονίων!!!

Και για να βγούμε από αυτά ,χρειάζεται ένα σχέδιο εθνικής σωτηρίας που απαιτεί και ευρεία συναίνεση αλλά κυρίως αποφασιστικότητα για ρήξη με όσους μας θέλουν μια μόνιμη αποικία χρέους.

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: