Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2015

Βαριά υπονοούμενα και κατηγορίες μεταξύ των υποψηφίων προέδρων της ΝΔ


Εν μέσω σφοδρής εσωκομματικής θύελλας με βαριά υπονοούμενα αλλά και «έξω από τα δόντια» κατηγορίες μεταξύ των υποψηφίων προέδρων της ΝΔ και, παράλληλα, με φλογερή αλλά όχι «κοινή» αντιμνημονιακή γλώσσα η αξιωματική αντιπολίτευση βαδίζει προς τις εσωκομματικές εκλογές.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης βρίσκεται από τη Δευτέρα στη Βόρεια Ελλάδα, γεγονός που φανερώνει τη σημασία που δίνει σε μία περιοχή που θεωρείται «κάστρο» του Απόστολου Τζιτζικώστα. Θα επισκεφτεί τη Χαλκιδική και θα έχει συνάντηση με τους μεταλλωρύχους στον Πολύγυρο. Το γεγονός ότι έχει μπει στο στόχαστρο όλων των συνυποψηφίων του δεν φαίνεται να τον ανησυχεί. Εμμένεινα μην απαντά ο ίδιος στις επιθέσεις που δέχεται αλλά μέσω συνεργατών του με… διαρροές που έχουν ένα κοινό τόπο. «Ο κ. Μεϊμαράκης είναι πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ρόλος του είναι να ελέγχει και να κρίνει την κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα».

Μετά τον Απόστολο Τζιτζικώστα που τον κατηγόρησε για «συμφωνίες πίσω από κλειστές πόρτες» μπήκε σήμερα στο πεδίο βολής και του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος άφησε σαφείς αιχμές εναντίον του για το γεγονός ότι «εκμεταλλεύεται» το θεσμικό του ρόλο, επιμένει σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας να λειτουργεί μόνο ως πρόεδρος και δεν έχει μιλήσει για τα σχέδιά του για την παράταξη.

«Πρέπει να μιλήσει και να μας πει τι θα κάνει» είπε σε συζήτηση με τους δημοσιογράφους ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος τάσσεται υπέρ του να γίνει debate μεταξύ των υποψηφίων για να παρουσιάσουν τις θέσεις του.

«Έκανε debate με τον κ. Τσίπρα, μπορεί να κάνει και με τους συνυποψηφίους του», επεσήμανε αιχμηρά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε την ιστοσελίδα της προεκλογικής του καμπάνιας. «Η ΝΔ πρέπει να ανοιχτεί στην κοινωνία παρέχοντας στους πολίτες εργαλεία διαλόγου μέσω της τεχνολογίας».

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας το «αουτσάιντερ» που οι δημοσκοπήσεις φέρουν δεύτερο στην κούρσα της διαδοχής συνεχίζει να μιλάει για «παλαιοκομματισμό» που πρέπει να σπάσει, «πυροβολεί» σε κάθε ευκαιρία τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και στις ομιλίες του δεν παραλείπει να αναφέρει συχνά-πυκνά ότι στο παρελθόν τα έχει βάλει με δύο πρώην πρωθυπουργούς, εννοώντας τον Κώστα Καραμανλή και τον Αντώνη Σαμαρά.

Βρέθηκε και εκείνος στη Θεσσαλονίκη για τις εορταστικές εκδηλώσεις και εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για την αντιμετώπισης της προσφυγικής κρίσης, τα κόκκινα δάνεια και τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Αύριο θα βρίσκεται στη Λαμία.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης πρόσφατα άνοιξε μέτωπο με τον Απόστολο Τζιτζικώστα δηλώνοντας οργισμένος ότι δεν μπορεί να κατηγορεί την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά και παράλληλα να διεκδικεί την ηγεσία του κόμματος.

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο κ. Γεωργιάδης παραδέχθηκε ότι μέχρι στιγμής η προεκλογική εκστρατεία έχει εξελιχθεί σε τέσσερις παράλληλους μονοδρόμους και τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής debate.

Δεν υπάρχουν σχόλια: