Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2015

Το τέλος της Νέας Δημοκρατίας;


Η κατάσταση είναι πλέον δραματική. Δεν υπάρχει διέξοδος για την Ελλάδα, δεν υπάρχει σωτηρία για τους Έλληνες. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα.

Από τη μια ο ΣΥΡΙΖΑ που κυβερνά διαλύοντας τα πάντα. Που δεν είναι ικανός ούτε μια θεομηνία να ελέγξει και σκοτώνεται η βασίλισσα Δούρου με τον πασόκο Σπίρτζη.

Που περίμενε με κόκκινα χαλιά έναν από τους πιο υπερτιμημένους πολιτικούς της Ευρώπης και τελικά εισέπραξε ένα απόλυτο μηδέν. Το μόνο που συμφώνησαν με τον Ολάντ είναι να φτιάξουν μια – δυο επιτροπές με το Γάλλο να υπόσχεται για το χρέος αλλά μήπως αυτός πληρώνει; Και ποιος τον ρωτά όταν η επόμενη χώρα που θα σκάσει από τα χρέη είναι η Γαλλία;

Έχουμε μια κυβέρνηση απίθανων, ρακένδυτων, άπλυτων, με ροζ κάλτσες και φουλάρια που ρεζιλεύουν τη χώρα υποδεχόμενοι επίσημους προσκεκλημένους λες και είναι στα Εξάρχεια.

Έχουμε μια κυβέρνηση που δεν έμαθε από τα λάθη της και οδηγεί ξανά την οικονομία στα βράχια και τους πολίτες σε νευρική κρίση καθώς φοβούνται μήπως χάσουν ό,τι τους απέμεινε.

Έχουμε έναν πρωθυπουργό αδύναμο να πάρει σοβαρές αποφάσεις, που συνεχίζει να λέει ψέματα, να παραπλανεί, να εξευτελίζει κάθε έννοια αριστερής προόδου και ευαισθησίας για την κοινωνία.

Η χώρα στα χέρια του Τσίπρα οδηγείται στο γκρεμό, όταν θα φύγει θα αφήσει το στίγμα του στην ιστορία ως ένας από τους χειρότερους κυβερνήτες της πατρίδας. Η καμένη γη θα είναι το σήμα κατατεθέν του, και δεν είναι σχήμα λόγου. Τους τελευταίους μήνες η χώρα πήγε τόσο πολύ πίσω που μοιάζει με εθνική τραγωδία.

Κι αφού έχουμε όλους αυτούς τους αριστερούς σεισμούς, λιμούς και καταποντισμούς κοιτάμε γύρω μας και δεν βλέπουμε τίποτε. Το απόλυτο χάος. Που είναι η αξιωματική αντιπολίτευση; Που είναι ένας στιβαρός αρχηγός που θα μιλά και θα κάθονται όλοι σούζα; Που είναι η κριτική για τα όσα συμβαίνουν, η ενημέρωση του πολίτη για την λαίλαπα της Αριστεράς; Που είναι η Νέα Δημοκρατία, τα στελέχη της, οι υποψήφιοι αρχηγοί της; Ο ένας, ο Βαγγέλας το παίζει μεγάλος ηγέτης και φωτογραφίζεται με τη Μέρκελ για να έχει να το λέει στα εγγόνια του.

Ο Άδωνις βολοδέρνει μεταξύ τουίτερ και φέισμπουκ. Ο Κυριάκος μαζεύει πέντε – δέκα φίλους της οικογένειας και νομίζει ότι κάνει μεγάλες συγκεντρώσεις. Ο δε νέος, ο άφθαρτος και δυναμικός Τζιτζικώστας κάνει περιοδείες και ομιλίες και το μόνο που σκέφτεται είναι πώς θα αποδομήσει τον Σαμαρά. Τέτοιο μίσος; Έλλειψη σοβαρότητας; Ή μήπως deal με κάποια… οικογένεια ιδιοκτητών της ΝΔ;

Ό,τι κι αν συμβαίνει αυτό που είναι πιο σοβαρό αφορά την εικόνα ενός κόμματος που κάποτε ήταν ισχυρό, είχε λόγο, παρήγαγε πολιτική, δεν άφηνε την πατρίδα στα χέρια των ανίκανων και των εγκληματιών. Και τώρα ο κόσμος που έχει αρχίσει να απογοητεύεται από το ψέμα της Αριστεράς που να στρέψει το βλέμμα του και τι να δει; Μια ΝΔ που σπαράσσεται από εμφύλιο πόλεμο; Που ο ένας δε μιλά στον άλλον και όλοι μαζί δίνουν την εικόνα ενός διαλυμένου μαγαζιού που μπαίνει ο κάθε Αλέξης και κάνει πάρτι;

Ένα κόμμα που πέρυσι τέτοια εποχή ήταν στην εξουσία και σήμερα είναι σπασμένο σε χίλια κομμάτια; Που οι «παλιοσειρές» δε λένε να αφήσουν την εξουσία τους και οι «νέοι» σκοτώνουν ό,τι καλό είχε η ΝΔ την τελευταία 10ετία μόνο και μόνο για να μας πουν ότι δεν έχουν σχέση με κανέναν και είναι αυτόφωτοι; Δυστυχώς όλοι σας καταντήσατε περίπτερο ένα μεγάλο, γωνιακό σούπερ μάρκετ.

Η Κεντροδεξιά δεν πεθαίνει ποτέ, αλλά πέθανε και «βρόμισε» η ΝΔ που πλέον δεν μπορεί να εκπροσωπήσει το μεγάλο κίνημα αλλαγής, ευρωπαϊκής πορείας και φιλελευθεροποίησης της κοινωνίας. Κι όσο ο κόσμος θα βλέπει από τη μια το τέρας της Αριστεράς και από τη άλλη το πτώμα της δεξιάς τόσο θα πέφτει στην κατάθλιψη. Πλήρες αδιέξοδο, η χώρα βουλιάζει μέρα με τη μέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: