Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2015

Τζιτζικώστας: Θα προτείνω τη δημιουργία επιτροπής σοφών με πρώην Πρωθυπουργούς και πρώην Υπουργούς Εξωτερικών

Την δημιουργία μιας Επιτροπής Σοφών, που θα συμμετέχουν οι πρώην πρωθυπουργοί, πρώην αρχηγοί και πρώην ΥΠΕΞ της Νέας Δημοκρατίας με συμβουλευτικό χαρακτήρα για το κόμμα προανήγγειλε ο...
υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, Απόστολος Τζιτζικώστας σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, στην εκπομπή Ακραίως και στους Τάκη Χατζή και Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Όσον αφορά τον σκοπό της επιτροπής, ο κ. Τζιτζικώστας είπε ότι θα έχει συμβουλευτικό χαρακτηρά, καθώς «δεν είναι δυνατόν μια παράταξη, όπως η ΝΔ, με έμπειρα στελέχη που έχουν προσφέρει στη χώρα, να μην μπορούν να εκφράζονται για σοβαρά ζητήματα ή όταν η παράταξη πρέπει να 'χαράξει' στρατηγικές».

Σε άλλο σημείο, ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε ότι είναι πλεονέκτημα που δεν είναι κοινοβουλευτικός και πρόσθεσε «στη ΝΔ είχαν μάθει να κερδίζουν τις μάχες στη Βουλή και να χάνουν στην κοινωνία».

«Την 23η του μηνός εφόσον λάβω την εντολή θα ορίσω δύο αντιπροέδρους, ο ένας θα έχει την ευθύνη για τον συντονισμό της κοινοβουλευτικής παρουσίας της παράταξης, ο άλλος θα έχει την ευθύνη για τον σχεδιασμό του εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης», επεσήμανε ο κ. Τζιτζικώστας.

Σχετικά με την ενότητα στην παράταξη δήλωσε, «την ενότητα την εννοώ στην πράξη. Δεν αποκλείω να προκύψουν οι αντιπρόεδροι από τους συνυποψηφίους μου».

Το όλο πρόβλημα ως αντιπολίτευση, τόνισε, είναι με βάση ποια ιδεολογία αντιμετωπίζουμε την κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: